Ravioli met pistache-roomsaus

Goedemiddag! Vorig weekend was ik met vriendlief in Italië en daar aten we de lekkerste pasta ooit. Ik hou er intens van als ik op vakantie ga en daar dan flink inspiratie op kan doen voor recepten voor thuis, heerlijk! Het recept van vandaag is dan ook helemaal op die manier tot stand gekomen.

In Puglia aten we een ravioli met pistache. Super puur van smaak en helemaal geweldig. Zie dat maar eens na te maken met Nederlandse ingrediënten… Toch deed ik een poging en ik moet zeggen; dit ging best wel goed!

Nodig voor één persoon: 1/2 bakje ravioli met kaasvulling – 100 gr pistachenootjes (met schil, die peuter je er zelf af) – 1 eetlepel olijfolie – 3 eetlepels kooksroom

Pel de pistachenootjes en stamp ze fijn met een vijzel of zet de staafmixer er ff op. Als je voor dat laatste kiest, houd er dan rekening mee dat de nootjes alle kanten op vliegen en dat het handig is om je bakje af te dekken met bijvoorbeeld aluminiumfolie ;-). Giet vervolgens een scheutje olijfolie bij de gemalen pistachenoten.

Kook in 2-3 minuten de ravioli gaar. Giet ‘m dan af, maar laat ongeveer 2-3 eetlepels kookvocht in de pan. Zet de pan dan terug op het vuur. Roer de pistachenoten door de pasta met een beetje kookvocht. Doe er een scheut kookroom bij (ongeveer 3 eetlepels) en roer alles lekker door elkaar. Laat het heel eventjes op het vuur staan, zodat ook de kookroom warm wordt. Klaar!

pistache

Super makkelijk en super lekker. Saai? Nee. Puur? Ja! Ik vond het het echt vet lekker. Maar ik moet wel toegeven dat ik het als lunch at en dat het natuurlijk nooit in de buurt komt van de pasta die we in Italië aten. Want tja; dan is de pasta zelfgemaakt van goede ingrediënten, zijn de pistachenoten veel smaakvoller en staat er een professionele chef die dit al z’n hele leven doet, de pasta in elkaar te flansen en ik doe natuurlijk maar wat. Maar! Ik vond het toch zeker geslaagd. Een perfect recept voor als je eens intens veel zin in pistachenoten hebt ;-). Eet smakelijk!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Ravioli met pistache-roomsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *