Hysterische Oreo cupcakes met discodip + Bloginsiders Actie!

Gesponsord – Hallo leuk mens! Ik heb vandaag echt een rete vrolijk recept voor je. Het ziet er wellicht een beetje uit alsof ik met een kleuter in de keuken heb gestaan en cakejes heb gebakken, en dat scheelt niet veel van de waarheid. Ik stond alleen in m’n eentje in de keuken en ben ik de kleuter in het verhaal. We weten namelijk allemaal dat ik niet kan bakken. Tóch vroeg Oreo mij om een tof recept te maken met Oreo koekjes en dat liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Want hallo: I LOVE BAKKEN en Oreo koekjes! Ik kan het dan wel niet, maar ik voel me weer helemaal dat meisje van 6 dat met dr vader in de keuken koekjes in elkaar flanst. Kon ik toen al niet, maar léuk dat ik het vond. En lekker! Want jaja, mijn baksels mogen er dan vrijwel nooit Instagrammable zijn, lekker zijn ze zeker.

En zo heb ik vandaag een vet leuk recept voor hysterische Oreo-mini cupcakes voor je. Gewoon een vet realistisch recept; niet zoiets wat er super gelikt uitziet en veel te moeilijk is om zelf te maken. Nope: gewoon simpel, maar vet lekker en je voelt je weer even helemaal jong. Woehoe! Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 12 cakejes:
– cakemix naar keuze + alle dingen die je volgens de verpakking nodig hebt (in mijn geval boter en ei)
– 10 Oreo koekjes voor de vulling
– 12 Oreo Birthday koekjes voor versiering
– hysterische versiering naar keuze (ik ging voor discodip, omdat de Oreo birthday koekjes daar ook mee gevuld zijn)
– water
– 1 bus poedersuiker
– 12 cakevormpjes

Meng boter en ei met de cakemix tot een glad beslag. Hak 10 Oreo koekjes fijn en meng dit door de cakemix. Verdeel het beslag over 12 cakevormpjes en bak de cakejes 22 minuten af in de oven op 200C.

Maak ondertussen glazuur door poedersuiker in een kommetje te mengen met water. Voeg dit langzaam bij elkaar en zorg dat je uiteindelijk een stroperig geheel hebt. Wees voorzichtig met water, want je hebt véél poedersuiker nodig in verhouding tot een beetje water. Uiteindelijk maakte ik een hele bus poedersuiker op, maar ik heb niet al het glazuur gebruikt voor de 12 cakejes.

Zodra de cakejes gaar en bruin zijn haal je ze uit de oven. Je laat ze dan eerst even afkoelen.

Zet op je keukenblad nu een kommetje met discodip en het kommetje glazuur klaar.

Haal de afgekoelde cakejes eerst door het glazuur en daarna door de discodip. Laat de cakejes even drogen.

Doe dan nog met een theelepeltje een beetje glazuur op het cakeje en plak er zo een Oreo discodip koekje op. Even laten drogen en klaar zijn je cakejes! 😀

oreooo
#playwithOreo woehoeee!

Of dit een kidsproof recept is? Absoluut! Ik voelde me als een kind zo blij in de keuken, hahaha. Oh en of ze lekker waren? Echt vettttt lekker. Ik ben echt zó fan van die Oreo door het beslag; doordat het beslag nat is, ‘smelten’ de fijngehakte Oreo als het ware door het beslag en daardoor zijn ze perfect gemengd door het cakeje. Geen harde stukken, maar gewoon écht onderdeel van het cakebeslag, maar dan wel met de bekende OREO-smaak. Echt chill!

Wil jij je ook als een kind zo blij voelen in de keuken? MOOI! We hebben namelijk weer een toffe Bloginsiders actie (link werkt alleen als je AdBlocker uit staat), waarbij jij ook gratis een Oreo pakket thuisgestuurd krijgt en daarmee aan de slag gaat.

Dit keer aan jou de opdracht om o.a. een Oreo Mega Crazy Cake te maken; een zo tof mogelijk, groots, hysterisch recept met Oreo erin verwerkt. Je deelt jouw recept op social media met #Oreopeople, #playwithOreo #cookwithOreo en de tofste recepten licht ik dan weer uit op m’n blog. Het állertofste recept wint uiteindelijk een toffe prijs, maar die prijs houden we nog even geheim.

Zin om mee te doen als Bloginsider van mijn blog? Aanmelden is gratis en kan hierzo (link werkt alleen als je AdBlocker uit staat)! Je krijgt dan gratis een pakket met Oreo’s om thuis mee aan de slag te gaan. Doen, doen, doen! 😀

Ik kijk uit naar jullie recepten en ben heel benieuwd wat jullie van mijn recept vinden.

oreo1
En toen heb ik ALLE cakejes in m’n eentje opgegeten. HAHA 😀

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Advertisement

Eén reactie op “Hysterische Oreo cupcakes met discodip + Bloginsiders Actie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *