Recept: Rucolastamppot met zalmfilet en pesto

HOI! Ik ben nog steeds ziek en toen ik vanochtend op de weegschaal stond schrok ik wel een beetje van dat ik alweeeeer ben afgevallen. Het is echt dom, ik val steeds af en kom niet echt aan, terwijl ik toch echt genoeg chips eet. (Frustrerend voor jullie: gruwelijk veel eten, niet sporten en toch niet aankomen, maar ook wel een beetje frustrerend voor mij: ik HOEF echt niks niks niks kwijt, dus laat me lekker op gewicht blijven…). Maar ik ben nu wel een ietsiepietsie op een dieptepunt, dus het was tijd voor een goede maaltijd. Ik ben nog steeds niet lekker, maar heb vooral gruwelijke buikpijn en dus opzich wel eetlust. Fijn! En daarom at ik vanavond een stamppotje. Met echte aardappelen (lekker koolhydraten), wasabi-rucola omdat ik dat nog had liggen en een dik stuk zalm erbij, voor goede vetten.

Nodig voor één persoon: 300gr aardappelen – 2 handen wasabirucola (of normale rucola) – 1 zalmfilet – 1 theelepel (zelfgemaakte) pesto

Kook de aardappelen gaar en stamp ze daarna fijn met een scheutje melk erdoor. Bak de zalmfilet 4 minuutjes aan beide kanten knapperig in olijfolie (ook goeie vetten). Roer de rucola door de puree en strooi er wat peper & zout over. Serveer het visje ernaast en de pesto er eventueel bij. Het was niet per se zo dat dit nou zo’n awesomegeweldige combi was, maar alleen zalm met rucolastamppot was een beetje saai, dus ik had even iets met smaak nodig en de pesto had ik nog in huis ;). Een goeie variatie was een rood pepertje geweest!

Oh en wat nou het verschil is van wasabirucola met gewone rucola? Je raadt ‘t niet, maar aan wasabirucola zit een soort wasabi-achtige smaak (JOH!), dus ik vind het net iets lekkerder dan gewone rucola.

Opzich is het wel heel chill dat ik nu meteen na het eten weer een goeie buikpijn voel opborrelen, dus daar ga ik lekker van genieten. Boeeeeeee. Ondertussen zit ik overigens wel in een kickass muziekavond; koptelefoon op en KEIHARD muziek luisteren. Heerlijk!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

6 reacties op “Recept: Rucolastamppot met zalmfilet en pesto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *