Mexicaans: Pita’s met hamburgers, avocado, gegrilde paprika en crème fraîche met nacho’s

Gutenabend! God wat heb ik de laatste tijd zin om allerlei lekker dingen klaar te maken! Ik zou echt wel de hele dag in de keuken willen staan:) Maargoed, dat kan nou eenmaal niet. Ik moet het doen met 1 avondmaaltje op een dag. Vandaag maakte ik een soort Mexicaanse burgers, maar dan op een pitabroodje en niet echt Mexicaans. Muwaha!

Wat doe je? Hamburgers en gele paprika-plakken bak je in een koekenpan. Nacho’s bestrooi je met kaas en doe je samen met twee pitabroodjes in de oven. Ondertussen prak je een avocado fijn en stamp je daar 1 teentje knoflook door. Dan haal je de pitabroodjes na 5 min uit de oven en daar smeer je er een dikke laag avocado op. Daarop doe je de hamburger met een flinke dot crème fraîche. Daarop doe je de gegrilde gele paprika, wat peper en zout en dan doe je de bovenkant van het pitabroodje er op. Prikkertje erdoor en klaar. Erbij serveer je dan de nacho’s met gesmolten kaas uit de oven, waar je nog een dot crème fraîche, wat tomatensalsa en avocadoprutje op doet.

Ik vond het lekker. En wow, voor het eerst sinds tijden heb ik m’n bord niet leeg gegeten. Omdat het te veel was. Echt dat is zo uitzonderlijk voor me. Maar voor 1 persoon heb je dus echtttt wel genoeg aan 1 burger+pita.

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Mexicaans: Pita’s met hamburgers, avocado, gegrilde paprika en crème fraîche met nacho’s

  • Dit heb ik vanavond gemaakt voor mijn vriendje en we vonden het allebei zo lekker! We 'raten' nieuwe recepten die we uitproberen altijd, en deze was 'minstens een 8 en eigenlijk gewoon een 8,5'. Zeker voor herhaling vatbaar! Vooral dat avocadoprutje mmmmm 🙂

  • We hebben deze burgers vandaag gemaakt als huis-eten en het was suuuuper lekker! Ik heb er anderhalf op en ik zat echt supermegabomvol, maar misschien komt dat ook doordat we met z'n 4en 2 zakken nacho's hebben leeggevroten ;). Thanks voor dit recept!

  • Dit ga ik vanavond proberen, ben erg benieuwd maar kan me eigenlijk haast niet voorstellen dat dit tegen zou vallen!
    Ik heb vandaag je blog pas ontdekt maar ik heb al ontzettend veel ideeën opgedaan en ontzettend veel zin om te koken (in plaats van studeren en dergelijke, had dit beter over een paar week kunnen ontdekken ;-D )

    • Lekker dat je dit vanavond gaat maken 🙂 En cool dat m'n blog je inspireert, maar ik hoop dat 't je niet teveel van de laatste loodjes schoolwerk afhoudt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *