Pizza met gorgonzola, spek, courgette, ui en

Hallo wereld! Heb je zin in pizza? Mooi. Dan ga ik je dag een klein beetje mooier maken. Vorige week maakte ik deze pizza met gorgonzola, nadat ik ingrediënten over had van de tostivideo die ik ‘s middags opnam. Bovendien lag m’n koelkast nog vol met groentes die er al weken lagen te verpieteren (bizar hoe lang een courgette goed blijft), dus tijd om er mee aan de slag te gaan.

Nodig voor één persoon (grote portie): 6 plakjes Koopmans pizzadeeg uit de diepvries – je favoriete pastasaus uit pot – 1/2 bak champignons – 10cm courgette – wat gorgonzola – paar plakken ontbijtspek – beetje peterselie

Verdeel de plakjes pizzadeeg over een bakplaat met bakpapier en laat de plakjes ontdooien. Plak ze dan aan elkaar, zodat je één grote pizzabodem krijgt. Smeer hier je favoriete pastasaus over uit, met de bolle kant van een lepel.

Beleg de pizza vervolgens met champignons, spek in propjes (zo houd je meer smaak), hele dunne plakjes courgette (weet je zeker dat ze gaar worden), een beetje verse peterselie en kruimels gorgonzola.

Zet de pizza een minuut of 20 in de oven met een hoge temperatuur. Een pizza wil je het liefst zo kort mogelijk op een zo hoog mogelijke temperatuur afbakken. Maar let wel op dat de bodem goed gaar wordt. Vind ik altijd een behoorlijke uitdaging.

Maar het lukte! En het hele recept was wel vrij geslaagd, woehoe! Niet de aller lekkerste pizza die ik in m’n leven heb gegeten, maar wel echt een lekker avondmaal.

Wat combineer jij het liefst met gorgonzola op een pizza? Ik denk dat iets zoets er ook wel lekker bij zou zijn…. Hawaii-gorgonzola? #vloekenindekerk. Laat je suggestie hieronder achter en win eeuwige roem!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

3 reacties op “Pizza met gorgonzola, spek, courgette, ui en

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *