Open lasagne caprese met burrata

Door Elske – Dag leuke mensen! Ik ga jullie meenemen in een vét geweldig recept dat ik gisteren maakte. Je hebt weinig ingrediënten nodig, maar wel tering veel pannen en dat ben je misschien niet van mijn recepten gewend, dus prepare yourself! Maar het is het waard :D.

Nodig voor 1 persoon: 4 verse lasagne bladen * – half blik tomatenblokjes – 1/3e aubergine – 5 cm courgette – 1 ui – 1 teentje knoflook – paar cherrytomaatjes – bol burrata –  tak verse basilicum – Italiaanse kruiden

*ik was bij de Lidl en kon verse hier niet vinden dus kocht ik harde lasagne bladen en kookte die voor. Gebruik dan 3 van die grote bladen.

Oke, je begint met het grillen van de aubergine. Hiervoor snijd je de aubergine in plakjes. Niet van die lange plakken, maar zodat je de cirkeltjes krijgt. In de breedte dus. Doe flink wat olie in je grillpan of grillijzer en grill de aubergine gaar. Dat is ‘ie als het mooie grillstrepen krijgt en er wat goudbruinig uit begint te zien.Haal de plakken dan onder de grill vandaan en leg ze even aan de kant.

Het grillen van de aubergine duurt even dus ondertussen kun je vast twee pannen pakken (ik zei toch: veel.). Een kookpan en een koekenpan. In de kookpan doe je water, wat je aan de kook brengt om de lasagne bladen in gaar te koken. Heb je voor verse lasagne bladen gekozen? Verstandig, dan hoef je deze stap niet te volgen en dat scheelt je weer een pan afwas!

Ook kun je alvast de courgette in blokjes snijden, en de ui en knoflook snipperen. Halveer de cherrytomaten. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin vervolgens eerst de ui met knoflook kort aan. Voeg de courgette en cherrytomaten toe en bak nog eens zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomatenblokjes plus peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Laat even op laag vuur sudderen voor zo’n 5 minuten. Verscheur de basilicum erboven, maar hou er twee achter voor de garnering later.

Goed. Lasagne bladen gaar, saus klaar, en aubergine gegrild? Mooi! Dan kan je beginnen met het opbouwen van deze unit. Je snijd de gekookte lasagne bladen in de breedte door de helft, behalve als je verse hebt, die hoef je niet door de helft te snijden. Begin met een lasagne blad, dan een paar plakken aubergine zodat het hele blad belegd is, leg daar wat tomatensaus op en verscheur er wat burrata over heen. Vervolgens pak je weer een lasagne blad en herhaal je deze stappen totdat je lasagne bladen op zijn. Eindig met een laag tomatensaus afgetopt met de laatste burrata. Maak af met nog wat verscheurde basilicum en extra Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!

openlasagne_burrata_2

Ik had het in de intro al verteld, maar dit was echt lekker joh! Pure smaken, simpel en heerlijk in zijn eenvoud. Eigenlijk had ik ook nog rucola gekocht voor erbij en pesto voor over de aubergine. De rucola ben ik uiteindelijk gewoon vergeten en de pesto vond ik niet meer nodig omdat ik echt die pure smaak van de burrata met tomaat wilde behouden. Ben je een echte pesto lover? Dan zou het wel een goede toevoeging kunnen zijn. Wat extra pijnboompitten erover en.. MJAM! Heb jij wel eens open lasagne op of gemaakt?

Wist je dat je Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook kunt volgen op andere kanalen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Open lasagne caprese met burrata

  • Hoi Nienke! Haha snap dat het verwarrend is. Ik zal het recept iets aanpassen nog: de verse bladen hoef je eigenlijk alleen maar in heet water te leggen voor gebruik. Dan worden ze vanzelf zacht en zijn ze gaar. Hoe lang kan verschillen per supermarkt waar je ze koopt, dus check even de verpakking. De harde, niet verse variant kook je voor in een X aantal minuten. Deze unit hoeft op die manier dus niet meer in de oven 🙂 !

  • Klinkt heerlijk! Maar zelfs als je verse bladen hebt, dan moeten die toch ook nog gekookt worden? Maar je hebt het over ‘voorkoken’ van de harde bladen, dus het moet toch nog in de oven dan deze unit? #whelp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *