Pasta Carbonara met spekjes, broccoli en parmezaanse kaas

carbonara_1Gesponsord – Hoi allemaal! Voor alles een eerste keer en verklaar mij voor gek, maar ik heb nog nooit in mijn leven pasta Carbonara gegeten. In die vijf jaar dat ik al blog en in de acht jaar dat ik al voor mezelf kook, heb ik inderdaad nog nóóit- ik herhaal: nog nóóit- pasta Carbonara gemaakt. Toen MAGGI naar me toe kwam met de vraag of ik hun nieuwe Roerbakpasta Carbonara wilde uitproberen, vond ik het dus een mooi moment om mijn Carbonara-angst (rauw ei door je pasta, wat?) opzij te zetten en ging ik aan de slag. En wat denk je? VET HEERLIJK.

Nodig voor 2 personen: 200gr spekjes – 250gr broccoliroosjes – 3 lente-uitjes – 1 pak MAGGI Roerbakpasta Carbonara – 40 gr parmezaanse kaas – 1 ei

Bereidingstijd: 15 minuten

Bak de spekjes 1 minuut in de pan, zonder olie toe te voegen. Voeg de broccoli erbij en roerbak 2 minuutjes mee. Voeg de MAGGI Roerbakpasta Carbonara toe en 500ml water en breng dit aan de kook. Laat het geheel 12 minuten koken en schep af en toe om. Proef of de pasta beetgaar wordt.

Snijd in de tussentijd de lente-uitjes in ringen. Zodra de pasta gaar is schep je er een geklutst rauw ei doorheen. Zorg dat het ei helemaal goed mengt met de pasta en laat het geheel nog even doorgaren op laag vuur, een minuut of 2. Je ziet eigenlijk meteen dat het ei stolt, het is dus helemaal niet zo dat je straks rauw ei gaat eten. Waar ik zelf altijd bang voor was, rauw ei door je pasta, is dus helemaal niet het geval, haha!

Doe je de pasta in diepe borden, strooi er wat parmezaanse kaas over en serveer je de lente-uitjes on top. Klaar! Eet smakelijk!

carbonara2

En toen kwam het moment van de waarheid; vind ik pasta Carbonara lekker? HELL YEAH! Jo, dit is echt fantastisch. Waar ik nu altijd spaghetti Bolognese of pasta Pesto eet als comfort food, kan ik pasta Carbonara ook toevoegen aan dit rijtje. Man, wat heerlijk. En die Roerbakpasta van MAGGI is wat mij betreft ook een hit, want je koopt dus één product waarbij de kruiden en pasta al aan elkaar toegevoegd zijn en je hoeft alleen maar water in de pan erbij te doen. Vind ik handig, bovendien trekt alle smaak van je eten dus in de pasta én heb je maar 1 pan nodig. En! Je hebt precies een mooie portie voor twee personen (of 1 persoon, twee dagen). Chill!

Heb jij ooit pasta Carbonara gemaakt? Wat doe jij er dan allemaal doorheen?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


5 reacties op “Pasta Carbonara met spekjes, broccoli en parmezaanse kaas

  • Michelle zegt:

    Wat een super lekker en toch super simpel eenpansgerecht! Het gerecht heeft hier al meerdere keren op tafel gestaan en het blijft lekker. Gisteren avond toevallig nog, met kastanje champignons en courgette. Ook een heerlijke combi! Het staat snel op tafel na een lange dag en is toch voedzaam. Keep up the good work (:

  • Ik maak het altijd met plakjes ontbijtspek in reepjes gesneden, gebakken met knoflook. Pasta apart gekookt en als het gaar is bij het spek gooien, dan een mengsel van 1 ei per persoon en Parmezaanse kaas erdoor, serveren met rucola en vers gemalen peper en dan smaakt het echt Italiaans!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *