OP REIS: Barcelona dag #2: Yoghurt met granola bij COSMO, lunchen met dumplings in de toeristenbus en een muffin met karamel

Buenas noches! Het is zaterdagavond, ik lig op mijn bloedhete hotelkamer (ik krijg de airco niet aan), na wederom een vouw-je-dubbel-badsessie, bij te komen (en uit te buiken) van Barcelona dag #2. Vandaag beleefde ik een paar geluksmomentjes. Het weer was iets minder mooi als gisteren, maar het was nog steeds lerenjasjesweer, dus je hoort mij niet klagen. De stad was ook nog steeds rustig en het eten was vandaag ongeveer vijfhonderd keer beter dan gisteren. Ik kan wel zeggen dat het een hele toffe dag was; ik ontdekte een hipster ontbijttentje, lunchte verrukkelijk markt-voedsel, sjeesde met een toeristenbus de hele stad door en ontdekte ’s avonds twee absolute top-locaties om biertjes te drinken en burgers te eten. Benieuwd? Mooi! Ik ga je er namelijk uitgebreid over vertellen. En wel nu!

Ontbijten bij COSMO
Mijn dag begon met een klein wandelingetje in de zon naar de ontbijttent Brunch & Café. Dit zaakje had ik getipt gekregen van o.a. Healthyfans Jenny en vele anderen, dus dit leek me een prima plek om mijn tweede dag te beginnen. Echter toen ik aankwam bij het café stond er een wachtrij (10 minuutjes wachten) en bleek er geen wifi te zijn. Omdat ik dit tripje óók maak om even lekker mijn blog bij te kunnen werken in koffietentjes, was dit niet heel handig. Ik ging verder op pad op zoek naar een tof ontbijttentje waar ze wél wifi hadden. Dit bleek alleen ingewikkelder dan verwacht en na drie blokken om kwam ik terecht bij het hippe tentje praktisch naast Brunch & Café, waar ze óók geen wifi hadden. Maar ten minste wel plek. Dus ik streek neer bij COSMO.
COSMO is een enorme hipstertent, precies waar ik van hou. Er staan nog net geen cactussen (wist je dat het meervoud van cactus eigenlijk cactil is?) onder stolpen, maar er stonden wel stoeltjes uit klaslokalen en er hing een wielrenfiets aan de muur.

Ik ontbeet er met Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola (de beste die ik ooit at)(echt!), sinaasappelsap en een kopje thee. En tikte daar, zonder wifi, mijn blogposts van dag 1 uit. God, wat een lekker begin van de dag.

On tour met de toeristenbus en dumplings
Eenmaal terug in m’n hotel zette ik de blogposts online. Inmiddels was het 2 uur ’s middags (iets met slapen in een hotelkamer met donkere gordijnen en dan niet (lees: heel laat) wakker worden) en werd het tijd om op pad te gaan. Ik had bedacht dat ik vandaag een toeristenbus zou nemen, omdat die langs de Sagrada Familia en Parc Guëll komen en ik daar naartoe wilde.

Mijn lunch haalde ik op de foodmarkt naast Las Ramblas, waar ik de dag ervoor had ontdekt dat er een Japanse kraam met dumplings stond. Ik haalde vijf stuks en nam ze mee on tour in de toeristenbus, die vertrok vanaf Placa de Catalunya.

Muziek = liefde in Parc Guëll
Met de bus en mijn dumplings vertrok ik richting Parc Guëll. Onderweg kwamen we langs de Sagrada Familia, maar die had ik al eens van binnen gezien, dus ik bleef lekker in de bus zitten. Inmiddels had ik mijn te lekkere dumblings met veel plezier verorberd; jezus wat waren die dingen lekker.

Na de Sagrada Familia stopten we bij Parc Guëll, waar ik wel uitstapte om een wandeling door het park van Gaudí te maken. Ik had m’n leesboek bij me en was van plan hier eens even lekker neer te strijken en in het zonnetje te genieten van mijn zaterdag in Barcelona.

Het weer zat alleen niet mee, ik moest plassen én had intens veel zin in thee, dus relaxt chillen in Parc Guëll was er niet echt bij. Wel maakte ik een kleine wandeling door het park, chillde ik ‘m eventjes bij een stel straatmuzikanten die de allerbeste straatmuziek ooit maakten (check de video) en daar was ‘ie hoor: mijn geluksmomentje. Kijk mij hier nou zitten, in mijn eentje in Parc Guëll.

Maar goed: nodig plassen. Dus op naar een koffietentje in de buurt om lekker thee te drinken en mijn boek te lezen. Ik stapte weer op de toeristenbus, die vertrok naar een stuk Barcelona waar ik eigenlijk compleet niet geïnteresseerd in was. Ik sprong er dan ook bij de eerste de beste halte uit waar ik een leuk koffieding zag en streek zo neer bij Café & Tapas. Dit café kende ik nog uit Valencia, maar ik moet zeggen dat dit wel echt het lelijkste filiaal ooit was. Niet de plek om lekker even met een theetje te genieten van Het Leven en dus was ik er, met de droogste karamel-muffin ever en een kop thee achter de kiezen, snel weer weg. Terug met de bus richting m’n hotel. Tijd om m’n plannen voor de avond concreet te maken…

Ik snapchat wat af tijdens mijn citytrip door Barcelona. Kijk je gezellig mee via Lterveld? Awesome!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER REISVERHALEN LEES JE HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *