Goedenavond lieve lezers! Hebben jullie al gezien (via Facebook of Twitter) dat m’n blog vandaag een eervolle vermelding heeft op Culy.nl? Onwijs tof! Ik word er zo blij van als er anderen zijn die mijn blog een vermelding waard vinden, joepie:D
En nu over tot de orde van de dag. Toen ik vanochtend wakker werd wist ik meteen wat ik wilde eten: kipfilets gevuld met kruidenroomkaas en zongedroogde tomaat, met knoflookfrites of rozemarijnaardappeltjes en een groente. Dus dat deed ik..
Je snijdt de rauwe kipfilet open en smeert er roomkaas in. Leg er drie zongedroogde tomaatjes in en vouw de kipfilet dicht. Deze leg je in de ovenschaal en gaat 30 minuten in de oven samen met de aardappeltjes. Snij een vastkokende rauwe aardappel in dunne reepjes en besprenkel die met olijfolie, smeer er knoflook over uit en leg er takjes verse rozemarijn op. Deze gaan ook 30 minuten in de oven en bestrooi je bij het opdienen met zout. Lekker met gekookte boontjes!
Ik vond het een hele lekkere maaltijd; die kip met roomkaas en zongedroogde tomaat vind ik ZO lekker (vaste lezers kunnen dit beamen, ik heb er al vaak over geblogd).
Anyway, dat was ‘t voor vanavond. Tot morgen!
Misschien vind je dit ook lekker:
Daphne zegt:
Klinkt suuuuper lekker! Het proberen waard!! Smeer er knoflook over uit.. Ik ben een beetje een muts wat koken betreft, wat voor knoflook moet dit zijn?
leonie zegt:
Gewoon een uitgeperste tern knoflook!
Lisette zegt:
Op hoeveel graden zet je de oven? 🙂
leonie zegt:
180 tot 200 graden!
Sabine zegt:
Lekker, de kipfilet vullen. Heb het zelf van de week gevuld met tomaat en mozzarella, geeft de 'saaie' kip toch iets extra's!
De rozemarijn aardappeltjes zien er ook heerlijk uit zeg, ga ik -zodra er een nieuwe combi-oven is- gauw maken.
Mooie foto's maak je trouwens altijd 🙂
leonie zegt:
Ook lekker met tomaat en mozzarella! Gewone tomaat of ook zongedroogd? Lijkt me ook lekker om er dan nog basilicum bij te doen!
En bedankt voor je complimentje 🙂