Lowlands nabeleven: de hoogtepunten van Lowlands 2019

Hello you! Holymoly, het is alweer voorbij! Dan leef je er maanden, weken, dagen naartoe en dan zit het er opeens alweer op. Lowlands 2019; je was weer mooi. De voorspellingen waren helemaal ruk en mijn verwachtingen van de line up waren dit jaar best laag, maar ik heb me natuurlijk uitstekend vermaakt, het afgelopen weekend op Lowlands.

Op maandagochtend thuis had ik echt heel veel moeite om weer in de normale wereld mee te draaien; dat je gewoon mensen op straat tegenkomt in trenchcoats en met nette kapsels en met instant heimwee terugdenkt aan je ranzige festival-schoenen (want ja, modder was er zeker) en het feit dat je al dagen niet echt gedoucht hebt (want ja; de rijen voor de douches horen erbij). Maar goed; we zijn weer terug in het normale leven en ik kan persoonlijk niet lang genoeg blijven hangen in de Lowlands-bubble, dus vandaag neem ik je gewoon ff terug naar het leukste festival van de zomer. Terug naar precies één week geleden, toen het allemaal begon / in volle gang was. Dit waren mijn hoogtepunten van Lowlands 2019:

Het mooiste concert:
Anderson Paak! Ik had deze vrolijke situatie nog nooit live gezien, maar wat was dit fijn! Het hielp enorm mee dat de zon opeens begon te schijnen aan het begin van de avond in de Alpha. Instant geluk. En wat is deze man vrolijk en fijn. Wat een lekkere deuntjes. Wat een heerlijk concert. <3

anderson

Het lekkerste eten:
RAMEN! Hooooooooooooolyshit wat was dit GOED! 3 muntjes maar en zó vullend, zó smaakvol, zó lekker. Echt, ik hield hiervoor niet eens van ramen, maar dit sloeg alles. Dit was ZO LEKKER. Ik wil het nu weer.

ramen2
Ramen met buikspek op zaterdagavond. De foto is intens lelijk, maar de maal intens goed. Zoooo lekkerrrrr!
ramen1
Vega ramen op zondagochtend <3

Maarrrr ik heb nog veel meer lekkers gegeten. Dit jaar heb ik maar één keer iets gehad wat ik niet lekker vond, en boy; ik heb veel gegeten. Een paar hoogtepunten op een rijtje:

Vegan pizza’s met bloemkoolbodem van New York Pizza waren GOED! De wraps met langzaam gegaard rundvlees (brisket) van Smokey Goodness waren echt VET goed (en goede portie) en ooooh wat heb ik ook weer (2x zelfs) genoten van de worsten van De worsterij. Echt zo lekker!

worsterij
Worsten van De worsterij
rotdog
De rotdog van Hans Worst
brisket
Zachte taco’s met brisket van Smokey Goodness

Verder hebben we natúúrlijk op dag 1 meteen al een rotdog gegeten (intens heerlijk) en begonnen we de dag op zaterdag weer met pannenkoeken. Ik kwam Michiel Veenstra nog tegen en die quotte heel terecht: “Een Lowlands zonder pannenkoeken is geen Lowlands”. En dat is wel gewoon de waarheid. Ze zijn lekker, maar kleinnnnn minpuntje ieder jaar: ik vind ze duur man!

pannenkoekk

Soepliefhebbers konden hun geluk niet op bij de Vietnamees met de Pho en daarnaast die geweldige ramen. Ooh, die ramen.

pho
De pho was ook erg lekker, maar viel in het niet bij de ramen!

Ook een heel erg hoogtepunt was The Best Of Pork Platter bij USA barbecue. Ik ben hier normaal niet zo van op een festival, maar Jan wilde dit per se eten. En oei, ik kon het niet laten om mee te eten. ZO LEKKER. Buikspek, spare ribs en pulled pork. Allemaal heerlijk. Duur en zó totally worth it.

pare-rib
Spare ribs vretennnnn!

En wat drankjes betreft zaten we ook goed hè? Ooooh, die speciaalbierenbar waar je gewoon uit glas drinkt. In het zonnetje. Op een bankje. Heerlijk!

bier

Het beste feestje:
JOOST!!! Was je er bij? HIER MOEST JE BIJ ZIJN! Jezus, wat was dit cool. Ik had gehoord dat dit vorig jaar hét feestje van Lowlands was, in de x-ray nota bene, maar had het toen gemist. Ook kon ik me er weinig bij voorstellen en eigenlijk houd ik niet zo van Nederlandse rap. Misschien ben ik hier te oud voor al….? Maar HOLYMOLY! WAT WAS DIT LEUK!!! Deze gast kan echttttt gruwelijk goed optreden. Wat een show, wat een teksten, wat een FEEST. We gingen met een grote groep helemaal los, achterin de tent. We waren van plan om halverwege naar een ander optreden te gaan, maar het was te leuk om te blijven hangen.

joost
We loved it!

En: ik zing voor de rest van m’n leven IK WIL ALLEEN MAAR ZAANSE MAYO. Woop woop!

schoenen
Schoenen in de lucht bij Joost

Overigens vond ik de Silent Dico op donderdagavond ook echt MEGA leuk. Zó tof om dan in een grote tent te staan (wij waren in de India) en dan met zo veel mensen tegelijk mee te zingen met muziek die je alleen via je koptelefoon hoort. Echt heerlijk vond ik dit! 30.000 headphones; kun je het je voorstellen? VET!

silent
Dansjes maken met deze Janneman

Onverwacht leuk:
De club van 27 sing-a-long! Op zondagochtend gaan wij altijd wel even in de Alpha kijken om te zien wat voor feestje daar gaande is en dat is ieder jaar een sing-a-long die niet helemaal van de grond komt, maar dit jaar was ‘ie top! We stonden in het voorvak en ik heb echt zoooo lekker meegezongen met allemaal hits van artiesten die op hun 27e zijn overleden.

Het vrolijkste feestje:
Altijd in de Lima. Ooh wat hebben we het leuk gehad bij Rolando Bruno. In de Lima sta ik altijd bij bands die ik niet ken (uitzondering dit jaar: Tim Knol die echt een ge-wel-di-ge show gaf met z’n vrienden) en het is altijd goed.

timknol

Volgens mij zijn de vrolijkste feestjes altijd in de Lima. Dit keer dus Rolando Bruno en ik heb staan hopsen, vrolijk dansen, klappen en ging totaal bezweet de tent weer uit. Loved it! Ik denk dat de Lima misschien wel m’n favoriete tent is.

Dikke FOMO:
Ja, we hebben heel erg veel toffe dingen gezien (Donnie, Jorja Smith, The streets, Tim Knol, Two Feet, Joost, The National, Anderson Paak, Roland Bruno, Billy Eilish, Bear’s Den, Willem, Parcels), maar we hebben ook een paar gruwelijke dingen gemist. Hallo: kaasfondue en paaldansen in Sexyland (HIER MOEST IK BIJ ZIJN!!!), het feestje van Giorgio Moroder in Heineken schijnt echt geweldig te zijn geweest (allemaal disco nummers) maar wij waren er niet bij (ik dacht dat dit een of ander technofeest zou zijn) ennnn ik baalde behoorlijk dat we Tame Impala niet hebben gezien. Hoewel ik er weinig over heb gehoord. Was het goed?? Wij waren helaas al naar huis :(.

Oh; en de grootste FOMO, voor heel Lowlands denk ik; HET OPTREDEN VAN THE OPPOSITES IN SEXYLAND. Holyshit, dat was bizar. Wij stonden buiten Sexyland te wachten om naar binnen te kunnen en er kwamen op een gegeven moment echt super veel mensen naar buiten, dampend van het zweet, shirts uit (ook de vrouwen), helemaal insaaaaaane onder de indruk van wat er zojuist binnen was gebeurd. BI-ZAR was dit. We hadden duidelijk een feestje gemist.

Een traantje weggepinkt bij…
Bear’s Den. Hoewel ik ze al heel vaak heb gezien, hoewel ik ze beter heb zien spelen én hoewel ik vond dat ze in een te grote zaal stonden (dit gaat gewoon beter in een Heineken), heb ik toch een traantje weggepinkt bij Bear’s Den in het voorvak. Ze speelden prima en hun muziek raakt me gewoon. Genoten!

bearsden

De beste chillspot:
NESPRESSO! Dude, die urban jungle recht voor de Heineken was echt de hemel. Jan en ik begonnen onze dag hier standaard; wat een top plek. Lekker chillen met een bakkie koffie; uitkijken over het terrein, Lowlands krantje erbij. Heer-lijk. Overigens was de koffie ook écht heel erg goed. Het schuim op de cappuccino was prachtig (echt niet zoals je verwacht op een festival) en ze hadden echt een vet goeie decaf espresso. Wat een lekker begin van de dag.

spresso

koffie

Beste afsluiter:
Wij hebben onze Lowlands zooo leuk afgesloten met Parcels. Dit was echt zo’n ontzettend leuk optreden. Zo vrolijk en we waren met allemaal leuke vrienden. Ik voelde ZO veel liefde en blijheid. Echt een top afsluiter!!

parcels
Vrolijke deuntjes bij Parcels
parcel
Vrienden, familie, liefde <3

En daarna natúúrlijk naar de McD. Maar die hadden we dan ook echt verdiend na de enorme sjouwtocht met onze kampeerspullen van eind camping 4 naar parkeerterrein 10 ;-).

Aantal kilometers gefeest:
Over lange afstanden gesproken… We hebben dit weekend 65km gelopen en gefeest. Ja, echt. Kijk maar in je stappenteller op je iPhone.

Hoe was jouw Lowlands? Deel ‘m op stories met de volgende afbeelding en tag me er ff in, vind ik leuk:

ll19 copy

Zo, dat was ‘m jongens. Het leukste festival van de zomer zit er weer op. Als je nog meer wil nagenieten raad ik je zeker aan om sowieso ff dit terug te kijken:

Check hier het anderhald uur durende verslag van de NPO. Dit is echt zo genieten en je leert best wel wat toffe dingen over Lowlands en de optredende bands.
Check hier het anderhalf uur durende verslag van de NPO. Dit is echt zo genieten en je leert best wel wat toffe dingen over Lowlands en de optredende bands.

Check hier ff de afspeellijst van 3voor12, met o.a. een tof interview met Billy Eilish.

Ook op 3fm.nl/lowlands vind je nog heel veel toffe content om na te beleven. O.a. las ik een artikel over de brug des doods die verdwijnt (!) en je kunt heel veel video’s bekijken van optredens. Hierzo!

Lowlands… Tot volgend jaar!

IMG_7609
Cheers!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Lowlands nabeleven: de hoogtepunten van Lowlands 2019

 • Ik verheugde mij het meest op Tame Impala, maar ‘t was meer Tamme Impala. Super chill, maar totaal niet afsluitwaardig, zelfs een beetje slaapverwekkend (en ik was al zo moe). Ze hadden beter Twenty One Pilots kunnen laten afsluiten: wát een show was dat! En wat de kaasfondue betreft: heerlijkheid alom. Volgend jaar echt eens meepakken ????

 • Ik wil je niet lekker maken, maar je hebt zéker wat gemist bij Tame Impala.. Wat een ge-wel-dige show, ik stond keihard te janken en ik heb dat echt niet snel bij muziek. Zo zo zo mooi. Wauwie.

 • Haha het zal een generatiekloof zijn maar wat is dit een gebakken lucht artikel ???? zelden zoiets doms gelezen. Vroeger ging ik ook gewoon naar lowlands en genoot ik ervan zonder dat de rest van de wereld dit leuk moest vinden. #voelmeoud

   • Helemaal met je eens Melissa. Beetje jammer dit soort reacties. Ik lees je artikelen met veel plezier Leonie!

  • Haha, het is toch gewoon een enthousiast stukje over Leonies ervaring op Lowlands? Het is geen hoogstaande journalistiek nee, dit ‘artikel’, maar ik denk ook dat niemand dat hier verwacht.
   Vroeger was alles beter, succes met je leven in deze moeilijke tijden!

 • The opposites waren zo gaaf, en ook giorgio was fantastisch. Voor mij beide behoorlijke hoogtepuntjes. Qua eten was ik fan van het patatje stoof van de niet snackbar en de fish & chips van de visafslag, HOLYSHIT ZO LEKKER.

  JE had het over dat je iets echt niet lekker vond, wat was dat dan haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *