Pan con tomate (Spaans ontbijt)

Hallo leuk mens! Vandaag heb ik een keer een recept voor een tof ontbijt voor je. Ik schreef al eens eerder over dit ontbijt in 2015 (!!), maar inmiddels heb ik een beter recept dat ik graag met je deel. Het is een per-fect ontbijtje op warme zomerse dagen. Precies wat je nodig hebt dus, op dit moment.

Zin in pan con tomate (vertaald: brood met tomaat)? Let’s get Spanish!

Nodig voor twee personen: 1/2 stokbrood – 2 goed rijpe, sappige tomaten* – 1 teen knoflook – olijfolie extra vierge – peper & zout

* of een tomaat rijp of sappig is kun je goed voelen aan de buitenkant, door er voorzichtig een beetje in te knijpen. Is hij lekker flexibel, dan heb je een rijpe tomaat te pakken!

Bak het stokbrood in z’n geheel (of als helft) even af in de oven op 180C. Gewoon een paar minuutjes, zodat het weer smaakt als een vers stokbrood dat net uit de oven komt.

Snijd het brood dan in lange plakjes en besmeer ieder plakje met knoflook. Dit doe je door een teen knoflook doormidden te snijden en dat sap dan over het brood te wrijven. Je kunt het teentje een paar keer insnijden, zodat je nieuw sap hebt wat je op het broodje kan smeren. Er hoeft niet super veel knoflook op het broodje, vooral omdat het je ontbijt is en je dat én niet te heftig wil hebben én je niet de hele dag met een knoflookbek wil lopen.

Snijd de tomaat in hele kleine stukjes; echt zo klein/fijn mogelijk. Ook al het sap van de tomaat laat je er lekker bij, zodat je echt een lekker prutje tomaat krijgt.

Giet een klein beetje olijfolie extra vierge op de stokbroodjes met knoflook en doe er dan wat tomatenprut op en eventueel een beetje grof zeezout en peper. Goedemorgen!

pancontomate2

In Spanje is dit altijd echt mijn favoriete ontbijt en ik vind het heerlijk om het op zomerse dagen in Nederland te maken. Mjam! Overigens is het ook best cool dat je tijdens je ontbijt al meteen wat groente binnenkrijgt. Toch mooi meegenomen, niet?

Eet smakelijk en have a good day!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Pan con tomate (Spaans ontbijt)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *