Pasta met courgette, champignons en roomsaus

Ola! Gister was het zaterdag en ik heb van alles gedaan. ’s Avonds was het NSMBL festival, waar ik voor het eerst in m’n leven kookworkshops ging geven, haha. Vrij hilarisch vond ik wel; ik een kookworkshop geven. Maar tegelijkertijd super cool dat ik de kans kreeg, wiehoe! Dus, overdag heb ik flink gebrainstormd wast ik wilde gaan maken met 3×10 meiden in een halfuurtje en natuurlijk boodschappen gedaan en wat voorbereidingen getroffen. Doordat ’t allemaal iets meer tijd in nam dan de planning was, moest ik ’s avonds zelf heel snel eten voordat ik richting Het Sierraad (het pand waar het NSMBL festival gehouden werd) ging. Ik maakte een heel snel pastaatje met dingen die ik nog in huis had. En het was een prima maaltijd. En ik at eindelijk eens niet een asociaal grote portie. Best goed 🙂

Nodig voor één persoon: verse pasta (kookt lekker snel) – 1/2 courgette – 80gr champignons – 1 flinke eetlepel crème fraîche – peper

Snij de champignons en courgette in stukjes. Kook de pasta en bak de champignons in een pannetje met olijfolie. Voeg na twee minuutjes de courgette toe en bak nog 2 minuutjes. Doe dan de crème fraîche erbij en wat peper en laat smelten tot een sausje. Giet de pasta af en roer door de saus. Doe ’t in een kommetje en strooi er nog wat peper over. En dan? Dan ga je een ubersaaie, simpele maaltijd eten.

Dit was wel echt een maaltijd gewoon voor tussendoor en om de koelkast leeg te maken. Niet echt inspirerend… Niet vies, maar gewoon saai.

Vandaag is het echter zondag en heb ik zin om weer in de keuken te staan 😀 Maar ik heb ook zin in een zondagmiddagborrel en het één betekent, dat het ander niet meer mogelijk is, hahaha #ikkanniettegenalcohol. Nou goed 😀 We zien ’t straks wel!

PS: VET leuk. Ik mocht dus aan 30 meiden een kookworkshop geven en had een shitload aan ingrediënten bij me om twee maaltjes klaar te maken (zie deze omschrijving die ik knutselde), maar toen was er geen keuken. Grrr! Dus toen moest ik improviseren en werd het een soort Leonie-vertelt-en-jullie-mogen-vragen-stellen en dat was uiteindelijk zo leuk! Echt heerlijk om lezers van gewoonwateenstudentjesavondseet te ontmoeten. Ik vond het écht heel leuk om m’n verhaal te vertellen, maar vooral dat de reacties zo enthousiast waren 🙂 Thanks daardoor!! (En hahaha ik ben dit weekend voor het eerst op straat herkend en op het NSMBL festival voor het eerst met lezers op de foto gegaan, wat hilarisch :D).

Tot later leuke lezers!


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

12 reacties op “Pasta met courgette, champignons en roomsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *