Noedels met teriyakisaus en asperges, courgette en champignons

Goedemiddag! Ik was laatst in de Dirk en had echt een vet lekker recept bedacht (hoopte ik) met vegetarische kipstuckjes en toen kwam ik erachter dat ze die dus niet hebben bij Dirk. Sowieso vind ik het vleesvervangers-assortiment van Dirk wat tegenvallen, maar dit was echt stom. In plaats van vega kipstuckjes maakte ik m’n recept klaar met gekruide wokreepjes van soja en dat vond ik maar minimaal een succes. Maar! De rest van de maaltijd was wel geslaagd, dus toch maar gewoon een receptje. Komt ‘ie!

Nodig voor één persoon: 10cm courgette – paar champignons – paar aspergetips – 1 pakje dikke noedels die je niet meer hoeft te koken (Conimex heeft die in z’n assortiment) – 1/2 flesje teriyaki woksaus – paar gezouten pinda’s – niet per se: vega wokstukjes

Snijd de courgette in plakjes en de champignons in partjes. Wok beide groentes in een pan met olie op hoog vuur. Als je wel nog iets van vega wokstukjes toevoegt, dan is dit het moment. Maar dit kun je ook achterwege laten.

Voeg na een paar minuten de woksaus toe en de noedels en laat het geheel warm worden. Snijd de aspergetips in grove stukken en bak die alleen de laatste twee minuten even mee.

Serveer gehakte pinda’s over de noedels en eet smakelijk!

Een lekkere maaltijd met veel groentes en echt een goede hoeveelheid. Dat vond ik er van. Maar die gekruide wokstukjes vond ik niet zo’n succes. Die ga ik geloof ik niet vaker eten. Prima! 😀

Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a….

Eén reactie op “Noedels met teriyakisaus en asperges, courgette en champignons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *