Gezond wokgerecht met cavolo nero, broccoli en kastanje champignons in 10 minuten

Door Elske – Lieve mensen, in de categorie ‘gezond koken voor luie mensen’ heb ik weer een top receptje voor je. Ik zag overal hippe receptjes voorbij komen met cavolo nero en ik, trendsetter als ik ben, dacht: ‘dit moet ik ook eens proberen’. Dit deed ik dan wel weer op mijn manier, namelijk gewoon uit het koelschap van de appie. Gelukkig hebben zij 1000 en 1 soorten groentes tegenwoordig en cavolo nero zat er ook tussen. Samen in een zak met broccoli en kastanje champignons. Leek me lekker; top! Nu moest ik alleen nog iets vinden waarmee ik dit zou combineren. In mijn gedachten ging ik door mijn keukenkastjes en zag dat ik nog ergens een gezond mixje uit een pak van Lassie had staan, met o.a. quinoa, rijst en spelt. Één en één werd twee en zo geschiedde dit gezonde recept voor een lekker wokje. Benieuwd naar het recept? Dan niet verder mokke, maar lekker wokke 😉 Oké, komt ‘ie!

Voor één persoon: 100 gram Quinoa/spelt/rijst mix van Lassie * – halve zak wokgroentes calvolo nero * – scheutje ketjap – scheut chilisaus – klein scheutje sojasaus

Thank god dat dit allemaal samen in één pak zat, ander had ik het dus nooit zo gemaakt
** In de categorie ‘gezond koken voor luie mensen’:  Je doet al genoeg moeite om gezond te koken, moeilijker gaan we het niet maken vandaag 😉

Spoel de quinoa/spelt/rijst mix af. Dit gaat het makkelijkste in een zeef. Kook deze mix in water gaar. Dit duurt volgens de verpakking ongeveer 8 minuten. Ondertussen zet je een wokpan met wat olijfolie op het vuur. Hierin bak je de wokgroentes. Zet het vuur zacht wanneer je groentes beetgaar zijn.

Rijst-mixje ook gaar? Giet dan af en gooi dit bij je wokgroentes in de wokpan. Voeg de sojasaus, ketjap en chilisaus toe en roer goed door. Laat nog 1 minuut op laag vuur staan en klaar is je gezonde wok!

Was dit super simpel? JA. Hadden we dat verwacht toen we de ingrediënten bespraken? Nee, vast niet 😉 Althans, ik stond er zelf ook van te kijken dat het zo makkelijk en snel ging. Waar ik nog meer van stond te kijken was hoe lekker ik het vond. Ik vind rijst met wokgroentes, ketjap en chilisaus altijd een goede combi, maar dit was echt fantastisch. Maak dit gerecht af met wat stukjes komkommer en klaar is je gezonde maaltje!

Wie klinkt dit recept lekker in de oren en gaat het maken? Let me know in de comments hieronder! 🙂

Woohooo de derde druk van Leonie’s kookboek TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Gezond wokgerecht met cavolo nero, broccoli en kastanje champignons in 10 minuten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *