Goedemorgen mooie mensen. Vandaag wordt een mooie dag. Waarom? Ik ga je een gruwelijk goed recept geven en jij gaat vanavond héél lekker eten. En je daar de hele dag op verheugen.
Vandaag deel ik het recept voor zelfgemaakte ravioli met een heerlijke vulling van courgette en paddenstoelen in een – en nou komt ‘ie- salie boter saus. En het is echt restaurant-waardig lekker. En helemaal niet moeilijk om te maken. Zin in? Let’s DO THIS!
Nodig voor 2 personen: 1 courgette – 200gr bloem – 1 ei – 200gr paddenstoelenmix (met oa oesterzwammen en champignons) – 100gr boter – 10 blaadjes salie – 100gr parmezaanse kaas – scheutje slagroom – 2 handje rucola – 1 eetlepel pijnboompitten
Ook handig: een hakmolen en een pasta machine
De vulling
Hak de courgette, de oesterzwammen en de parmezaanse kaas helemaal fijn. Dit kan je doen met een mes en heel veel snij- en hakwerk, maar ook met een hakmolen; die maalt alles voor je klein. Meng de courgette met de oesterzwam en 1 eetlepel parmezaanse kaas en bak in een pan met een klontje boter voor 10 minuutjes op hoog vuur. Hussel het lekker vaak door elkaar. Dit is je vulling; die mag je laten afkoelen.
De ravioli
Maak zelf pasta in de pasta machine die ik gebruik, gebruik een simpelere pastamachine óf ga echt voor handwerk en kneed het deeg zelf en rol het heel dun uit met een deegroller. Die laatste methode is fysiek vrij intens, maar niet onmogelijk. Ik gebruik echter heel makkelijk m’n pasta machine.
Doe 200gr bloem in de pastamachine en 1 ei, gemengd met 40ml water (in totaal ongeveer 90ml vocht). Doe het eimengsel bij de bloem en laat de pastamachine z’n werk doen. Zorg dat je het opzetstuk voor lasagnebladen erop hebt, dan komt de pasta er gewoon in een grote plak uit.
Snijd die plak in vierkantjes van ongeveer 8×8 cm. Leg overal een bolletje van de vulling op; ongeveer 2 theelepels vulling per ravioli. Maak de rand van de pasta nat met een beetje water en vouw de pasta dan dicht. Druk de kanten goed aan en druk nog even extra aan met een vorkje.
De ravioli kook je in een paar minuutjes gaar; ze zijn goed als ze boven komen drijven.
Bak ondertussen ook de overige paddenstoelen met een beetje boter en peper in een pan rondom bruin.
De saus
Ondertussen maak je de salie boter saus door 75gr boter te smelten in een steelpannetje. Snijd de blaadjes salie fijn en doe erbij. Roer door elkaar. Doe dan ook ongeveer 75gr parmezaanse kaas (gemalen/geraspt/gehakt) erbij en een scheutje slagroom en laat dit al roerend smelten tot een lekkere saus. Klaar!
Serveer de ravioli op een diep bord, schenk de salie boter saus er overheen, doe de gebakken paddenstoelen erbij, top af met rucola en pijnboompitten. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Oh en smakelijk was dit zeker. Mensen, wat is dit lekker. Zoals ik in de intro al schreef: echt een restaurantwaardig maaltje. Krijg je binnenkort eters over de vloer die je wil je die imponeren? Dit is je maal :D.
Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!
Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.
Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.
Isabelle zegt:
We gaan hem vanavond maken! Beide nog nooit salie gegeten (voor zover we weten), dus erg benieuwd!
leonie zegt:
En was het lekker?