Mexicaanse wraps met kip, gehakt, paprika, tomaat, kaas en sweet-chili-saus

Goedenavond lieve lezers. Hebben jullie allemaal een leuke Kerst gehad? Vertel! Wat heb je gegeten? Ik at Eerste Kerstdag bij m’n ouders, waar ik dit heerlijke voorgerecht maakte met parmaham, oranje meloen, mozzarella, noten en rozemarijncrisps. Daarna gingen we gourmetten (altijd goed) en als toetje had m’n zus een verrukkelijke aardbeien tiramisu klaargemaakt, naar het recept van Miss Lippgloss! Tweede Kerstdag aten we bij Bas z’n ouders en daar stond een heerlijke gevulde kalkoen op tafel, die vooral heeeeel goed was in combinatie met de gestoofde peertjes met walnoten en fetakaas en aardappelgratin. Ik heb echt verrukkelijk gegeten 🙂

Gisteravond was ‘t weer tijd voor een normaal avondmaaltje en dus at ik Mexicaanse wraps. Nu wilde ik ze eens een beetje anders maken dan die 100 andere keren dat ik hier al over geblogd had, dus deed ik er sweet-chili-saus overheen en maakte ik ze met zowel kip als gehakt!

Je bakt de kip gaar. Dan zet je die even weg en bak je in datzelfde pannetje het gehakt gaar. Dan voeg je de kip er weer aan toe, samen met een gele paprika, twee gesneden tomaten en fajitakruiden (en wat water). Laat dit lekker pruttelen totdat ‘t niet meer zo vochtig is. In een ovenschaal leg je wraps en hier strooi je vast wat oude kaas in. Dan doe je daar je groente-kip-gehakt-prutje op en je topt af met nog wat kaas. Dan vouw je de wrap dicht (gebruik als dichtprikker een spaghettistokje) en smeer wat sweet-chili-saus over de wrap. 15 minuutjes in de oven en klaar; dan ga je heerlijk eten!

Ik vond het super lekker en ga het zeker vaker zo klaarmaken:) Ik heb trouwens ook al een leuk vega-wrapachtig recept bedacht, maar die maak ik binnenkort wel een keer klaar. Vanavond maakte ik wederom gebruik van de wraps, maar dan wel heel anders.. Stay tuned! En vergeet niet een reactie achter te laten met jou (heerlijke?) Kerstdiners!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *