Rijstpasta met avocado, zalm, paprika, taugé en gember in kokosmelk met rode peper en sojasaus

Morning! Gisteravond kwam vriendin Laura bij me eten, die ik ken via Jamie Magazine. En als Laura komt koken weet je één ding: je gaat lekker eten. Zij heeft echt gruwelijk veel verstand van (Aziatisch) koken en het is iedere keer weer een feestje. Zo ook gisteravond. Ze maakte een maaltijd klaar met rijstpasta, wat een soort tagliatelle is, maar dan gemaakt van rijst en sinds kort verkrijgbaar bij AH! Mocht je die niet kunnen vinden, kun je trouwens ook gewoon noedels gebruiken. En verder zaten er allemaal lekkere dingen door, waaronder gegrilde avocado. Whutttt? Yes!

Nodig voor 3 personen: 1 avocado – 1 pak AH basic gerookte zalm – 1 pakje kokosmelk – 1 rode peper – 1 rode paprika – 1 bakje taugé – noedels of rijst-pasta – gember (zo’n knol-ding) – scheut sojasaus – gebakken uitjes

Snij de avocado in plakjes. Snij de paprika en rode peper fijn. Snij de plakjes gerookte zalm in stukjes (snippers). Kook de rijstpasta of noedels volgens de aanwijzing op de verpakking (8 minuten). Bak de paprika en zalm in een wokpan. Grill de avocado in een andere pan; dan wordt hij zachter en smeuïger! Maak in een ander pannetje de saus van kokosmelk met een scheut sojasaus, rode peper en wat geraspte gember (zoveel je zelf lekker vindt). Meng alles in een pan en doe er als laatste taugé doorheen. Bij het opdienen kun je er naar smaak nog wat sojasaus op doen en gebakken uitjes. Eet smakelijk!

VET lekker.

Nou, ik heb geloof ik zonder te overdrijven 4 keer opgeschept. Ik vond het echt heel lekker! En dat terwijl ik eigenlijk niet zo van gerookte zalm hou én ietwat sceptisch was over warme avocado. Maar het was echt een vet succes!

En toen zat ik alleen wel met een huge afwas want de oplettende lezer heeft ’t al gezien: 1 pan voor noedels, 1 pan voor saus, 1 pan voor avocado en 1 pan voor zalm en paprika. 4 fucking pannen. Veel te veel afwas. Gelukkig ging ik m’n afwassessie weer livestreamen op Periscope, waardoor het voor mij iets minder saai werd. Ook een keertje meedoen met het vragenuurtje tijdens mijn livestream afwas? Volg me op Periscope Leonie ter veld / lterveld of op twitter.com/lterveld en dan zie je een tweet wanneer ik weer live ben. Je kunt de livestream van gisteren in de Periscope app nog een paar dagen terugkijken

BYE!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RECEPTEN VAN LAURA:

Eén reactie op “Rijstpasta met avocado, zalm, paprika, taugé en gember in kokosmelk met rode peper en sojasaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *