Mexicaanse taco’s met gehakt, paprika, tomatenpuree, bonen en kaas

Joehoe! Vanavond heb ik lekker Mexicaans gegeten en dat was heeeel lang geleden. Ik zit nog steeds propvol en dat zegt veel in mijn geval. Nu at ik ook wel een beetje overdreven veel, maar het was erg lekker. Onderstaande ingrediënten heb ik dus gebruikt voor 1 persoon, maar zouden ook prima voor twee normale eters gebruikt kunnen worden..

Je rult ongeveer 200 gram gehakt. Voeg hier een halve rode ui, een halve gele en een halve groene paprika aan toe en laat het even pruttelen. Voeg dan een blikje extra geconcentreerde tomatenpuree (Overdreven-Amerikaanse-OHMYGOD-i-love; een blikje kost maar 7 cent bij de Vomar!), zoveel bruine bonen als je lekker vindt en een half zakje tacokruiden toe. Een beetje water erbij en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen; zorg dat je er genoeg vocht uitkookt. Ondertussen verwarm je de taco’s in de oven. Dan vul je de taco’s met de gehakt en je strooit hier wat jonge kaas over en dan gaan de taco’s opnieuw in de oven, voor ongeveer 15 minuten op 180C, zodat je een lekker gesmolten kaastopping krijgt.

Ik serveerde er geprakte avocado, knoflook en sweet-chilisaus bij en het is ZEKER aan te raden om de taco’s door alledrie de dips te halen voordat je ze opsmikkelt. Mjam!

Misschien vind je dit ook lekker:


9 reacties op “Mexicaanse taco’s met gehakt, paprika, tomatenpuree, bonen en kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *