Kant & klaar #50: Stamppot spinazie met gehaktbal in jus van Jumbo

Door Elske – Hallo daar! Misschien denk je bij het lezen van de titel: ‘Huh, deze maaltijd heeft Leonie toch ooit al eens getest?’. Bijna goed! Leo testte in kant & klaar 21 ook een stamppot spinazie met gehaktbal(letjes). Het enige verschil: die Leo testte kwam van de appie en deze komt van de jumbo. Leo was enthousiast over de spinazie stamppot van de AH en ik ben benieuwd of ik dat ook kan zijn over deze stamppot van Jumbo. Lees je mee?

Het assortiment
Hoewel ik de Albert Heijn echt een walhalla vind op het gebied van kant-en-klare maaltijden, doet de Jumbo het ook niet slecht. Ze hebben best veel keuze; niet alleen stamppot en salade, maar ook wereldgerecht bijvoorbeeld. Ook lijkt het alsof ze steeds meer ‘verse’  kant-en-klare maaltijd krijgen. Ik ben er zeker over te spreken! Vandaag nam ik de stamppot-spinazie met een gehaktbal in jus mee voor €3,83. Vet rare prijs. Waarom niet €3,80 of €3,85? Nou ja, in ieder geval: prima prijs.

De bereiding
Je verwijdert het kartonnetje, prikt gaatjes in het folie en verwarmt de stamppot voor 6 minuten op 700 watt.

Ziet er nog niet direct heel aantrekkelijk uit
Ziet er nog niet direct heel aantrekkelijk uit

De smaak
Meer dan prima! Wauw, ik vind stamppotten er altijd maar onaantrekkelijk uit zien in hun plastic bakjes, zeker als er nog zo’n gevaarte vlees o.i.d. in jus bij in ligt, maar dit smaakt totaal niet zo ranzig als het eruit ziet. Nee maar echt, de gehaktbal is lekker op smaak (oké vers is uiteraard lekkerder, maar dit is echt niet slecht). Er is meer dan voldoende jus, maar mocht je niet zo van de veel jus zijn dan kun je die zelf doseren, omdat het individueel in een bakje zit. Verder is de stamppot van zichzelf romig genoeg; een soort spinazie al la crème, gemixt met aardappelpuree.

Ik vind dit een zeer geslaagde maaltijd voor als je honger hebt, maar geen zin om te koken. Voor de prijs neem je dit ook nog eens een keer ‘gewoon mee’ tijdens je dagelijkse boodschappen. Je kunt er weer even op vooruit want het vult best wel. Ik geef deze maaltijd 4 sterren! Funny fact:  dat gaf Leo de stamppot spinazie van de appie ook, dus het maakt niet zoveel uit waar je bent; neem die stamppot maar mee 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *