Dag allemaal! Op instagram hebben jullie al kunnen zien dat ik laatst echt ontzettend lekker heb gegeten. En ik ben echt trots op dit gerecht, want ik heb het helemaal zelf verzonnen, verschillende smaken bij elkaar gecombineerd en het pakte écht heel goed uit. Dikke aanrader dus!
Ik maakte een pasta met garnalen, courgette en wat ingrediënten om het op te spicen en gebruikte daarbij Alpro Soya Cuisine, om het lekker romig te maken. En jemig, dit lukte écht heel goed.
Nodig voor één persoon: 100gr cocktailgarnalen – verse spaghetti (ligt in het koelvers vak) – 1/2 courgette – 1/2 rode peper – een plukje peterselie (ongeveer 10 topjes, inclusief een stukje steel) – 1 teen knoflook – 125 ml Alpro Soya Cuisine (ligt bij de houdbare melk etc)
Snij de teen knoflook in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij de peper in kleine stukjes. Bak de knoflook en rode peper heel eventjes in olijfolie op middelmatig vuur en zorg dat de knoflook niet verkleurt. Snij de courgette in schijfjes en voeg toe aan de knoflook en rode peper. Bak dit een paar minuutjes mee, totdat de courgette een beetje kleur krijgt. Zet ondertussen een pan met verse pasta op het vuur en kook in 4 minuten gaar. Voeg de garnalen toe aan de pan met courgette, bak eventjes mee en voeg dan ook de Alpro Cuisine toe, wat een hele lekkere (100%) plantaardige vervanging is van kookroom. Snij de peterselie fijn, doe erbij in de pan en laat het geheel 2-3 minuutjes pruttelen. Giet ondertussen de pasta af en voeg die ook toe aan de romige pastasaus. Serveer met een plukje peterselie on top en eet smakelijk!
Ik vond het dus echt enorm goed geslaagd. De smaken waren verrukkelijk bij elkaar en het was totaal niet flauw, iets waar ik een klein beetje bang voor was. Ook de Alpro Cuisine is een product dat ik echt vaker ga gebruiken. Ik vond de smaak top, net iets lekkerder dan kookroom, al kan ik niet echt uitleggen waar dat ‘m nou in zat… En ook de verpakking is heel handig; het is een heel cute klein kartonnen pakje met een schoefdop (in tegenstelling tot de kookroom met zo’n dop die net niet past en waar dan nog room aan blijft plakken… Niet herkenbaar? Nou, ik heb dat dus altijd). En óók fijn: je kunt ‘t product lang bewaren buiten de koelkast en zelfs na openen nog een vijf dagen Ãn de koelkast. Vind ik heel handig, vooral omdat ik vaak alleen voor mezelf kook en dus altijd overhou.
Al met al vet geslaagd dus, deze romige pasta met garnalen, courgette, rode peper en peterselie. MJAM!
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
Deze blopost is gesponsord, maar daardoor niet minder eerlijk en oprecht als je van me gewend bent!
screenad = {
id : ’95d0ab40b610acec02619abf87a62a1b’
,mediapath : ‘http://media.adrcdn.com/ads/Alpro_Nederland/3230303930/81945/’
,random : ‘%%CACHEBUSTER%%’
,placement : ‘default’
,width : 1
,height : 1
,clicks : [‘%%CLICK_URL_UNESC%%http://media.adrcdn.com/ads/exit.html’]
,imptrackers : []
};
document.write(”);
Oliver zegt:
Buahahaha zelf verzonen hahahaha typisch italianse maaltijd enige wat je heb vervangen is soya cuisinie ipv gwn room. Triest!!! Ja het is lkkr idd omdat italianse eten is lkkr.
pastapieandpirouettes.com zegt:
Klinkt heel lekker! De Alpro cuisine wil ik al een tijdje proberen. Dus dit is een mooie aanleiding om dat te doen!
leonie zegt:
Ja, echt een goed idee! Het is dan wel een gesponsorde blogpost, maar ik ben écht fan van dit product. Heb 't ook al eens gebruikt in kip kerrie en toen was het ook geweldig romig. Heerlijk!
Linda Delichef zegt:
Hmm klinkt lekker. Nu heb ik trek in garnalen!
leonie zegt:
Het is echt lekker! Try it! 😀
Chez Jenny zegt:
Oeeh jammy! Pasta, room & garnalen = altijd een goed idee! Ik was trouwens op je gast-college bij de hva! Misschien herinner je het nog? Het meisje die ook van eten hield en receptjes blogt, en daarnaast een grote voorliefde heeft voor mode 🙂 Lijkt me leuk als je kijkje neemt! http://www.chezjenny.nl xx
leonie zegt:
ah super leuk dat je een reactie achter laat Jenny!
Resy zegt:
Ondanks dat ik deze combinatie niet zelf zou kunnen hebben verzonnen, klinkt het wel erg lekker!
leonie zegt:
jaaa het was echt heel lekker! You should try it!
Anna30 zegt:
Mmmh ga ik misschien wel een keer proberen. Vanavond heb ik pasta met zalm, spinazie en kruidenroomkaas uit je kookboek gegeten 🙂
leonie zegt:
Oeeeh vond je het lekker?
Anna30 zegt:
Ja, alleen ik had volgens mij een beetje teveel van alles gedaan (vooral spinazie en roomkaas; ik had er 300 gram spinazie en 75 gram boursin door…) dus het was een beetje zwaar. En iets minder zalm dan in het recept stond (bezuinigen…) terwijl dat juist superlekker is.. Dus kmoet nog een beetje spelen met de verhoudingen.
Anna30 zegt:
Ik heb nu wel een luxe diner voor 2 gewonnen met mijn boursin-verpakking 🙂 🙂 Dat koop ik anders ook nooit maar nu vanwege jouw recept! Dus bedankt
leonie zegt:
Ah wat vet Anna30! 😀 Geniet er van!
Anoniem zegt:
haha niet even eerlijk en oprecht?
leonie zegt:
haha die zin is moeilijk
Anoniem zegt:
niet minder eerlijk en oprecht DAN je van me gewend bent 😉
leonie zegt:
haha dat had ik eerst altijd en toen kreeg ik reacties dat 't als moet zijn… #iksnaphetnietmeer
Anoniem zegt:
het is ook inderdaad gewoon 'als'. Je maakt immers een vergelijking tussen 'eerlijk en oprecht' en 'hetgeen je van me gewend bent'. 'Dan' geeft een verschil aan, wat je hier juist niet wilt 😉
Dominique zegt:
Standaardnederlands zou zijn: "Niet minder eerlijk en oprecht dan je van me gewend bent", maar in veel dialecten is het juist "als". 🙂
Roos zegt:
"niet minder eerlijk en oprecht DAN" of "even eerlijk en oprecht ALS"
Zo toch? 🙂