Kant & klaar #29: Kip ketjap maaltijdsalade met noedels van Lidl

Door Elske – Hallo allemaal! In de vorige kant & klaar vertelde ik jullie over hoe gek ik ben op maaltijdsalades met noedels, omdat a) noedels heel goed koud te eten zijn en b) ze meestal met een teriyaki- of ketjapdressing komen en daar hou ik van! Over de salade van AH was ik goed te spreken, maar vond hem wel wat prijzig. Die gedachte werd bevestigd toen ik gisteren door de Lidl liep en een soortgelijke salade tegenkwam, maar dan voor €1,50 goedkoper. Dat moest getest worden natuurlijk! Zou je het prijsverschil kunnen proeven of zal het hem vooral zitten in het feit dat de één met garnalen komt en de andere met kip (goedkoper)? Let’s test! 

Het assortiment
De Lidl heeft vrij veel keuze in maaltijdsalades. Niet zoveel als een AH of een Jumbo, maar toch een behoorlijk ruim assortiment. Wat me wel opvalt: ik zie in de ‘kleinere’ supermarkten vaak weinig opties voor vegetariërs (laat staan voor veganisten). Wat vega betreft kom ik niet verder dan de saaie maaltijdsalades met geitenkaas of mozzarella. Tell me vega’s: hoe zit het met de keuze voor jullie? Kijk ik over bepaalde opties heen of is het echt zo slecht gesteld?

Goed, verder met de recensie. Ik betaalde €3,99 voor deze maaltijdsalade. De ingrediënten zijn gebakken kip, gemengde salade, Chinese kool, gefrituurde uitjes én een ketjap-dressing. Klinkt goed!

De bereiding
Tja, ik heb jullie al eerder verteld over mijn methode. Pak een grote mengkom, pleur daar alles in, meng het door elkaar en je voorkomt verspilling van de restjes die altijd naast de veel te kleine plastic bak van de salade vallen.

kant&klaar28_kipketjap_3

De smaak
Lekker! De kip is goed op smaak, de groentes nog knapperig, de dressing past perfect bij de noedels én de kip, en de gefrituurde uitjes.. Ja die maken het helemaal af 🙂 Love it!

kant&klaar28_kipketjap_2

Vind ik deze maaltijdsalade beter dan die van de AH? Qua smaak vind ik de verschillen echt minimaal. Bij die van de AH betaal je duidelijk meer, maar dat komt dan vooral omdat er garnalen in zitten en geen kip; niet omdat de smaak nu zoveel beter is.

Verder geef ik de voorkeur voor de ketjapdressing in de salade van Lidl én voor de gefrituurde uitjes i.p.v. sesam in de salade van de AH. Dat, plus het feit dat ik voor de AH salade €5,39 betaalde en voor deze van Lidl €3,99, bekroon ik die van Lidl tot winnaar. Wiehoeeee!

HEY! De vierde druk van TOFFE TOSTI’S is uit! Check het hier!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Eén reactie op “Kant & klaar #29: Kip ketjap maaltijdsalade met noedels van Lidl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *