Recept: Romige spaghetti met garnalen, courgette, rode peper, peterselie en Alpro Cuisine

Dag allemaal! Op instagram hebben jullie al kunnen zien dat ik laatst echt ontzettend lekker heb gegeten. En ik ben echt trots op dit gerecht, want ik heb het helemaal zelf verzonnen, verschillende smaken bij elkaar gecombineerd en het pakte écht heel goed uit. Dikke aanrader dus!

Ik maakte een pasta met garnalen, courgette en wat ingrediënten om het op te spicen en gebruikte daarbij Alpro Soya Cuisine, om het lekker romig te maken. En jemig, dit lukte écht heel goed.

Nodig voor één persoon: 100gr cocktailgarnalen – verse spaghetti (ligt in het koelvers vak) – 1/2 courgette – 1/2 rode peper – een plukje peterselie (ongeveer 10 topjes, inclusief een stukje steel) – 1 teen knoflook – 125 ml Alpro Soya Cuisine (ligt bij de houdbare melk etc)

Snij de teen knoflook in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij de peper in kleine stukjes. Bak de knoflook en rode peper heel eventjes in olijfolie op middelmatig vuur en zorg dat de knoflook niet verkleurt. Snij de courgette in schijfjes en voeg toe aan de knoflook en rode peper. Bak dit een paar minuutjes mee, totdat de courgette een beetje kleur krijgt. Zet ondertussen een pan met verse pasta op het vuur en kook in 4 minuten gaar. Voeg de garnalen toe aan de pan met courgette, bak eventjes mee en voeg dan ook de Alpro Cuisine toe, wat een hele lekkere (100%) plantaardige vervanging is van kookroom. Snij de peterselie fijn, doe erbij in de pan en laat het geheel 2-3 minuutjes pruttelen. Giet ondertussen de pasta af en voeg die ook toe aan de romige pastasaus. Serveer met een plukje peterselie on top en eet smakelijk!

Ik vond het dus echt enorm goed geslaagd. De smaken waren verrukkelijk bij elkaar en het was totaal niet flauw, iets waar ik een klein beetje bang voor was. Ook de Alpro Cuisine is een product dat ik echt vaker ga gebruiken. Ik vond de smaak top, net iets lekkerder dan kookroom, al kan ik niet echt uitleggen waar dat ‘m nou in zat… En ook de verpakking is heel handig; het is een heel cute klein kartonnen pakje met een schoefdop (in tegenstelling tot de kookroom met zo’n dop die net niet past en waar dan nog room aan blijft plakken… Niet herkenbaar? Nou, ik heb dat dus altijd). En óók fijn: je kunt ‘t product lang bewaren buiten de koelkast en zelfs na openen nog een vijf dagen ín de koelkast. Vind ik heel handig, vooral omdat ik vaak alleen voor mezelf kook en dus altijd overhou.

Al met al vet geslaagd dus, deze romige pasta met garnalen, courgette, rode peper en peterselie. MJAM!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Deze blopost is gesponsord, maar daardoor niet minder eerlijk en oprecht als je van me gewend bent!

screenad = {
id : ’95d0ab40b610acec02619abf87a62a1b’
,mediapath : ‘http://media.adrcdn.com/ads/Alpro_Nederland/3230303930/81945/’
,random : ‘%%CACHEBUSTER%%’
,placement : ‘default’
,width : 1
,height : 1
,clicks : [‘%%CLICK_URL_UNESC%%http://media.adrcdn.com/ads/exit.html’]
,imptrackers : []
};
document.write(”);

21 reacties op “Recept: Romige spaghetti met garnalen, courgette, rode peper, peterselie en Alpro Cuisine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *