Recept: Heerlijk simpele stamppot spinazie met gebakken parmaham en pijnboompitten

HOI! Jongens, ik at zondag opeens zo lekker. Echt totaal uit het niets. Ik was nerveus al de hele dag en had echt totaal geen eetlust in lekkere dingen, maar rond etenstijd kreeg ik toch opeens trek en moest ik toch iets in elkaar flansen met ingrediënten die ik nog in huis had. En ik was uitgegaan van droge rijst, omdat ik echt geen hap door m’n keel greeg (leg ik nog wel eens uit), maar ik flanste iets in elkaar van spinazie, aardappelpuree, parmaham en pijnboompitten en het was VET lekker.

Nodig voor één persoon: 1 zakje aardappelpuree (love haha) – een hand spinazie – 1 of 2 plakjes parmaham – 1 eetlepel pijnboompitten

Breng water aan de kook, schenk 300ml kokend water in een schaal of maatbeker en roer de spinazie erdoor zodat die slinkt. Voeg dan aardappelpuree uit een zakje toe (haha ik lach mezelf hier nog steeds om uit) en roer tot een stamppot. Bak ondertussen in een droge koekenpan de parmaham knapperig en rooster de pijnboompitten eventjes. Ham en pitjes op de stamppot serveren, beetje peper erover en klaar!

Dit was echt een verrassend lekkere maaltijd kan ik je vertellen. En oprecht eentje die ik vaker wil eten! En zo simpel, daar hou ik van 🙂

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

2 reacties op “Recept: Heerlijk simpele stamppot spinazie met gebakken parmaham en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *