Nacho’s met kruidige aubergine, knoflooksaus en jalapeños

Hey hey! Als ik jou vraag naar je favoriete borrelhap, roep je dan ook volmondig (pun inteded) NACHOS? Ik wel. Ik ben gék op nacho’s en heb dan ook al veel nacho-recepten online staan, maar vandaag gooi ik het even helemaal over een andere boeg. Bijna al mijn nacho-recepten bevatten wel iets van vlees of guac en vandaag deel ik een recept met je dat niet zo klassiek is. Ja, wel gewoon een dikke bak nacho’s uit de oven, maar dit keer beleggen we ‘m met…. kruidige aubergine, knoflooksaus, jalapeños en kaas. Jaaa, wel gewoon met kaas natuurlijk.

Nodig voor een dikke bak nacho’s: 2 aubergines – 1x Santa Maria Fajita Seasoning Mix – Santa Maria Nacho Chips – geraspte cheddar – Jalapeños – peterselie – 1 el mayo – 1 tl knoflookpoeder 

Snijd de aubergines in kleine stukjes en bak in een pan met olie rondom bruin. Dit duurt best lang (neem hier zeker even een halfuur in totaal de tijd voor), omdat je beter kleine porties aubergine tegelijkertijd en met veel olie kan bakken, dan alles tegelijkertijd in de pan te gooien.

Zodra alle aubergine er lekker smoeshie en gebakken uitziet, voeg je de fajita seasoning toe met een scheutje water en bak je het even mee. Het gaat er nu uitzien als gehakt en dat is vrij tof.

Doe de nacho’s in een ovenschaal en top af met de aubergines en lekker veel cheddar. Bak 10 minuten op 180C in de oven. Top dan af met jalapeños en zelfgemaakte knoflooksaus. Die laatste maak je door mayo, knoflookpoeder en een scheutje water met elkaar te mengen. Eet smakelijk!

nachos_aubergine

ZO LEKKER. Doordat je nu nacho’s eet zonder guacamole eet je echt weer een keer een andere smaak. Ik vond die aubergines met kruiden echt gewellllldig en de knoflooksaus ook echt een hit in dit recept. Ik zou dit zéker nog een keer maken. Maar nu jij eerst :D. Enjoy!

nachos_aubergine2

Bewaar dit overzicht op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Pinterest_nachos_aubergine

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

*dit recept is eerder verschenen op Instagram als onderdeel van een samenwerking met Santa Maria. Deze blogpost is geen onderdeel van die (betaalde) samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *