Vega: Zomerse couscous met zoete aardappel, prei, tomaat, mozzarella, basilicum, mandarijn en amandelen

Goedenavond! Hoe gaat het met jullie?:) Met mij goed! Vandaag is/was het Meat Free Monday en daarom wilde ik de hele dag vega eten. Ik had niet echt een idee voor m’n avondeten en maakte uiteindelijk maar een hele gekke, experimentele couscous. En het was prima lekker!

Je schilt en snijdt zoete aardappel (bataat) en kookt ‘m in 10 minuten gaar. Ondertussen wok je wat prei in (basilicum-)olijfolie en laat je 250gr couscous in 250mL kokend water wellen. Meng dan tomaat, mozzarella en wat verse basilicum door elkaar en zet die even aan de kant. Als de aardappel gaar is en de prei gewokt, meng je die met de couscous en dit schep je op je bord. Doe in het midden het tomatenprutje, leg er een paar stukjes mandarijn op en top af met (hele) amandelen.

Bestwel gekke ingrediĆ«nten bij elkaar (geen idee ook hoe ik er op kwam), maar erg goed te eten. Tussen de 3 en 4 sterren in. Het is trouwens een hele zomerse maaltijd.. Anyway; dat was ’t! Tot morgen?

Ps: Vanavond komt de docu RAUWER op tv. Interessant! Alle ophef niet meegekregen (klik!)? En, ga je kijken?

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *