Hotspot: Vegan döner en Vegan kapsalon bij Kebabi in Amsterdam

Goedemorgen jij! Ik ben vorige week naar de opening van een nieuw Vegan restaurant in Amsterdam geweest en het was GEWELDIG. Het heet Kebabi en je vindt dit nieuwe restaurant op de Overtoom in Amsterdam. Het is hartstikke hipster, helemaal veganistisch en niet authentiek en totaal concept-achtig, maar I LOVE IT.

Ik heb er een aantal verschillende hapjes uit mogen proberen:

Vegan kapsalon
Gemaakt met wafelfrietjes en iets wat vleesachtig smaakt en er vleesachtig uitziet, maar dus van plantaardig spul is gemaakt. Veganistische kaas zit er ook op en natuurlijk zijn de sausjes óók veganistisch. Ik vond deze kapsalon echt TERINGLEKKER, maar er zat te veel sriracha saus op en dat maakte hem ook echt bijzonder heet. Hééét, zeg maar gerust. Maar wel lekker. Overigens vond ik de wafelfrietjes niet zo’n enorme toevoeging; die mogen ze wat mij betreft gewoon vervangen door normale frietjes. Maar verder: TOP!

IMG_7837

Vegan döner
Dit is een verrukkelijke pita gevuld met plantaardige kebab, sla, gebakken ui, hummus, sriracha en knoflooksaus. Wederom allemaal van plantaardige ingrediënten. Of de smaak onderdoet voor ‘de echte’ döner? Nope. Het is echt héél erg lekker. Echt!

IMG_7841

Vegan kipnuggets
Mijn dieptepunt van de avond vond ik de Vegan kipnuggets. Ik ben nogal gek op kipnuggets en deze rip offs waren niet best. De vulling smaakt naar – ja.. wat eigenlijk? Een soort van gekruid karton? Ik vond het helemaal niks. Min tafelgenoot daarentegen zat ze lekker op te peuzelen. Smaken verschillen…

IMG_7843

Vegan kaastengels (cheese springrolls)
Mijn absolute hoogtepunt van de avond vond ik de veganistische kaastengels. JEZUS WAT LEKKER. Ik ben gék op kaastengels en kon me niet voorstellen dat ze die nou echt goed in een plantaardige variant kunnen namaken. Well, I was wrong. Deze units smaken absoluut naar kaas en zijn echt heel erg lekker. En ik schrijf units, want ze waren een stuk groter dan de kaastengels die je gewend bent. Ik miste alleen de sweet-chili saus die je er normaal bij krijgt. Die is toch gewoon Vegan, of niet…?

IMG_7846

Al met al vond ik het eten dus echt fantastisch in deze Vegan zaak. Zowel voor veganisten als voor niet-veganisten. Oh en voor wie denkt dat Vegan ‘gezond’ is: nee. Dit is gewoon allemaal zooi uit de frituur enzo. Het is gewoon een plantaardige variant van de snackbar; niets meer en niets minder. Hoewel het natuurlijk wel leuk is om er nog even bij te vermelden dat plantaardig echt wel cool is in  dit geval: heel erg lekker snacken en dan ook nog diervriendelijk <3.

Verder vond ik ook het interieur van de zaak leuk: alles is knalgeel en roze en die stijl vind ik helemaal gezellig. Bovendien vind je achterin de zaak een pingpong tafel en ook daar word ik wel gewoon een beetje gelukkig van. Vet leuk dit!

Je ziet trouwens goed aan de zaak dat dit is opgericht door dezelfde bedenkers als The Vegan Junkfood Bar, die hier niet eens zo ver vandaan zit.

Wel een klein nadeel vond ik dat alles in het Engels is en dat ze daarmee -wat mij betreft- niet onder stoelen of banken steken dat ze heel graag toeristen binnen willen krijgen. En dat snap ik ook wel; het is echt zo’n concept restaurant wat het in de Lonely planet heel goed doet. Dat is een richting die je kiest en daar is niets mis mee. Maar het is wel goed om te weten, vind ik.

Last but not least wil ik je nog even vertellen dat er ook gewoon een dikke bar in het restaurant is. En dat is wel echt een pre ten opzichte van The Vegan Junkfood Bar in West. Hier kun je gewoon lekker cocktails drinken en I love it.

Al met al ben ik dus behoorlijk te spreken over deze nieuwe plantaardige tent in Amsterdam. Aanrader!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *