Aardappel salade met gerookte makreel

Door Elske – Hallo daar! Mijn supermarkt bezoekje van gisteren was een feest om twee redenen. Één omdat ik erachter kwam dat de Tony Chocolonely in de aanbieding was en dat is natuurlijk al een feest op zich. En twee, omdat de gerookte makreel ook deelnam aan dit bonus-feestje. Voor de beelddenkers onder ons: zie een gerookte makreel vis dansen met een reep pure Tony Chocolonely. Got it?

Oké, we gaan vandaag dus niet koken met chocolade en makreel, want dat lijkt mij de meest gruwelijk gore combinatie ever. Wél heb ik een receptje met gerookte makreel voor je en daar word je dan wel weer vrolijk van. Want, ik verklap nu alvast, het was héééél geslaagd! Klaar voor?

Voor uno persuno*: 150 gram krieltjes – 100 gram gerookte makreelfilet **- 1 tomaat – 5 cm komkommer – 3 kleine augurken – halve rode paprika – 2 handen ijsbergsla mix – eetlepel mayonaise – scheutje citroensap – theelepel mosterd

*dit is geen Italiaans, Spaans of een andere vreemde of onbekende taal, maar klinkt gewoon lekker 🙂

** Ik bedoel dus de filets en niet zo’n hele makreel. De filets smaken ook echt dikke prima en veel minder werk, want je hoeft niet eerst zo’n heel vis ding te ontleden op graat en vel #stinken.

Doe een laagje olijfolie in een pan en bak hierin de krieltjes 15 minuten. Ik doe ze altijd eerst op hoog vuur en na 7 minuten draai ik het vuur zacht. Snijd de paprika in stukjes en voeg de helft toe na deze eerste 7 minuten.

Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en doe dit vervolgens ook met de augurk. Samen met de sla doe je deze in een kom. Haal het vel van de onderkant van de makreelfilet en scheur ze in stukken. Doe dit ook in de kom.

Ondertussen staan je krieltjes + halve paprika al lekker te pruttelen op het vuur. Kan je nu niets meer doen? Jawel! De dressing maken. Hiervoor doe je de mayonaise met de mosterd en het scheutje citroensap in een bakje en dit mix je door elkaar met een vork. Easy as that! Zet de dressing even aan de kant.

Zijn je krieltjes beetgaar? Zet het vuur uit en doe de inhoud van de pan ook in de kom. Meng alles goed door elkaar en voeg daarna de dressing toe. Roer alles nogmaals goed door en klaar is je salade!

Super makkelijk toch? En super lekker! Althans, dat vond ik.. Maar ik hou dan ook van vette vis. Hou je hier niet zo van, dan is dit misschien geen aanrader. Hoewel.. vervang hem eens door bacon of door crispy kip. Dan lijkt ‘ie een beetje op dit recept en dat was ook vrij fantastisch! Het idee is trouwens om deze salade ook een keer te maken met zoete aardappel i.p.v. gebakken krieltjes. Lijkt me ook awesome. 

Wie houdt er nog meer van vette vis? Reageer met jouw favo recept in de comments! 🙂

Ps. Volgens mij zijn paardenbloemen in je tuin nooit een goed teken, ofwel? #alleenmaaronkruid

Woohooo de derde druk van Leonie’s kookboek TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *