Buiten de deur: Heerlijk eten bij Blender in Rotterdam

Goedenavond! Jemig de pemig wat heb ik vanavond lekker gegeten. Niet normaal. Ik wilde er helemaal niet over bloggen, maar jullie moeten horen hoe fijn je kan eten bij Blender in Rotterdam. Omdat ik vorige week via IENS twee dinervouchers tvw 100eu voor de DinerDagen mocht weggeven aan twee lezers, mocht ik ook zelf uiteten met een budget van 100eu via IENS. Samen met le boyfriend ging ik vanavond eten bij Blender in Rotterdam. Dit restaurant wat ‘een als beetje New York in Rotterdam’ is, heeft een goeie beoordeling op iens.nl en daarom gingen vriendlief en ik het ook maar eens uitproberen. En we zijn verkocht!

We mochten voor 100 euro eten en daarvoor kun je véél eten bij Blender. Het eten is hartstikke goed en helemaal niet duur voor de goeie kwaliteit. Als voorgerecht namen we de Luxe proeverij voor twee personen. Deze bestond uit, let op het is een hele kluif: loempia’s, sushi, rauwe ham, mals kalfsvlees, een tartaartje van pompoen met rivierkreeftjes en gamba’s, brood met aioli en tapenade en jakitori. 20 euro voor twee personen en dat was slechts het voorgerecht. Erbij dronk ik de lekkerste Riesling.

Als hoofdgerecht ging ik voor de parelhoen met aardappelmousseline (of zoals ik ‘t onthou: Mussolini) en seizoensgroentes. Bas ging voor de langzaam gegaarde ossenhaas met pompoenfudge en seizoensgroentes. En we hebben allebei echt god-de-lijk gegeten. Nooit eerder at ik parelhoen en ik moest stiekem even googelen waar het naar smaakt (blijkt een combi tussen fazant en kip), maar jeeeeemig wat een lekker mals stukje gevogelte. Bovendien met een verrukkelijk knapperig velletje dat haast wel gekarameliseerd leek. Verrukkelijk! Ook de ossenhaas van Bas was een enorm succes. Mijn hoofdgerecht kostte 16 euro, die van Bas 21. Niet de prijs van een random eetcafé, maar ze hadden ook makkelijk 25 euro kunnen vragen voor die verrukkelijke parelhoen die ik at.

Als toetje koos ik na lang twijfelen tussen de drie soorten sorbetijs (passievrucht, bloedsinaasappel, limoen met pistache en mangocrème) en de chocolade marquise, die laatste. Verrukkelijk. Bas ging voor het kaasplankje met 4 soorten kaas en vijgen/rozijnen/notenbrood en ook die viel in de smaak. Bij het toetje dronk ik een dessertwijn die mierzoet maar – begint het al te vervelen?- heerlijk was. En als extra toetje namen we allebei een lekkere Irish coffee.

Onze rekening was 98 euro, die we dus niet hoefden te betalen. Normaal zou ik niet gauw zo uitgebreid uit eten gaan (te duur) maar vandaag hebben we echt alles besteld wat ons lekker leek. Als je alleen een hoofdgerecht zou nemen en een drankje, zou je voor 20-25 euro per persoon klaar zijn. En dan eet je echt heel heel heel lekker (komt m’n enthousiasme over?). En gewoon echt niet standaard. Bovendien is de sfeer in het restaurant TOP, het is mooi ingericht en het personeel is heel vriendelijk en totaal niet opdringerig.

You know what? Ik ben FAN van Blender in Rotterdam en zou er zeeeeeeker heel graag nog eens gaan eten.

Kende jij Blender al en zo ja, wat vind jij er van?


10 reacties op “Buiten de deur: Heerlijk eten bij Blender in Rotterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *