Hipstertournee: The Tea Lab in Rotterdam

Hi there! Man, wat zit ik lekker in m’n vel. Gisteravond ging ik naar Rotterdam om een presentatie en tostiworkshop te geven aan studenten en dat was LEUK! Ik had helemaal the good vibes te pakken en  het leek me wel leuk om in Rotterdam te blijven en de volgende dag – vandaag dus – een paar hotspots op te zoeken. En dat is gelúkt! Ik zit op locatie #1 van vandaag en het is de leukste thee-bar ooit.

Vriendin Marte is naast mijn reismaatje en social advertising guru ook nog mijn Rotterdam-gids en ze kwam met een shitload aan toffe tips. Ik skipte het ontbijt in m’n hotel en ben meteen door gegaan naar The Tea Lab, in het centrum van Rotterdam.

The Tea Lab is een súper hipster restaurantje met – je zou het niet zeggen – heel veel verschillende soorten thee. Naast ongeveer één miljoen soorten thee kun je er ook terecht voor ontbijt en lunch. Van yoghurts tot salades, sapjes en cakes.

Nu ben ik niet echt een heel groot ontbijtliefhebber (#cracottesforlife) en ik ben dan ook verbaasd dat ik je nu ga vertellen (ik typte vetrellen, best een tof woord) dat ik écht heel erg lekker heb ontbeten. En dat is hoogst uitzonderlijk. Het idee van lekker ontbijten staat me altijd wel aan, maar daadwerkelijk écht genieten van yoghurt of croissantjes in de ochtend, doe ik zelden.

Ik bestelde bij The Tea Lab yoghurt met mango, nootjes en granola en vind het dus echt heel erg lekker. En dat is bizar. Want ik hóu niet van yoghurt in de ochtend. RAAR! Maar FIJN!

Erbij drink ik een witte thee – die heerlijk is én waarbij ik geen last heb van caffeïne- en ik zit in een heerlijk hoekje op een bank met duizend kussens. Onder een hippe industriële lamp, met uitzicht op de Laurenskerk in Rotterdam.

cosy

Er hangen geen fietsen aan de muur en er staan geen cacti (je weet wel: standaard hipster interieur)(wist je trouwens dat cacti het meervoud is van cactus?), maar het interieur is top; oma-stoeltjes, een krijtbord, schoolstoeltjes, bloemen van Bloomon, een afgeragde vloer met lieve tapijtjes. Echt: wat een leuke plek.

grany

En de wifi? Die is goed. Altijd een puntje dat we even moeten behandelen voor de #hipstertournee.

Conclusie? Inrichting is top, de kaart is top, het eten SMAAKT, ik zit lekker, de locatie is goed. Ik zeg: aanrader! The Tea Lab is een súper leuke plek voor ontbijt, lunch of om lekker met je laptopje te gaan werken. In hartje Rotterdam. Gaan dus!

toabarr

Eén nadeel: er staan geen eieren op de kaart. En die wil je eigenlijk wel als ontbijt. Toch? Hoewel: de yoghurt <3333.

Oh en ook stom: je moet bestellen aan de bar. En dat haat ik (#alleenwerken #laatikmnlaptopstaanofneemikhemmee?).

Verder alleen maar liefde!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

3 reacties op “Hipstertournee: The Tea Lab in Rotterdam

  • Omdat je het zo benadrukt wil ik toch even zeggen dat cacti niet het meervoud van cactus is. Cactus is geen origineel woord in het Latijn en er is dus ook geen overname in het Nederlands van het Latijnse meervoud. ‘Gewoon’ cactussen dus.

  • Jaaa, The Tea Lab is zo fijn! Zit lekker centraal ook inderdaad. Ik ben er nu al een tijdje niet geweest maar het was altijd een fijne tussenstop voor voornamelijk koffie en taart, goede herinneringen. Het is wat mij betreft ook een pluspunt dat ze veel verschillende zitmogelijkheden hebben zodat je er eigenlijk op elk moment en voor elke gelegenheid goed zit. Ben benieuwd waar je nog meer bent geweest in Rotterdam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *