Leonie’s week 29 & 30: slapen in een cel, huis kopen (?), vette videoplannen, een eigen snack-show en meer!

Goedemorgen leuke mensen! Het is woensdag en dus hoog tijd voor mijn dagboek van de afgelopen twéé weken. Ja, twee weken, want vorige week was ik opeens vergeten mijn dagboek te schrijven. Dat wil zeggen; ik dacht er donderdag pas aan. Maar dat is ook niet zo heel gek, want ik had best een drukke week vorige week. Evengoed; ik ga je vandaag bijpraten over de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen twee weken; van 16 t/m 29 juli.

Het waren voor mij weken vol van knettervette video’s, hypotheken, etentjes met vrienden & familie, Welcome to the Village en meer! Zin om te mee te lezen? Let’s do this!

Serieuze zaken
In de afgelopen twee weken heb ik gewoon een hypotheekgesprek gehad én een huis bekeken samen met Jan. Een kóóphuis. Dude, we wonen nog niet eens 6 maanden samen en zijn nu al aan het kijken naar de volgende stap. Zo spannend! En zo heftig volwassen.

Het hypotheekgesprek bleek een deceptie om een reden die een beetje te gaar is om hier te benoemen en de bezichtiging was echt een lachertje. Kom je niet uit Amsterdam? Ik zal je even bijpraten over de situatie: wij bezichtigden samen met ongeveer 100 andere stellen 20 nieuw opgeleverde woningen in Amsterdam Oost. Goede buurt? Ach, het is prima en het wordt in de komende jaren wel wat. Mooi huis? Mwah; vooral heel klein en hokkerig. Goeie prijs? Wat dacht je zelf. Conclusie: ik ga écht niet een huis kopen van 60 m2 met mini hokjes, waar de douche en keuken nog in moeten, ALLES nog aan gedaan moet worden en dat de startprijs dan 380.000 is. Waar je dus nog makkelijk 30.000 bij op kunt tellen wegens overbiedingen. KOEKOEK.

IMG_4360
We kijken blij maar van binnen huilen we

Ik geloof dat Jan en ik voorlopig nog geen huis kopen. Gelukkig hebben we het heel fijn in ons huurhuisje (waar we jaarlijks om en nabij drie miljoen euro aan huur weggooien) met lieve poezen waar ik nog helemaal geen afscheid van wil nemen. Tot zover ons we-gaan-een-huis-kopen-avontuur.

Vette video’s & RTL
Verder had ik vorige week een afspraak bij het MCN van RTL. MCN staat voor Multi Channel Network en dat betekent vooral dat dit de aftakking is van RTL die zich bezighoudt met YouTube(rs). Hele bekende YouTubers als Anna Nooshin en Stuk TV zijn getekend bij RTL en ik ben er zelf een paar keer op gesprek geweest al. Dit keer ging het gesprek vooral over hoe ik het beste met mijn YouTube-kanaal om kan gaan en dat resulteert binnenkort in wat veranderingen. Ik ga de reisvideo’s op een apart kanaal maken en mijn huidige YouTube-kanaal wordt echt meer studenteneten en alles wat daar bij komt kijken. Leuk! 😀 Binnenkort meer hierover.

Verder had ik deze week ook een filmdag met Maker District; je weet wel, dat filmbedrijfje dat me tegenwoordig helpt met video’s maken.

Ik vind het echt suuuper leuk samenwerken met Cedric en het is voor mij ZO chill dat iemand anders nu filmt en de video’s edit. ZO CHILL!

We namen woensdag – toen het om en nabij 35 graden was – 5 nieuwe video’s in de serie Knettervet Katervoer op en ik denk dat ze ergens deze maand wel op mijn YouTube-kanaal te zien zullen zijn. Nieuw dit keer: we filmen gewoon bij mij thuis! Geen kookstudio! Ik vond de kookstudio zelf wel vet, maar ik kreeg op YouTube wat reacties van mensen die dat toch minder vonden en het is grappig, want ik had het er met de RTL man over en die zei dat de kookstudio veel te veel ‘tv’ is. Precies dat wat wel wilden; gewoon en eigen televisieprogramma neerzetten, maar dan online. Maar dat past dus niet echt. Zo leer je gaandeweg ;-).

IMG_E4745

Over video’s gesproken: ik heb echt toffe plannen en er komen weer een paar coole en spannende dingen aan. Wederom een samenwerking met Albert Heijn én eentje met NS! 😀 Waaaaah! Spannend 😀 😀 😀

Op naar Welcome to the Village & slapen in een cel
Inmiddels ben ik -als ik in m’n agenda kijk- alweer beland bij de vrijdag van week 29 en dat was de dag dat ik naar Welcome to the Village vertrok! Om 10 uur ‘s ochtends stapte ik samen met Amber bij Mikki in de auto en sjeesden we in 2 uurtjes naar het leukste festival van Noord Nederland.

IMG_E4459

Het hele weekend vertoefden we met een leuke vriendengroep op Welcome to the Village. En er waren twee dingen extra leuk dit jaar: Jan ging mee (yay!) én ik kreeg een artiestenbandje omdat ik samen met Wilbert een debat over snacks presenteerde; drie dagen lang een uurtje kletsen over snacks op een podium op Welcome to the Village. WOOHOO!

IMG_4472
Comic-sans-talkshow is awesome
SWGR7829
Interview geven aan 2voor12 Friesland over ons Friet-uurtje

WTTV was verder weer als vanouds heerlijk. Het eten was lekker (hoewel ik wel veel dezelfde cateraars als voorgaande jaren tegenkwam), ik heb echt amper bandjes gezien omdat het zulk lekker weer was dat ik eigenlijk bijna alleen maar in het gras heb liggen chillen, de baaiduinen (dé plek met speciaalbier en wijntjes uit glas op het festival) was weer heerlijk, de mensen waren weer fijn, de rust was weer goed. Ja, Welcome to the Village was wéér lekker. Volgend jaar zijn we er weer bij <3.

ERVT5887
Biertjes drinken uit glas in de Baaiduinen
JYNT7648
Verkoeling zoeken 😀
CFGUE0745
Met de hele groep samen <3
wttv_eten
Alles wat ik heb gegeten op WTTV. De grote afbeeldingen zijn het lekkerst! Hotdogs, wafels met ijs, vegan kroketten, bloemkooltandoori, kaasfondue, vegan döner, shoarma van kool, falafelburger, saté en stroopwafel <3

Oh en ook rete vet: Jan en ik sliepen deze dagen in de oude gevangenis van Leeuwarden: de Blokhuispoort. Hier zijn allemaal creatieve projecten in geïnstalleerd, waaronder een hostel waarbij je dus echt in een cel slaapt. ZO vet vond ik dit :D. Ik durfde niet in m’n eentje er te slapen (toch een soort van claustrofobisch), maar met z’n twee vond ik het echt rete gezellig :D.

IMG_E4436

Lekker werken
Deze twee weken stonden verder ook gewoon in het teken van lekker werken; normaal werk doen, in ieder geval. Wat in mijn geval betekent: recepten uitschrijven, socials inplannen, advertorials maken, samenwerkingen opzetten en afronden, etc. Het was wat dat betreft een drukke week, maar vanaf deze week heb ik iets minder betaalde opdrachten tegelijkertijd lopen, waardoor het op m’n blog iig wat advertorials betreft even wat rustiger is. Zoals al eerder gezegd: een dik luxeprobleem dit. Maar wel lekker dat het nu íets rustiger is.

Overigens gaat het met de ‘boekingen’ op mijn persoonlijk niveau juist heel goed en wordt het de komende tijd heel druk. Zo ga ik heel binnenkort een presentatie geven in Leiden en in Utrecht en meer spannende dingen. AAH!

Klussen!
Het was de afgelopen weken ook eindelijk tijd om te klussen in huis. Ik wil al heel lang de televisie aan de muur hangen, maar ik heb er geen verstand van hoe dat moet (klopboren, boortjes van 10mm, pluggen, toestanden), dus Jan moest het doen (tot zo ver mijn emancipatie). Nou, hoewel hij het eigenlijk zou doen toen ik in Peru was, hangt de televisie nu ein-de-lijk sinds dit weekend aan de muur. NICE! Goeie foto’s volgen nog.

IMG_E4893
Lekker lunchen tijdens het klussen: we haalden een “Pita Gyros” van Vleesch noch visch: helemaal vegetarisch! Vetttt lekker.

Ennnn we hebben eindelijk een oplossing aan de muur voor onze camera’s! Ik wilde ze heel graag op een soort Casey-Neistat manier te kijken hangen in huis, omdat ik het gewoon wel tof vind dat we zo veel mooi camera’s hebben. Maar we konden steeds niet echt bedenken hoe we het nou wilden. Tot we dit weekend maar gewoon aan de slag gingen en dit het eindresultaat werd:

klussen
Met het resthout van m’n voorraadkast knutselden we deze plankjes voor onze camera’s!

Sporten met 35 graden
En dan denk je; het is bloedheet deze week, echt niet dat ik iets uitvoer. Maar ik had gewoon twee lesjes bij PT Nienke staan en dat was ZWETEN geblazen. Maar ik heb het wel gedaan! 😀

TCCA4083

IMG_4379
VERKOELING is nodig

Vette ontspanning: The Handmaid’s Tale
Verder zijn Jan en ik helemaal verslingerd aan de serie The Handmaid’s Tale op Videoland. We hebben er speciaal Videoland voor aangeschaft omdat we het aangeraden kregen en MAN wat is dit een vette serie. Of nou ja; je kan het eigenlijk met geen positief woord omschrijven, omdat het zo gruwelijk is wat er gebeurt. Maar de serie is ontzettend goed gemaakt en ik vind dat iedereen ‘m moet zien. Check de trailer hier!

Hello bloedmaan!
Over ontspanning gesproken: op vrijdag (was het vrijdag? Die dag dat het zo heet was?) waren Jan en ik echt niet vooruit te branden. Wie wel?!

Ik had plannen om met vriendinnen naar het Vondelpark te gaan, maar ik vond het gewoon echt te heet om IETS uit te voeren. ‘s Middags had ik even bij het Mercatorbad een frisse duik genomen (met nog ongeveer 400 anderen in een klein zwembad), maar ‘s avonds had ik het gewoon nog echt bloedheet, wat er in resulteerde dat Jan en ik allebei thuis bleven rondhangen. Om, op en het liefst IN de ventilator, haha.

Maar! Om een uur of half 11 werd het eindelijk een beetje dragelijk buiten en ik had kriebels in m’n lijf dat ik nog wel even iets wilde doen met m’n dag. En dus wandelden we naar het Erasmuspark om te kijken of we daar de Bloedmaan zouden kunnen zien. En wat bleek? De hele buurt was uitgerukt en stond gezellig op een plek naar de lucht te kijken. WAT LEUK!

IMG_4883

Ik had een flesje wijn meegenomen (zo’n rete goed idee dit) en een kleedje en Jan en ik streken neer en hebben zo echt heer-lijk nog een topavond gehad. Wijntje, maantje, kleedje, goed gezelschap. ZO leuk vond ik dit!

Chillen op het strand
Nadat ik woensdag een hele drukke draaidag had gehad, vond ik het tijd om lekker te gaan chillen op het strand. We waren om half 3 klaar met filmen en dat vond ik echt een uitstekend moment om byebye te zeggen tegen de werkdag en HELLO tegen het strand.

Ik chillde ‘s middags lekker met Laura en Fleur op Zandvoort en ‘s avonds lekker in m’n eentje bij tent 6. Ik at een hapje, dronk wat wijntjes en Jan kwam als klap op de vuurpijl nog ff langs op z’n racefiets. Lekker avondje!

IMG_E4768

Etentjes met vrienden <3
Ook had ik de afgelopen weken een paar heerlijke etentjes met vrienden. Zo gingen we op een bloedhete donderdagavond barbecuen bij vrienden in Amsterdam Oost op het dakterras en dat was eeeecht een heerlijke avond.

bbq

IMG_E4838
We werden donderdagavond getrakteerd op een prachtige zonsondergang!

Maar ook gingen we op dinsdagavond eten met vrienden bij de nieuwe Ellis Burgerbar op de Singel in Amsterdam. Dit is het derde filiaal van Ellis in Amsterdam en ik mocht er een hapje komen eten met vrienden, in ruil voor een foto op Instagram. Nou, dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg <3.

ellis

IMG_E4729
Na de burgers bij Ellis deden we nog even een biertje aan de overkant <3

En het afgelopen weekend hadden we nóg een fijn etentje, want m’n zus was terug van vakantie en dat betekende dat Jan en ik in een gehuurde cabrio (we kregen een gratis upgrade) stapten om naar Groningen te sjezen voor knuffels met Oscar. En Sas & Yor natuurlijk.

IMG_E4938
Oscar eindbaas baby wordt al echt een jongetje!

Yorick kookte weer eens de sterren van de hemel op zijn Big green Egg. We aten echt ver-ruk-ke-lijk-e speklapjes. NIET normaal! En het was echt heel gezellig om weer even met z’n 5en bij elkaar te zijn.

IMG_E4941
Dit zijn drie speklappen op elkaar gebonden met ertussen een mengsel van mosterd, salie, komijnzaad (toch?) en meer. LEKKER

En man: wat groeit Oscar snel! Hij praat nu gewoon al in zinnen en hij is zo zo zo lief. En vrolijk. En hij vindt het zo leuk om Jan en mij te zien en dat vind ik zooooooo leuk. Echt, wat fantastisch dit. Ik ben zo’n verliefde tante :D.

oscar

Op zondag vertrokken we met onze cabrio richting Lemmer, waar de ouders van Jan wonen. Ook hier hebben we nog even een heerlijke middag gehad. In de zon, met familie, lekker eten, even een duik in het water achter het huis… Heerlijk dit!

JLBY8969

En daarna vertrokken Jan en ik weer naar huis en was het alweer tijd voor een nieuwe week!

IMG_E1980

Ik denk dat ik zo mijn afgelopen weken wel goed heb samengevat. En het valt me op dat ik nog geen dieptepunten heb benoemd. Ik denk dat die er ook niet echt waren, op mijn overstroomde mailbox en mijn -10 zin om die op te ruimen en mails te beantwoorden, na dan. Goeie weken zijn het 😀

Hoe is jouw zomer so far? Kun je lekker genieten? Moet je veel werken, ben je juist vrij van school? Ik ben benieuwd!

Volgende week ben ik er als het goed is gewoon weer met mijn dagboek van deze week. Mijn week staat nu in het teken van stilte voor de storm. Ik kan deze week gewoon lekker werken en dat afwisselen met een beetje chillen en wat voorbereidingen voor de komende weken. Want na deze week is het wel weer even gedaan met de rust. Er komen -zoals gezegd- veel spannende dingen aan en ik ben excited en vind het spannend tegelijk. Maar dat komt goed 🙂 Ik neem jullie er in ieder geval lekker in mee en ik hoop dat je dat tof vindt. Tot volgende week!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Leonie’s week 29 & 30: slapen in een cel, huis kopen (?), vette videoplannen, een eigen snack-show en meer!

  • Ik snap die huizenprijzen in Amsterdam / Randstad ook echt niet. Ik zag van de week op tv iemand die een tweekapper in Almelo kocht voor 116.000. En de lonen, die zijn daar hetzelfde lijkt mij. Toch? Bizar…

  • Ik heb de rest van je dagboek nog niet eens bekeken, maar voor ik het vergeet wil ik ff zeggen dat ik het ZO LEUK vind dat je video’s weer thuis opgenomen worden. Ik vond dat stuntelige gedoe in je keukentje zo heerlijk herkenbaar!
    Net als die koopprijzen in Amsterdam trouwens. Dat is minder lachen.. ik ben uit ellende weg gegaan uit de stad ( als alleenverdiener is het helemaal onmogelijk)
    Anyway! Vet leuk allemaal!

  • Wauw die plankjes aan de muur voor je camera’s zijn echt vet cool!! En ‘n mooie plek ervoor! Ben benieuwd naar alle nieuwe dingen die gaan komen! Have fun! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *