Pulled beef wraps (Big Green Egg recept)

Hoi hoi! In de blogpost die ik net publiceerde heb ik je meegenomen in een uitgebreid recept voor het klaarmaken van short ribs (runderribben) op de Big Green Egg.

Met het vlees dat we hiervan over hadden, hebben Jan en ik gisteravond pulled beef gemaakt. En dat recept deel ik vandaag met je in deze blogpost.

Volg dus eerst dít recept op voor short ribs met koffie, van de Big Green Egg (bereidingstijd is ongeveer 5 uur, houd daar rekening mee). En zodra je dus vlees over hebt van die short ribs, kunnen we aan de slag met pulled beef wraps…

Bereidingstijd: 1 uur

Nodig voor 2 personen (je houd nog steeds vlees over): het vlees van 1 runder spare rib volgens dit recept – zelfgemaakte coleslaw volgens dit recept – komkommer – scheut azijn – 1 eetlepel suiker – 6 kleine wraps

Rasp de komkommer klein en meng met een scheut azijn en suiker. Laat dit een uurtje intrekken.

Verwarm in een Dutch oven het vlees van de short ribs (uit elkaar getrokken) in een scheut rode wijn en een scheut water. Laat dit een uur lang met de deksel op de pan en de Big green Egg dicht (180C) pruttelen. Het vlees wordt nu nog zachter en het geheel wordt echt een stoofpotje.

Doe de laatste 5 minuten de Green Egg open en haal de deksel van de pan, zodat het vocht verdampt en je een dikkige saus overhoudt.

stoof

Verwarm de wraps in de magnetron en beleg ze dan met een beetje pulled beef, wat komkommer en wat zelfgemaakte coleslaw. Eet smakelijk!

Dit is echt SUPER lekker. De smaken van het vlees zijn nog meer uitgesproken dan gisteren, omdat ze nog een nacht in de koelkast hebben gestaan. En ook het feit dat het nu een stoofpotje is, vond ik heel erg lekker.

De combinatie met de coleslaw en het wrapje waren ook top. De komkommer kun je eigenlijk wel achterwege laten.

Op de foto zie je ook nog wat verkruimelde aardappel op het wrapje; ook dat kun je achterwege laten.

Eet smakelijk!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Pulled beef wraps (Big Green Egg recept)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *