Kerst: Nagerecht: Eton Mess van Jamie Oliver

Hallo! Jullie hadden nog een receptje van me te goed van de heerlijke Eton Mess die ik zaterdag (en zondag) maakte. Ik heb hiervoor een recept van Jamie Oliver gebruikt, maar wel behoorlijk versimpeld:)

Je neemt diepvriesaardbeien (ontdooid) en verse frambozen en mengt deze met 1 theelepel balsamicoazijn en 2el suiker (voor 2 personen). Dit roer je door elkaar en zet je een uurtje in de koelkast. Dan maak je de Eton Mess door in een glas te beginnen met het fruit, daarop doe je een lepel slagroom (voorgeklopt, AH) en je breekt meringues (zelfgemaakt, of in dit geval kant en klare Kerstkransjes van de AH) er overheen. Dit herhaal je tot het glas vol zit. Dan top je af met amandelschaafsel.

Ik hou over het algemeen niet van toetjes (nee echt niet, nog geen chocolademousse of tiramisu of wat dan ook, maakt mij warm). Maar dit. OH oh oh. Ik heb het eens eerder gegeten bij een collegaatje en whauw het is zo onbeschrijvelijk lekker. En dat voor iemand die niet van toetjes houdt. MMmmmmmm aanrader!!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Kerst: Nagerecht: Eton Mess van Jamie Oliver

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *