OP REIS: Barcelona dag 3: Ontbijten bij OMA en winkelen bij Shana

Buenas Tardes leuke lezers! Inmiddels is het zondagavond en zit ik in het vliegtuig terug naar Amsterdam. Boeeee! Barcelona is alweer ki-lo-meters achter me, maar ik zit er nog vol met mijn hoofd in. Man, wat heb ik een lekker weekend gehad. Bedenk je even wat jij hebt gedaan dit weekend (no offence, maar meestal hang ik wat rond in Amsterdam, óók leuk, maar anders)… En dat terwijl je dus prima van vrijdag t/m zondag even helemaal ergens anders kunt zijn. Love it!

Barcelona stond hoog op mijn to-visit-list en ik heb het verrukkelijk gehad. De derde dag is wel altijd een beetje een gekke dag, omdat je (ik) heel erg bezig bent met het feit dat je ’s middags weer weg moet. Dit keer ging het me iets beter af dan anders om dat idee van me af te zetten en toch nog goed te genieten van de laatste dag. Weliswaar met al mijn bagage op zak (wat betekent: een rugzak op m’n buik, want het ging mij niet gebeuren dat ik op de laatste dag mijn waardevolle spullen zou verliezen) en ik maakte er toch nog wat van. Vandaag op de planning? Ergens tof ontbijten, lekker lunchen, even langs het strand en shoppen. Op zondag. Ja, daar had ik inderdaad niet goed over nagedacht.

Ontbijten bij OMA 
Voor het ontbijt had ik Brunch & Café al uit mijn hoofd gezet en nieuwe plannen gemaakt; vandaag ging ik naar OMA; een ontbijt & brunchtentje niet zo ver van het Universiteitsplein (en Brunch & Café) vandaan. En dus om de hoek bij mijn hotel.

Het was er behoorlijk druk met heel veel Spaanse jongeren (yes, ik heb ze weer gevonden!) én een hele groep Nederlandser. Maar dan niet op zo’n foute toeristische manier – massaal met heel Nederland op dezelfde camping staan (waar overigens niks mis mee is, ik heb dit jaren zelf gedaan)-, maar echt hippe Hollanders die een lekkere zondagochtendbrunch gingen nuttigen. Leuk!

Er was ook in dit café een wachtrij voor een plekje om je ontbijt te nuttigen, maar het voordeel van alleen reizen is dat er vaak ergens wel een hoekje of bar is waar jij neer kunt strijken. En zo plofte ik neer op een grote rode bank in een hoekje, met m’n boekje en de menukaart.

Ik bestelde de yoghurt met muesli en vers fruit, die niet kon tippen aan de Griekse yoghurt met granola van de dag ervoor, maar toch heel smakelijk was. Ik ging expres niet voor de pannenkoekjes met siroop en fruit of de gebakken eieren, want mijn laatste dag zou in het teken staan van heel veel eten en ik had niet per se extreem veel tijd, dus ik moest overal zo min mogelijk eten (haha). Wél bestelde ik er nog een sapje van appel, ananas, munt en komkommer bij en natuuuuurlijk een kopje thee. Hoe interessant is dat? 😉

Leuk om te weten is dat ook dit café vrij hipster was. Minder hipster dan die van gister, maar er hingen toch zeker wel twee hippe fietsen aan de muur, de klaslokaalstoeltjes waren present en er stond zelfs een decoratieve ladder. Hipster-all-over dus.

Ik vond het heerlijk vertoeven bij OMA en zat er uiteindelijk toch denk ik wel twee uur. Met mijn leesboek, lekker op die knalrode bank. Ik had toch niet echt duidelijke plannen vandaag en dus alle tijd.

Winkelen op zondag 
Na die twee uur chillen besloot ik mijn weg te vervolgen. Ik zou eens even gaan shoppen. Iedere citytrip trakteer ik mezelf op een aandenken in de vorm van een sierraad. Hoewel; voorheen altijd in de vorm van een ring, maar omdat mijn vingers ietwat vol beginnen te raken en mooie ringen schaars zijn, heb ik het vandaag uitgebreid naar ‘sierraden’.

Leuke sidenote was dat het dus inderdáád vandaag zondag was en dat de winkels inderdáád dicht waren. Dat had ik po zich zelf kunnen bedenken, maar dat deed ik niet. Ja, ik was ook teleurgesteld in mezelf.

Tóch vond ik eindelijk de winkelstraat en sjouwde ik er doorheen. Er bleek een klein marktje te zijn, om de vele toeristen die hadden bedacht om op zondag te gaan winkelen, toch te kunnen voorzien in hun koopwoede. Zo ik ook. En ik slaagde ook nog!

Verderop in de winkelstraat bleek er één winkel open te zijn en dit was voor mij genoeg. Ik haat winkelen, maar ben wel gek op nieuwe kleren, dus het feit dat ik moest slagen (nou ja, móest..) bij deze ene winkel, maakte het winkelen heel overzichtelijk. Een nieuw jurkje, spijkerrokje en twee shirtjes verder was ik blij. Nieuwe kleren, woehoe!

Daarna vervolgde ik mijn weg naar Las Ramblas, waar ik een taxi pakte naar restaurant El Filferro. Dit restaurant had ik getipt gekregen via Facebook en trok meteen mijn aandacht, omdat het meisje in kwestie de burrata aanraadde. Even hoor: B U R R A T A!

To be continued…. 😉

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER REISVERHALEN LEES JE HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *