Pizza met burrata en basilicum

Hallo daar! Gisteren schreef ik al in de blogpost over springrolls dat ik de afgelopen week alleen maar zin heb in PIZZA, PATAT en CHINEES en gisteravond heb ik daar lekker aan toe gegeven. Ik fietste langs een pizzeria in de buurt en stond op ‘t punt om er een heerlijke pizza met dunne bodem af te halen, toen ik bedacht dat ik ‘t ook wel gewoon zelf thuis even kon maken. En zo geschiedde.

Nodig voor één persoon: pizzabodem* – je favoriete pastasaus – burrata – basilicum – oregano – verse basilicum

*ik ontdekte bij Albert Heijn dit pizzadeeg en het beviel me uitstekend.

Volgens de verpakking van deze pizzabodem moest je het deeg uit elkaar trekken en dan door je handen laten gaan, zodat het uitrekt en een mooi rondje wordt en ik acht dit ONMOGELIJK. Ik heb van alles geprobeerd – ja zelfs boven m’n hoofd in een rondje heen en weer gooien – maar het mocht niet baten. En toen heb ik toch de deegroller er maar bij gepakt en dat had succes.

Smeer de bodem vervolgens in met tomatensaus en zet dit 20 minuten in de over op 200C. Beleg de pizza daarna met burrata en verse basilicum en strooi er wat oregano over. Klaar!

Super lekker. Zoals gezegd beviel de bodem me uitstekend. Hij werd gaar, hij was dun, hij was knapperig, alleen misschien een beetje zout. Maar dat vond ik niet storend. De burrata uit de supermarkt is overigens prima, maar haalt het niet bij echte burrata. Niet te vaak eten dus, dan raak je een soort van gewend aan de niet-geweldige smaak en dat is echt zonde.

Super simpel en toch lekker. Eet ik vanavond wel weer groentes, goed?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

2 reacties op “Pizza met burrata en basilicum

 • Zelf eens een deegje maken???
  6–8 pizzabodems
  kilo bloem (de goedkoopste van AH of Aldi vam ca. 35cent
  el zout
  2 x 7g gist
  1 tl suiker
  scheutje olijfolie
  600ml water
  Alles kneden en daarna in kom met natte theedoek erover laten rijzen tot verdubbeld.
  In porties in de vriezer te bewaren!
  NIET rollen met deegroller maar flink wat bloem op aanrecht, klein bolletje plat slaan, pletten en daarna stretchen 🙂
  Heel dun beleggen en in zeer hete oven bakken, enjoy 🙂

 • chantal zegt:

  Toevallig vanavond ook pizza gegeten! Met een bodem van Turks brood, ik had geen zin om zelf te maken. Ik hoop dat ze dat verse pizzadeeg dat jij gebruikte ook bij onze Appie hebben, lijkt me ideaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *