Hollandse pot: stamppot snijbonen met worstjes en jus

Hello! Ik had vorige week vrijdag vettttt veel zin in Hollandse Pot; echt zo’n binge-stamppot met heel veel jus en lekker veel vlees. Heb je soms. Compleet vol verwachting en me verheugend op m’n avondmaal begon ik aan deze intens simpele stamppot, en op ’t laatst fuckte ik ‘m helemaal up en toen was ik in tranen. Psychisch. Niet echt. Maar ik deel toch het recept. Want jullie kunnen dit wel. Mits niet net zo onhandig als ik. Oké: let’s go!

Nodig voor één persoon (bingemaal): 2 runderworstjes – jus uit een zakje waar je alleen nog water bij hoeft te doen – 1 zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen) – 1/2 zakje snijbonen – witte peper – APPELMOES(!)

Kook de snijboontjes in 6 minuten gaar. Als dat niet klopt, dan moet je even op de verpakking kijken hoe lang het wel moet. Maar volgens mij was het 6. Of 16. Ik weet het niet meer. Internet zegt 8-13 minuten, dus misschien moet je dat aanhouden…

De worstjes bak je in 1 minuut aan alle kanten bruin. En laat ze vervolgens nog een minuut of 15 op laag vuur verder gaar worden. Voeg eventueel een scheutje water toe aan de pan, zodat ze hier in gaar kunnen koken. Doe een deksel op de pan!

Meng koud water met jus-poeder en voeg dit toe aan de pan met worst, zodat je jus daarin warm wordt.

Maak aardappelpuree door het poeder uit het zakje te mengen met een gelijke hoeveelheid kokend water; 100gr poeder = 100ml water.

Meng de aardappelpuree met de snijbonen en je hebt een stamppot. Of roerpot. Maar dat klinkt niet aantrekkelijk. Ik voeg er dan altijd nog wat witte peper aan toe, want dat zorgt echt voor een lekkere smaak, maar ik schoot dit keer behoorlijk uit en daardoor was mijn stamppot uiteindelijk echt niet te eten. Echt, zo smerig. Bah.

Het belangrijkste ingrediënt, appelmoes, was ik vergeten en dat is vet jammer, want dat had de stamppot wellicht nog een beetje kunnen blussen. Maar goed.

Stamppot op je bord, kuiltje voor de jus, twee worsten erbij, appelmoes ernaast en genieten maar! Hollandse pot kan soms echt heerlijk zijn. Als je er niet te veel peper door gooit. Mjam!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *