Leonie’s week 10: snowboarden, mijn verjaardag en de eerste barbecue van 2017

Goedemorgen leuke mensen! Het is maandagochtend en dus tijd voor een terugblik op de afgelopen week. Maar ik kan er deze week kort over zijn, want ik was van maandag t/m zaterdag op Wintersport en maakte daar deze video van. Hoppa!

Tóch wil ik voor de volledigheid wel even m’n dagboekje online zetten, ook al is hij dit keer niet zo gevuld. Klaar voor mijn week 10? De week waarin ik voor het eerst op wintersport ging, jarig was en de eerste barbecue van 2017 hield? Let’s go!

Maandag: op naar Brandnertal
Maandagochtend ging mijn wekker om 6:15 om op reis te gaan naar Brand, in Oostenrijk. Met de trein vertrok ik super vroeg naar Arnhem, waar ik door het zusje + partner van de vriend van mijn zus werd opgepikt voor de reis naar de sneeuw. 11 uur later kwamen we aan in Brand, waar we de rest van de schoonfamilie van mijn zus ontmoetten.

Op naar Brand!
Op naar Brand!

Dinsdag: mijn eerste snowboardles
Dinsdagochtend had ik m’n eerste paniekaanval, toen we in de lift naar de piste zaten. Ik heb dus hoogtevrees en ben licht claustrofobisch (lees: ik heb vooral last van aanstelleritis) en vond deze situatie compleet doodeng. Maar ik heb ‘t overleefd, haha. Ennn! Dit was m’n enige paniekmoment in de hele week. Terwijl ik me had voorbereid op minstens vier paniekaanvallen en huilsessies bovenaan de piste. Viel allemaal mee #dramaqueen.

Yorick: "Kijk Leo, dit is een vet leuk effect voor een foto." Ik: "Niet nu! Ik heb een paniekaanval!"
Yorick: “Kijk Leo, dit is een vet leuk effect voor een foto.” Ik: “Niet nu! Ik heb een paniekaanval!”

Dinsdagmiddag had ik voor het eerst snowboardles. Ik ben dus nog nooit op Wintersport geweest, maar had van te voren het idee ‘dat ik dit wel kon’. Op de een of andere manier had ik bedacht dat ik hier aanleg voor zou hebben, ondanks het feit dat ik echt een kneus ben als het op sportieve toestanden aankomt. Maar ik kan je vertellen dat m’n eerste les best wel lekker ging. Ja, je ligt best veel op je kont of polsen de hele tijd, maar ik ging toch aardig de berg af en maakte zelfs al bochten. En het belangrijkste: ik brak niets. En daar was ik écht heel (héél) erg bang voor.

Schermafbeelding 2017-03-13 om 09.25.36
Kijk: natuurtalent.

‘s Avonds ging ik voor ‘t eerst naar de après ski en daar kan ik maar één ding over zeggen: je moet je hier volledig aan over geven, anders is het echt compleet kut. Op de Oostenrijkse variant van ‘Cowboys en Indianen’ stond ik met m’n pul bier en de familie van Yorick helemaal los te gaan in de enige bar in Brand. Man, wat was dit leuk! 😀

Woensdag: de piste op!
Woensdag ging ik voor het eerst echt de piste op. Een blauwe piste weliswaar, maar daar kon ik mooi oefenen. Hoe dat verliep? Dat zie je hierrr.

Donderdag: boarden in de regen
Donderdag was het echt stom weer en regende het zowel in het dal als bovenop de piste. Vet gaar. Je weet dus zeker dat je kletsnat wordt. Maar! Wat was dit een relaxte dag hee; de sneeuw was voor mij perfect en de piste was helemaal leeg, waardoor ik ongegeneerd ‘All by myself’-zingend van de piste af kon kneuzen. VET chill. Kon ook eindelijk oefenen met de sleepliftjes, waar ik de dagen ervoor echt nog geen succes mee had. Maar nu stond er niemand te wachten totdat deze klungel eindelijk in dat liftje bleef hangen, dus dat was TOP. Wát een lekkere dag. het boarden ging ook echt goed! Ik zei toch dat ik dit wel kon :D.

Schermafbeelding 2017-03-13 om 09.30.06
Woehoeee! daar gaat ze!

En! nog steeds niets gebroken. Check!

Vrijdag: Happy birthday to me!
Vrijdag was ik jarig! De helft van de familie moest echter al weer weg, dus ik vierde het alleen met zus (Sas), zwager (Yorick), zijn zusje (Danique) en haar vriend (Mr. Muller). Maar dit was tof!

Schermafbeelding 2017-03-12 om 09.49.51
Birthday-squad!

Van Yorick kreeg ik een Dirndl voor m’n verjaardag; wat een classic Oktoberfest-outfit is en perfect past in de bergen in Oostenrijk. VET awesome. Ik trok m’n pakkie aan en ging ermee de piste op. Best wel gênant, maar ook echt hi-la-risch; de blikken van mensen als je met blote benen in de sneeuw staat, haha!

Schermafbeelding 2017-03-13 om 09.31.43
Helemaal oké met deze outfit 😀 En ik vind persoonlijk dat ik niet echt 27 lijk. Toch? #foreveryoung.

‘s Middags gingen we weer de piste op; het was vandaag echt vét lekker weer, dus ik heb ook nog langgg met baby Oscar (want ja, die was ook gewoon mee de piste op!) in het zonnetje gezeten. Ik stond vandaag echt weinig op m’n snowboard, maar de sneeuw was ruk en het weer veel te lekker, waardoor het best druk was op de piste. Geen ideale omstandigheden voor deze beginneling en dat leek mij een uitstekend excuus om lekker in het zonnetje op het terras een biertje te drinken. 😀 Happy Birthday to me!

Cheers to my birthday! :D
Cheers to my birthday! 😀

‘s Avonds aten we pizza en gingen we vroeg naar bed; de volgende dag zouden we om half 8 weer vertrekken richting Amsterdam.

Ik moet zeggen dat ik het echt ultra relaxt vond om m’n verjaardag zo te vieren. Lekker in het buitenland. Niet teveel cadeau’s, geen taart. Gewoon; lekker aan je voorbij laten gaan. Negeren dat ik al freaking 27 ben geworden. #Crisis.

Zaterdag: terug naar Amsterdam
Zaterdag vertrokken we om 8 uur ‘s ochtends en 12 uur later was ik weer in Amsterdam. Thuis. Lekker! Ik had echt een te gekke vakantie achter de rug en ben helemaal hooked. Volgend jaar weer. Hoewel het wel echt een bijzonder dure vakantie was (privéles a €130 voor 2 uurtjes, skipas a €160 voor 4 dagen, spullen huren a €110 voor 4 dagen en dan heb ik de reis en het appartement nog niet eens meegerekend. En de kleding die je zelf moet aanschaffen (of lenen van iemand, of die je krijgt van een merk <333). Maar tóch voor herhaling vatbaar.

sushi
Allemaal voor Leonie.

‘s Avonds plofte ik op de bank met een enorme hoeveelheid sushi, van Sushi Su in Amsterdam. Ik ontdekte dit restaurant laatst en de sushi is echt bijzonder fantastisch. Ab-so-luut een aanrader. En dan móet je iets met St. Jacobsschelp nemen, want die is zóooo lekker. Mjam! Het was een mooie avond 🙂

Zondag: lente in Amsterdam en de eerste barbecue van 2017
Zondag was dan een heer-lijk dagje. Uitslapen, wasjes doen, weer even naar Bodybalance (oeiiii spierpijn op vreemde plekken) en ‘s middags streek ik neer aan de gracht in het zonnetje om te genieten van lente in Amsterdam. Ik weet dat het nog maar maart is, maar het voelt op die mooie zonnige dagen echt weer als voorjaar in Amsterdam. Iedereen gaat naar buiten, de terrassen zitten om 1 uur ‘s middags al vol met bierdrinkende Amsterdammers, de vogeltjes fluiten; iedereen is intens gelukkig. WAT HEERLIJK.

IMG_3374

Aan de gracht lunchte ik een broodje van Stach en een decaf cappuccino van een of ander zaakje op de Haarlemmerdijk. Daarna ging ik naar Marqt om teringdure boodschappen te doen voor mijn eerste barbecue van 2017. Samen met vriendin Laura kookte ik ‘s avonds de sterren van de hemel op m’n Big Green Egg. We poften aardappelen met kruidenroomkaas in aluminiumfolie tussen de kolen van m’n Big Green Egg. We lieten rauwe bieten in de schil gaar worden tussen de kolen van de Big Green Egg (dit is awesome, want de bietjes lijken te veranderen in kolen, maar als je ze dan doormidden snijdt en de zwart geblakerde schil eraf peutert, heb je echt geniaal lekkere bietjes). Vooral lekker met gele bietjes! En we legden een hele prei tussen de kolen, zodat de buitenkant helemaal zwart werd en dit kun je er dan afsnijden en dan is de binnenkant echt fantastisch verrukkelijk.

IMG_3385
Je ziet niks, maar het was dan ook vroeg donker, want: maart. Maar! Hier zijn wij intens fantastisch aan het koken op m’n Big Green Egg (die ik ooit won #luckyme, want die dingen zijn idd niet te betalen).

Oeh! En we grillden twee dikke biologische entrecôtes (a €8 per stuk) dicht op het vuur op een rooster. Allejezus; wat hebben wij lekker gegeten. Voor details: de prei lag ongeveer 20-30 minuten tussen de kolen, de bieten ongeveer 40 minuten, de aardappelen ongeveer 60 minuten en de entrecôte een minuut of 10-15, maar die moet je echt goed in de gaten houden, zodat hij niet taai wordt. De Green Egg had continu een temperatuur rond 100C, maar we wisselden met open en dichtdoen.

‘s Avonds keek ik samen met Lau en wijn Boer Zoekt Vrouw en om half 10 lag ik in bed. Heer-lijk. Wat was dit een fijne week <3.

PS: Wil je meer zien van m’n wintersport? Ik heb alles gefilmd! Iedere keer als ik op reis ga maak ik tegenwoordig een vlog ervan (want dat vind ik VET leuk), dus je kunt mijn geklungel op dag 1 t/m het shinen op dag 4 uitstekend bekijken in deze video :D. Bonus: baby Oscar <333.

reisvlog5

En nu is het maandagochtend en word ik wakker in het zonnetje. Jaaa: wat lekker. Weer zo’n mooi dagje. Wat zeg ik; het wordt de hele week lekker weer volgens mij <3. Love it!

Ik ga deze week even lekker aan de slag met wat werkdingen. Het is de bedoeling dat ik keihard ga werken, want volgende week ben ik alwéér op vakantie. Ik ga naar fuerteventura om te surfen en IK KAN NIET WACHTEN. Man o man, wat heb ik hier veel zin in. Maar eerst nog eventjes hard werken. Zodat de vakantie ook een soort van verdiend is. 😀 En ik ga deze week samen met Laura van start met ons Sportieve Plan Om Nieuwe Mensen (Mannen) Te Leren Kennen; we gaan de komende tijd iedere week een random sport uitproberen in sportscholen all over Amsterdam. Kom maar op met die proeflesjes :D. We beginnen deze week met floating fit (HAHA)(ok, hier zijn geen mannen, maar we beginnen even rustig) en gaan daarna dingen doen als kickboxen, paaldansen, paardrijden, roeien, bodytec en weet ik wat allemaal nog meer. Wordt awesome :D. En verder ga ik deze weke natuurlijk stemmen (en dat moet jij ook doen; KOM OP!), vier ik m’n verjaardag 2 keer en heb ik een event in m’n agenda staan waarvan ik vermoed dat die niet door gaat. Prima weekje zo. Ik heb er zin in. Wat jij? 😀

PS: kletskous die ik ben is dit dagboek toch nog best wel lang geworden. Vinden we dat een wereldramp? Nee toch? Scuzi! 😀

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

4 reacties op “Leonie’s week 10: snowboarden, mijn verjaardag en de eerste barbecue van 2017

  • Zelfs zonder Heidi-jurkje kan je nog wel voor een paar jaar jonger door, maar vergeet ook zeker niet te vieren dat je alweer 27 jaar gezond en gelukkig bent! Fijn dat je zo genoten hebt van Oostenrijk en nu lekker vooruit kijken naar een zee en zon vakantie.
    Die barbecue klinkt echt fantastisch, wij hebben helaas geen kolen-bbq. Ik ga eens bedenken hoe ik bieten en aardappelen net/ semi zo kan krijgen….

  • Wintersport is idd altijd een dure aangelegenheid maar ik vind het het geld altijd meer dan waard! Al denken mijn vrienden er vaak niet zo over en is het altijd weer moeilijk om iemand mee te krijgen. En heerlijk toch? Dat je zo veel op vakantie kunt? Gewoon lekker van genieten, je werkt er immers hard genoeg voor. Heel veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *