Ottolenghi’s rijst uit de oven met feta en olijven

Hoi allemaal! Vandaag heb ik een SUPER raar recept voor je, namelijk het recept van Ottolenghi voor rijst uit de oven met – let op- feta, olijven, granaatappelpitjes, walnoten en knoflook. Een SUPER rare combi, maar ik heb het een keer met mijn eetclub gegeten en vond het toen mega lekker. Vorige week maakte ik het voor het eerst zelf klaar voor mij en Jan en sceptisch als we waren, vonden we het allebei echt mega lekker.

Het is een MEGA simpel recept en het is echt smakelijk. Wij aten het als hoofdgerecht (met een stukje vlees erbij), maar ik zou het eerder als bijgerecht doen en dan dus nog iets anders erbij eten. Maar in de zomer zou het prima kunnen als licht avondmaal. Goed. Aan de slag!

Oh en voor wie denkt “Ottolenghi, bah, ingewikkeld”; niets van dat alles! Dit recept is HEEL simpel.

Nodig voor 2 personen: 200gr basmati rijst – 25gr boter – 15gr munt – 100gr feta – 20gr groene olijvenschijfjes – 1 bakje granaatappelpitjes – handje walnoten – 1 teen knoflook

Smelt de boter ff in de magnetron. Doe dan de rijst in een ovenschaal (rauw dus) en schenk daar de gesmolten boter overheen. Giet er dan 400ml kokend water bij en schep de rijst even door elkaar. Leg er dan wat muntblaadjes op (niet alles) en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet dit 25 minuten op 230C in de oven.

Maak in de tussentijd een salsa van de olijven, granaatappel, feta, walnoten en een uitgeperste teen knoflook. Zodra de rijst uit de oven komt verdeel je dit prutje over de rijst en je topt af met wat verse munt. Zout en peper erover en klaar is je maal. Ik zei toch: SUPER simpel!

IMG_8732

En lekker dat het is! Ik besef me als geen ander dat de ingrediënten mega raar zijn en de combinatie heel vreemd met elkaar klinkt. Toch matcht het heerlijk en is het echt een lekkere maaltijd. We hebben het allemaal opgegeten en waren allebei bijzonder content.

Het enige jammere aan deze maaltijd vind ik dat je echt 0 groentes binnenkrijgt. Maar goed; als je er nog iets gezond groente-achtigs bij maakt, zit je wel snor. Mjam!

Lijkt het je lekker of super raar?

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *