Rijst met ragout van kip, champignons en prei

Goedenavond! Sorry voor de afschuwelijek foto, maar ragout is dus echt onmogelijk aantrekkelijk te fotograferen… Maargoed, ik maakte vanavond rijst met ragout van kip, champignons en prei. Eigelijk wilde ik er ook nog snijbonen door of bij doen, maar ik had geen zin om die ook nog te koken:)

Je kookt de rijst in 8 minuten gaar. In een ander steelpannetje bak je de kip gaar, dan voeg je de champignons toe (2min ongeveer) en dan ‘wok’ je ook de prei nog 2 minuten mee. Haal dit allemaal uit het pannetje en leg het apart. In het pannetje schenk je nu een laagje kokend water en 1 tablet kippenbouillon. Voeg naar gevoel kookroom, kerrie, ketjap en maggie toe. Maak de saus dan dik door middel van maizena. Als het te dik wordt, kun je wat melk toevoegen. Als de saus de goeie dikte heeft voeg je de kip en groentes weer toe en dit laat je even pruttelen zodat de smaak er lekker intrekt. Daarna kun je nog wat extra op smaak brengen met maggie, ketjap, of kerrie.

Ik ben echt heel erg fan van ragout en vind dit dus zo nu en dan heeeerlijk om te eten. En het is helemaal niet zo ingewikkeld; je moet even de goeie verhoudingen uitvinden en dan kun je heerlijk genieten.

Dat was ’t voor vandaag.. Tot morgen!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Rijst met ragout van kip, champignons en prei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *