Springrolls met groene asperges, paksoi, kip ketjap, avocado en peterselie

Hoi! De afgelopen tijd heb ik echt alleen maar zin in smerig en vet voedsel; ik kan de pizza’s, sushi, patatjes speciaal en babi pangang niet aanslepen, terwijl m’n lichaam juist schreeuwt om vitamines (#HATSJOE). Daarom vond ik het gisteravond eens even tijd voor een maaltijd met veel groentes. Te weten; asperges én avocado én paksoi én… Nee, wat was het. Valt best mee dus. Of tegen eigenlijk. Potverdikkie. Anyway; ik maakte springrolls en het was lekker.

Nodig voor één persoon: 1 kipfilet of 2 kippendijen – scheut ketjap – 12 groene aspergetips – 1 avocado – stuk of 5 stengels paksoi – beetje sesamzaadjes – 4 rijstvellen (toko of AH)

Snijd de kip in reepjes en bak in een pannetje gaar en knapperig. Doe er dan een scheut ketjap bij en bak dit heel even mee. Haal de kip-ketjap uit de pan en strooi er wat sesamzaadjes over. Houd dit even apart.

Maak de pan schoon en bak er vervolgens de paksoi in. In een scheutje olie en de paksoi heb je in stukken gesneden. Gebruik zowel het blad als de stengel.

Zodra de paksoi glazig is haal je ‘m uit de pan en zet je die ook even apart. Bak vervolgens in een scheutje olijfolie de aspergetips een beetje glimmend en bruin.

Houd een rijstvel onder de warme kraan, gewoon 2 seconden en zorg dat alles nat wordt. Leg het rijstvel op je bord en beleg met alle ingrediënten; kip-ketjap, avocado in stukjes, een stengeltje peterselie, wat paksoi en drie aspergetips. Het rijstvel wordt in de tussentijd zacht en zodra je klaar bent met beleggen, kun je die mooi om de ingrediënten heen vouwen. Of nou ja, mooi… Het is best een kunst om dit fatsoenlijk voor elkaar te krijgen. Maar: oefening baart kunst! En zoals je ziet doe ik al niet eens meer moeite om het rijstvel aan de onder- en bovenkant ook dicht te krijgen. Ik rol gewoon en that’s it.

Dip de springrolls in sojasaus en eet smakelijk!

Ik vond het lekker, maar wel met de kanttekening dat ik echt geen kipfilet uit de supermarkt meer ga gebruiken. Ik ging voor biologisch, maar vond het echt zo gortdroog. Dan zijn kippendijen toch wel echt veel lekkerder (en vetter). Dus kippendijen voor mij. Verder vond ik het een topmaal. Eindelijk een beetje het idee dat ik fatsoenlijk heb gegeten. Nice!

Oh en belangrijke vermelding: je kunt de rijstvellen niet tegelijkertijd nat maken en dan op elkaar leggen; dan plakken ze aan elkaar. Dus echt één voor één de springrolls maken. 😉

Succes!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *