PLOG: Voor het eerst barbecuen op de Big Green Egg: zelfgemaakte hamburgers, garnalenspiesjes, zalmpakketjes, gepofte zoete aardappel en MARSHMALLOW-MILKA-OREO-TAART

Hoi leuke lezers! Afgelopen maandag heb ik gebarbecued met mijn ex-bf! En het was heel gezellig. Het idee ontstond toen ik te horen kreeg dat ik binnenkort voor een tv-programma moet barbecuen en ik kan dus helemaal niet barbecuen. Detail. Dus; Leonie op barbecueles. Ik keek in mijn vriendenkring en dacht: Bas kan barbecuen, misschien heeft ‘ie zin om langs te komen, kunnen we bijkletsen. Dus; dat leek ons beiden een leuk plan en maandag brachten we het in de praktijk. Voor het eerst sinds ik in oktober de Big Green Egg won, hebben we ‘m nu gebruikt. En het was a w e s o m e. Ik maakte foto’s van alles wat we klaarmaakten en dus vandaag een ware plog online, woehoe!

We maakten zelf hamburgers van: 150 gr gehakt per persoon, 1 beschuit er verkruimeld doorheen gekneed, een scheut ketjap, eetlepel sambal, paar drupjes tabasco, peper & zout en een half ei. Kneden tot burgers, beetje rozemarijn erover en barbecuen maar!

Kijk hoe gruwelijk tof zo’n ding is:  

Toen de burgers klaar waren na een minuut of 10 waren ze echt super knapperig van buiten. Vet tof. Met een delicious barbecuesmaak. Maar dat deed ik allemaal teniet door mijn burger natuurlijk met veel te veel zooi te beleggen. Maar oef zo lekker. Dus: cheddar, bacon (ook even mee gebarbecued), rode ui (ook even gebarbecued) een gebakken eitje, sla, avocado, barbecuesaus en Hellmanns. En die hartaanval-to-be ziet er dan dus zo uit:

Daarna was het tijd voor fatsoenlijker voedsel: garnalenspiesjes met heul veul knoflook. Maakt toch geen reet uit; ik was met le ex ;-).

In de tussentijd hadden we al die tijd al twee zoete aardappelen in aluminiumfolie op de Green Egg liggen. Deze waren na drie kwartier goed; de schil werd zwart en de binnenkant was zo zacht als wat. The best, zo lekker! Ondertussen zat ik uiteraard al propvol (heb je die burgers gezien? Mijn hemel). En daar was dan ook nog het zalmpakketje! Zalm met verse dille, peper & zout in aluminiumfolie even gebarbecued. Een minuut of 10-15. Maar dat kon ik echt niet meer op hoor, dus toen waren de buurkatten heel blij.

En het toetje was het coolst: we maakten -naar idee van Bas- een Marshmallow-Milka-Oreo-taart. En die zag er gruwelijk vet uit en was heel populair onder jullie op facebook & instagram, maaarrrrr hij was een beetje mislukt. Moet ik in alle eerlijkheid toegeven. Zo ben ik. Dus, die ga ik binnnekort opnieuw maken en dán ga ik het filmen, zodat ik een fatsoenlijk recept met je kan delen. In de tussentijd maak je maar deze oreotaart klaar. Die is toch lekkerder.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 8 Jun 2015 om 12:38 PDT

Dus, dat was mijn eerste keer Green-Eggen. Awesome. Kan ik het nu zelf? Vast! Ik ga het gewoon proberen :D. Heb jij nog een top barbecuerecept dat ik zeker eens moet klaarmaken?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

2 reacties op “PLOG: Voor het eerst barbecuen op de Big Green Egg: zelfgemaakte hamburgers, garnalenspiesjes, zalmpakketjes, gepofte zoete aardappel en MARSHMALLOW-MILKA-OREO-TAART

  • Schrijf je in op de site van big green egg Europe, dan krijg je iedere maand een BGE menu. Leuk om te maken en vooral lekker. En een tip van een enthousiaste BGE gebruiker: gebruik de goede houtskool, geen bouwmarkten kwaliteit kopen

  • Wauw, wat veel eten! Zelfs voor jouw doen volgens mij 😉 Maar wat ziet het er heerlijk uit. Wanneer geef je een BBQ-party voor je allerliefste volgers? En ik vind je stoer hoor, BBQ'en met 'le ex'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *