Rijst met wasabi mayonaise, tonijn en edamame

Door Elske – Hallotjes! Laatst was de tonijn in de aanbieding bij de supermarkt. Je weet wel; die tonijn uit blik. En ik was in een gierig bui. De belastingdienst had mij veel geld afgetroggeld en daarom moest ik vandaag zuinig zijn. Dat resulteerde in dat ik alleen maar bonus-producten kocht, waaronder dus de tonijn. Eenmaal thuis keek ik in mijn koelkast wat ik hiermee zou doen. Ik zag een potje wasabi-mayo staan: één en één maakte twee! Dit leek mij vet heerlijk samen. Benieuwd of het dat was? Lees dan mee!

Nodig voor één persoon: kopje rijst – half blikje tonijn op water – kwart paprika – 5 cm komkommer – handje edamame * – volle eetlepel wasabi-mayo – scheut sojasaus

* ik kocht ooit een grote zak edamame-boontjes (zonder de schil) bij de toko: uit het vriesvak! Ideaal om te hebben

Wat je doet is: Je kookt de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte witte rijst, maar als je zin hebt in zilvervlies; ook prima! Laat de rijst even afkoelen als ‘ie klaar is.

Ondertussen doe je de tonijn in een bakje en meng je met de wasabi-mayo. Ik deed dit een beetje op gevoel. Moet het volgens jou wat romiger zijn of wat meer wasabi-smaak hebben? Voeg dan wat extra toe.

Snijd de komkommer in halve plakjes en de paprika in kleine stukjes. Doe dit in een kom, met daarbij het tonijn-wasabi mengsel, de gekookte rijst en een scheut sojasaus. Roer goed door elkaar en klaar! Best makkelijk toch? 🙂 En lekker! De smaak lijkt wel wat op die van sushi. Ik topte hem nog af met wat zwarte sesamzaadjes, maar dat is niet essentieel. Staat alleen leuk 🙂 Mijn tafelgenoot was in ieder geval heel enthousiast en ik ook!

Lijkt jou dit een lekker recept? Laat even weten in de comments als je hem gemaakt hebt; vind ik leuk 😀

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *