Pannenkoeken met spek, kaas, paprika en champignons. En stroop en poedersuiker.

Joehoe! Afgelopen zondag kwam Bas bij me eten en ik had enorm veel zin in pannenkoeken, dus die ging ik voor ons bakken. Dit keer weer eens echt originele pannenkoeken zoals je ze hoort te maken met ei, melk en meel, in plaats van een shaker met alleen water toevoegen. (Haha, ook lekker). Maar helemaal zelfgemaakt is het aller lekkerst.

Nodig voor 10 pannenkoeken (en dat is bij ons voor twee personen): 250gr zelfrijzend bakmeel – 500ml melk – 2 eieren – champignons – rode paprika – stroop – ontbijtspek – kaas – poedersuiker – boter/bak&braad

Je mengt de meel, ei en melk door elkaar en klopt het tot een luchtig beslag. De pannenkoeken bak je dan in boter of bak&braad. Mmmm! Ik bak altijd nog paprika en champignons op en die doe door het beslag en bak ze mee. Of ik doe beslag in de pan en dan ontbijtspek er op en een plak kaas en weer bedekken met een beetje beslag. Mmmmm! Heerlijk!

We aten verrukkelijk 🙂 En zelfgemaakte pannenkoeken zijn echt lekkerder dan die shakers of vaatdoek-achtige-magnetronpannenkoeken. Overigens was het wel een serieuze portie pannenkoekenmanagement in mijn keuken met twee pitjes met pannen. Maar het lukte! Woehoe!

Wat is jouw favoriete pannenkoekenbeleg?

Misschien vind je dit ook lekker:


16 reacties op “Pannenkoeken met spek, kaas, paprika en champignons. En stroop en poedersuiker.

 • Ik gebruik altijd "gewoon" meel ipv zelfrijzend, ik had altijd het idee dat er met zelfrijzend bakmeel er van die Amerikaanse pannenkoeken uitkwamen, maar blijkbaar niet.

  Het coolste van pannenkoeken bakken is natuurlijk dat als je goed bent in het omgooien van pannenkoeken, je gasten de indruk geeft dat je echt een megagoede kok bent 😉

  • ja ik had toevallig alleen zelfrijzend in huis dus gebruikte dat.. (American pancakes doe je met karnemelk en bakpoeder!). Hahaha en wat betreft dat omgooien in de pan, dat kan ik dus echt NIET. hahahahah! Jij wel?

 • Anoniem zegt:

  Het beslag is wel echt een beetje karig. Het geheim van mijn oma is om er meer eieren, ongeveer 5 in totaal, in te doen (geloof me, veel beter). En dan nog een mespuntje zout en drie zakjes vanillesuiker erdoor. Wanneer je zo pannenkoeken maakt, heb je helemaal geen vulling meer nodig. Grootmoeders pannenkoeken zijn nu eenmaal het lekkerst.

  • Het is een basisrecept he 😉 Met dit beslag kan het prima, maar wat jij schrijft is wellicht ook lekker. Voor hoeveel personen maak je het dan en wat is de verhouding met meel?

 • Lekker pannenkoeken, ik denk dat ik dat binnenkort ook maar weer eens ga eten! Ik maak het beslag ook altijd zelf, het is namelijk super simpel en ook nog eens veel goedkoper. En met dit weer kan je van de overgebleven melk lekker chocolademelk maken, mét echte cacao dan natuurlijk wel hè!

 • Mmm lekker, nu ik dit zie weet ik weet wat ik zo ga eten!
  Mijn lievelings blijft toch wel met pindakaas, maar met appel en kaneel of ragout is ook heerlijk.
  Ik volg je al een tijdje nu en vind je blog trouwens heel leuk geschreven en vind er veel inspiratie op!
  Liefs

 • De allerlekkerste is met meegebakken banaan, en dan vooral niet zuinig doen met de banaan. Beetje poedersuiker erover…smullen. Een goede tweede, en dan is het echt een "close call" is de kaas pannenkoek. En dan niet zomaar kaas erover gooien… Nee, eerst een dunne pannekoek maken, als die bijna klaar is ruim kaas erover, dan weer een laagje pannenkoeken meel, als de onderkant goed is omdraaien. Zo krijg je een pannenkoek met gesmolten kaas in het midden.Een soort pannenkoekentostie dus. Het allerlekkerst me poedersuiker. Mjammie!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *