OP REIS: Barcelona dag #2: Biertjes bij Moritz en de beste burgers in town bij Makamaka

Goedemorgen Barcelona! Inmiddels is dag 3 begonnen en dat betekent maar één ding: bye bye Barça! Maar niet voordat ik nog ergens tof ontbeten heb, een gruwelijke hotspot voor lunch ontdekt heb én eh tja, wat wil ik hier verder eigenlijk nog doen…? Ik moet vanavond om 5 uur weer vertrekken naar de luchthaven, waar ik hopelijk nog een lekkere vliegveldmaaltijd op de kop tik. Maar dat later. Eerst ga ik je nog vertellen over de beste plek om hamburgers te eten in Barcelona en heb ik een gruwelijk goede tip voor biertjes en tapas. Te beginnen met dat eerste…

Bier drinken bij MoritzOm een uur of 7 vertrok ik gisteravond weer uit mijn hotel. Ik was van plan om eerst biertjes te gaan drinken en daarna avond te eten, omdat ik heel graag naar de bierbrouwer Moritz wilde en het al voorzag dat als ik weer na het eten zou gaan, ik waarschijnlijk propvol linea recta rollend naar huis (lees: het hotel) zou vertrekken. Dus, eerst bier.

Vlakbij mijn hotel zit Moritz, een hele grote zaak met heel veel gekleurde verlichting en ziet er echt ultrahip uit. Een beetje Berlijns. Er komen veel jongere locals (meer mijn soort locals dan bij restaurant La Flauta, waar ik gisteren die gruwelijk vieze garnalen at), maar ook toeristen en mensen met kinderen. Wat mij enorm verbaasde, want hallo: je zit in een bierbrouwerij. Maar dat ter zijde.

Als je op de website van Moritz kijkt dan kun je op een hele leuke manier je biertje kiezen; wil je ‘hipsters only’ of ‘what Homer Simpson would do’? In de praktijk ging dit toch anders. Ik probeerde in mijn Engels uit te leggen dat ik hou van speciaalbiertjes, een beetje zoetig, het mag wel stevig zijn en meestal koperkleurig, maar daar begreep de ober geen snars van. Ik had de keuze tussen light or dark en hij adviseerde -waarschijnlijk gebaseerd op mijn haarkleur- dat ik light wel lekker vond. Dus ik ging voor dark. Há.

Een paar minuten later ontving ik mijn minibiertje en oehhh, die was lekker. Heerlijk! Een zwaar biertje, maar precies waar ik van hou. Alleen zo weinig! Maar goed; iedereen kreeg zo weinig, wat ik wel jammer vond, want ik denk dat flesjes toch echt een stuk gezelliger staan op tafel. (Haha).

Tapas eten bij Moritz
Verder kun je bij Moritz ook prima terecht voor je avondeten of voor tapas. Ik ging voor tapas omdat ik maar drie dagen in Barcelona ben en zoveel mogelijk verschillende eettentjes wilde proberen. Nu dus een kleine tapa, later het avondeten.

Ik bestelde een kroketje van knapperige Ibericó ham en die was verrukkelijk. Man, wat lekker. Volgens mij was hij gevuld met een soort ricotta en Ibericó. Ik had niet echt de indruk dat er ragout in zat.

Overigens hadden ze o.a. ook Flammkuchen (ik typte Flammfucken, wtf?!) op de kaart staan, dus ik had hier best graag willen eten. Ik vond het ook echt een tof ingericht restaurant. Zeker een aanrader in Barcelona (Berlijn wilde ik typen, moet je nagaan hoe Berlijns het was).  Maar ik had andere plannen voor mijn avondeten. Ik ging namelijk op aanraden van HEEL VEEL lezers een burger scoren bij Makamaka Beach Bar.


The best burger in town bij Makamaka Beach Bar
Ik moet toegeven dat ik niet per se in gedachten had om een burger te gaan eten in Barcelona. En ik was eigenlijk ook niet van plan om best wel een behoorlijke route af te leggen voor die burger. Maar ik kreeg van zo veel mensen de tip om bij Makamaka te gaan eten, dat ik toch wel echt nieuwsgierig was geworden. Met de spierpijn in mijn voeten en benen die ik inmiddels had (shit, ik kan écht niks aan) trakteerde ik mezelf op een taxirit richting het strand. Voor die 6 euro (hallo: goedkoop!) ging ik mezelf niet een breuk sjouwen.

Makamaka beach bar is een lief Hanneke’s-boom-achtig restaurantje. Het terras is een stuk groter dan de ruimte binnen, er hangen genoeg terrasverwarmers om zelf in februari hier relaxt buiten te kunnen zitten tussen de gezellige lampjes, planten en heel veel jonge Spanjaarden. Wat een toffe plek is dit!

Ook de kaart sprak me enorm aan: ze hadden een stuk of 8 verschillende burgers variërend in prijs van 6 tot 10 euro. Ik ging voor de burger van 6 euro en zei tegen de ober: “I want the Topless one”, waarmee ik de burger bedoelde die ‘topless’ heet, maar er hadden ook best andere dingen mogen gebeuren… 😉

Erbij bestelde ik frietjes en een rode wijn. Ik wist toen nog niet dat iedereen laaiend enthousiast ook is over de frites met knoflook en parmezaan die ze hier hebben; die had ik even gemist. Maar mijn gewone frites met Makamaka’s kenmerkende mosterdmayo waren ook amazeballs.

De burger ook trouwens, jezus wat een goed vlees. Zo simpel, maar zo lekker. Ik heb zitten bunkeren voor het leven. Waar de ober aan mijn buren vroeg of ze de frietjes wilden delen met z’n tweeën, zat ik die hele portie lekker in mijn eentje weg te kauwen. Veel te lekker om te stoppen.

Het lekkerste toetje dat ik ooit at
En toen was het een uur of 9, was mijn eten en mijn wijn op en twijfelde ik of ik moest gaan of nog iets zou bestellen. Ik zat er veel te leuk, mijn boekje te lezen in deze héérlijke vakantiesetting en besloot dus nog iets te bestellen. Sidenote: ik zat écht propvol. Maar hallo, de toetjeskaart was echt om te huilen (van geluk dus hè). Drie toetjes, recht uit de hemel. En ik hóu niet eens echt van toetjes.

Toch bestelde ik het laatste dessert; Foxy Brown, een toetje met chocoladecake, pompoenmousse, afgetopt met huisgemaakte fudge en knapperige walnoten. Al zou ik één hap nemen; ik moest dit gewoon proberen. En ik ben blij toe, want ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n lekker toetje heb gegeten. Dit was echt het aller aller aller lekkerste toetje op aarde. Neem even de tijd om die zin nog eens drie keer langzaam op te lezen. Het aller lekkerste toetje ooit.

Makamaka Beachbar is echt dé plek die je absoluut moet bezoeken als je naar Barcelona gaat. Ik wil het je bijna verplichten. Het is zó lekker, zó gezellig, zó goedkoop en zó leuk; ik kan alleen nog maar met nadruk, superlatieven en bijvoeglijk naamwoorden praten. De volgende keer dat ik naar Barcelona ga, breng ik sowieso weer een bezoekje aan deze tent. Met een date, want dat lijkt me vét gezellig.

Tijdens mijn citytrip door Barcelona ben ik vet veel aan het Spanchatten. Kijk je gezellig mee via Lterveld? Tof!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER REISVERHALEN LEES JE HIER.

Eén reactie op “OP REIS: Barcelona dag #2: Biertjes bij Moritz en de beste burgers in town bij Makamaka

  • Waah ik vind het zo leuk dat jij zo oprecht bent. Het enthousiasme spat er gewoon vanaf en ik zie je het al helemaal vertellen met een superblij gezicht. En nu wil ik naar Barcelona!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *