Lowlands 2020: a trip down Lowlands lane

Hey hey! Aankomend weekend is het zo ver: Lowlands 2020. Of nou ja, dat zou zo zijn. We zouden massaal – en zoals ieder jaar – afreizen naar Biddinghuizen voor het aller mooiste festival van de zomer en man, wat had ik er zin in. En toen kwam Corona en zag iedereen zijn of haar festivalzomer in duigen vallen. HUILEN!

Maar! Jan en ik bedachten al gauw dat we niet bij de pakken neer wilden gaan zitten. We rijden ieder jaar naar Biddinghuizen, we staan ieder jaar in de file op de dijk. Dus ook dít jaar. Jan en ik gaan geheel Corona-proof met z’n twee naar Lowlands. Lowlands mag er dan fysiek niet zijn, Lowlands is veel meer dan een tijd en een plaats.

Geheel op eigen houtje organiseren wij onze eigen trip down Lowlands lane. Zo gaan we a.s. vrijdag op roadtrip naar de dijk! We stappen in onze Ford PUMA voor een trip langs Lowlands-hoogtepunten. We gooien een Lowlands-playlist aan, eten Lowlands-voedsel, gooien de auto vol met alcoholvrije biertjes en trekken een lekkere festivaloutfit aan. Herbeleven = meemaken! En het goede nieuws is; jij kan dit ook doen!

Onze route
Heb je tickets voor #LL20? Dan start je je roadtrip natuurlijk bij een America Today, waar je op vertoon van je ticket een echt #LL20 polsbandje kan halen.

Daarna gaan wij en route van Haarlem naar Biddinghuizen. We rijden langs Amsterdam, Muiden, Almere, Lelystad en dan van de Karekietweg de Harderbosweg op. Het hoogtepunt van de roadtrip is natuurlijk de welbekende dijk (waar je altijd in de file staat) en daar houden we een tussenstop waar het veilig kan.

We zoeken een mooi parkeerplekje ergens in de buurt van de dijk, de parkeerterreinen of het Lowlands-terrein voor een snack. Natuurlijk gaan we niet óp de dijk stilstaan als dat niet verantwoord is. We maken een rit van een uur of 2 á 3 gok ik. Precies zo lang als m’n playlist.

route

Ons vervoer
Wij doen deze roadtrip in onze Ford PUMA St-line Ecoboost Hybrid; een hele mond vol. Toen we de auto kregen in juli wisten we meteen; we moeten roadtrips plannen en Lowlands wordt er een van. Met een geweldig geluidssysteem van Bang & Olufsen en enorme bergruimte a.k.a. de Megabox achterin (past een hele BBQ of heel veel koude 0.0 biertjes in) zijn wij helemaal klaar voor een lekker ritje. De eindbestemming mag dan dichtbij zijn; het gaat natuurlijk om de reis. Dé trip down memory lane. Ehh; Lowlands lane.

IMG_9800

De muziek
Ik heb een speciale playlist gemaakt voor onze trip down Lowlands lane; een verzamellijst op Spotify met allemaal toffe herinneringen die ik aan Lowlands heb. Zoals die keer dat ik per ongeluk bij een GEWELDIG optreden van M83 langs liep, of toen jan en ik samen stonden te huilen bij Rag’n’Bone man, of dat fenomenale optreden van Mumford and Sons, instant kippenvel bij Elbow in de Bravo en totale hysterie bij Joost in de Heineken. ZIN IN! Je vindt mijn afspeellijst hier, maar je kan natuurlijk ook zelf een playlist maken.

Schermafbeelding 2020-08-19 om 12.59.04

Het eten
Een roadtrip óf festival is niet compleet zonder lekker eten. Wij nemen een gasbrandertje of barbecue mee en zetten die op een plek waar het mag om ff knakworstjes met ketchup te eten, om ook de herinneringen aan kamperen op Lowlands warm te houden. Onderweg nemen we natuurlijk ijskoude 0.0 biertjes mee (#dontdrinkanddrive) en we sluiten de dag misschien wel af met een rotdog. Een recept voor een vergelijkbare rotdog vind je namelijk in ons boek Gruwelijk Grillen en dat recept deel ik a.s. vrijdag op Insta Stories.

Schermafbeelding 2020-08-19 om 13.15.29

Wanneer?
Want ja mensen; wij gaan vrijdag rijden! Maar je mag dit natuurlijk doen wanneer je zelf wil. Wij vertrekken in ieder geval vrijdag om een uur of 3 vanuit Haarlem en gaan dan even intensssss genieten van een lekker ritje in de auto met alles wat ik hierboven beschreef. Ik deel onze trip down Lowlands lane uitgebreid via Insta stories, dus volg dat hierzo #TDLL.

Je bent welkom om met ons mee te rijden, maar zorg dan zelf voor je eten/drinken, houd voldoende afstand en ga niet met te veel mensen in één auto #Corona.

Organiseer je eigen Lowlands Free United
Je bent ook helemaal vrij om dit weekend je eigen Lowlands te organiseren. Thuis, binnen alle Corona regels. Je kunt jouw Lowlands zelfs aanmelden bij 3FM en dan komen ze misschien wel ff langs.

Vanuit de organisatie van Lowlands wordt er dit hele weekend natuurlijk ook van alles georganiseerd; van knetterrrrrrveel digitale live optredens, toffe interviews en een Sexyland tijdsdocumentaire tot yoga op zaterdagochtend, verschillende talks en een heuse kookworkshop. Je vindt het blokkenschema van Lowlands Free United hier.

Ja mensen; en zo maken we er in 2020 gewoon zelf wat van. Ik hoop heel erg dat ik jullie volgend jaar allemaal weer gewoon in Biddinghuizen zie met een te dure pannenkoek, glitters op je gezicht, in de rij om te kakken, te dicht op elkaar in Sexyland, zwetend op een gek feestje in de Lima, slapend op de heuvel bij de Alfa op zondagochtend en vól goede moed in de rij voor de camping op donderdagochtend en dat allemaal zonder Corona.

Ik. Kan. Niet. Wachten. Stay safe en hopelijk tot ooit op Lowlands <3.

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

2 reacties op “Lowlands 2020: a trip down Lowlands lane

  • Elsbeth zegt:

    Wat een zalig plan! Ik ga zeker online concerten bingen (met verse baby op schoot) en duimen dat het volgend jaar weer kan! Begin wel mega nieuwsgierig naar die Ford te worden.. Binnenkort maar eens een testrit maken 🙂 Veel plezier!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *