Pasta carbonara met basilicum

Hey you! Het is tijd voor pasta carbonara. Man, dat was lang geleden. Ik was een tijdje geleden ziek geworden van een of ander gerecht met pastinaak en spekjes en sinds die kon ik spekjes (en pastinaak nog steeds) niet luchten of zien <GADVER>. Daar ging m’n carbonara-craving, die ik voorheen toch iedere week had. Maar! Hij is terug. Afgelopen woensdag ging ik sporten en naderhand had ik zin in VEEL. En MACHTIG. En ROMIG. En dus was het de hoogte tijd voor pasta carbonara.

Nodig voor 2 personen (belachelijke hoeveelheid): 8 eieren (ja echt, ik zei toch dat het idioot was) – 350gr bloem – een scheut slagroom – 200gr spekjes – beetje verse basilicum – 50gr parmezaanse kaas

Je kunt in plaats van 2 eieren en 350gr bloem ook gewoon verse pasta in de supermarkt kopen.

Ook handig: een pastamaker

Bak als eerst de spekjes knapperig en haal wat spekvet uit de pan.

Maak ondertussen een sausje van 6 eidooiers, een scheut slagroom en 50gr geraspte parmezaanse kaas; gewoon met elkaar mengen in een kommetje.

Ik maak m’n verse pasta altijd in de pastamachine van Philips. Daar gooi je de ingrediënten gewoon in en dan komt het er als pasta uit. In dit geval dus 350 gram bloem, 2 eieren geklopt met wat water (de machine geeft aan hoeveel vocht je totaal nodig hebt en 1 ei is ongeveer 50gr vocht).

Kook de spaghetti vervolgens in 2 minuten gaar en giet daarna af. Roer de spaghetti door de spekjes en zorg dat het goed gemengd is. Zet het vuur uit.

Roer dan ook het ei-slagroom-kaas mengsel er doorheen. En roer ongeveer 1 minuut, zodat het ei wel ietsje gaart, maar niet stolt.

Serveer de pasta carbonara vervolgens met een beetje verse basilicum. Eet smakelijk!

carbo

IMG_9558

Oeeeh mensen, dat was lekker. Yes, ik heb m’n carbonara-liefde terug gevonden <3. Dit zal de komende tijd wel weer vaker op ‘t menu staan; het is zo lekker en zo’n makkelijke maaltijd om te maken. En ook nog budget-proof. Yay!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

4 reacties op “Pasta carbonara met basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *