Leo’s week 34: tante Leo, zwart hoofd, supyoga, campagnes, strand en Sri Lanka!

Hey hey! Momenteel bevind ik me in Fins Lapland, jaja! Fucking vet man. Ik ben op persreis met een aantal andere bloggers en we ontdekken hier de prachtige natuur. Wil je het volgen? Check ff m’n instagram!

Maar het is natuurlijk ook gewoon woensdag en dus tijd om terug te blikken op mijn afgelopen week. En dat was een heerlijk weekje; voorál een heel lekker weekend.

De afgelopen week sprak ik o.a. af met 30 meiden in Haarlem die ik die dag voor ‘t eerst ontmoette, vanwege mijn eetclub post op instagram, ik sportte, deed weer mee aan een lesje supyoga op ‘t water in Haarlem, ging op babybezoek en nam een nieuwe aflevering op van De Poezen Podcast, mét gast ennnn zoals gezegd had ik een MEGA fijn weekend. Benieuwd naar het uitgebreide verhaal? Pak er een kopje thee of een wijntje bij en lees mee. Dit was mijn afgelopen week:

Maandag: de hele dag in bed & zwart hoofd (!!!)
Op maandag moesten Jan en ik echt bijkomen van Lowlands. We hebben bijna de hele dag in bed gelegen, haha. Maar het was heerlijk!

Ben je trouwens benieuwd hoe ons Lowlands was? Dan kun je dat hier nog ff teruglezen <3.

Wij doen de hele dag niets :D
Wij doen de hele dag niets 😀

Teddy was ook blij dat we weer thuis waren:

Teddy was ook blij dat we weer thuis waren :D

Vandaag de hele dag in bed, lekker de terugblik op Lowlands terugkijken. Met een vega saucijzenbroodje.
Vandaag de hele dag in bed, lekker de terugblik op Lowlands terugkijken. Met een vega saucijzenbroodje.

‘s Avonds kwamen we toch ff uit bed en besloten we de nieuwe jaloezieën op te gaan hangen in de woonkamer. Via Veneta.com hadden we jaloezieën gekregen (zo fijn, binnenkort lees je hier meer over) en ze waren super makkelijk zelf op te hangen en het resultaat is echt fantastisch. Maar…. er zaten een paar transparante haakjes bij die ik liever zwart wilde hebben, dus ik besloot ‘s avonds die dingen nog ff zwart te spuiten… En dat ging he-le-maal fout.

We hadden nog een spuitbus staan die half vol was, maar hij was verstopt. Super zonde, want er zat nog vet veel (terpentine gedragen) verf in. Dat vond ik echt zonde, dus ik had bedacht dat ik die opstopping wel ff kon door drukken met een satéprikker. Niet wetende dat als je een satéprikker in een spuitbus steekt, hij precies dan ALLES eruit spuit. En ik hing er natuurlijk vol met m’n hoofd boven, om het goed te kunnen zien.

Ja hoor: m’n hele gezicht zwart. M’n ogen, m’n haren, m’n neus, m’n voorhoofd. Met terpentine gedragen verf, en deze shit droogt super snel! KUT KUT KUT!

Ik sprint naar boven, naar de badkamer, waar Jan op ‘t toilet zit en kom in totale hysterie en met een volledig zwart hoofd binnen rennen. ‘IK MOET NU DOUCHEN!!’

Hahahahha.

Dus ik onder de douche, met kleren en al, meteen m’n ogen uitspoelen natuurlijk. En dat ging best prima. Ik had ook nog niet in de spiegel gekeken, maar voelde wel; m’n hele hoofd zit onder de plakverf en het droogt al op. Hellep! Jan kon alleen maar heel hard lachen en pakte meteen z’n telefoon erbij. Ik kon alleen maar heel hard lachen en om hulp roepen. Alles zat eronder. Ik zou tenminste een week met een zwart hoofd rondlopen, was m’n idee. hahaha!

IMG_2155
hier had ik al vrij succesvol de helft weg geboend
IMG_5071
van m’n kin tot kruin onder de zwarte spuitverf hahahaha
IMG_9984
hier had ik de slappe lach

Gelukkig kreeg ik het met olijfolie (dé truc) en zeep met scrub redelijk vanaf. Na flink boenen. Woehahaha. Alleen m’n haar was nog een beetje zwart (en vet van de olijfolie), maar dat zou wel loslopen, hahaha.

IMG_6533
Dit is een betere uitkomst dan ik had durven dromen hahahah

Woehahah ik heb in tijden niet zó hard gelachen. Letterlijk in m’n broek geplast van het lachen. Gelukkig stond ik al onder de douche ;-).

Dinsdag: lekker eten
Op dinsdagochtend begon ik m’n dag met een grondige douche-sessie, haha. Daarna heb ik lekker vanuit huis aan wat campagnes en blogs gewerkt.

Tussen de middag maakte ik een vet lekkere lunch. Ik maakte loaded zoete aardappel met vega shoarma, paprika en tzatziki en het recept komt nog online!
Tussen de middag maakte ik een vet lekkere lunch. Ik maakte loaded zoete aardappel met vega shoarma, paprika en tzatziki en het recept komt nog online!

Aan het begin van de avond ging ik sporten bij Small Group Training, wat me nog steeds prima bevalt. YES!

Workout zit er weer op!
En ‘s avonds dook ik weer de keuken in en heb ik vet lekker gekookt: tomaten met olie, knoflook en balsamico uit de oven, met pasta en burrata <3 Recept staat al ergens online, maar komt er ook weer aan binnenkort.

Woensdag: podcasten met Vetgezellig & babybezoek
Woensdag was echt een geweldige dag. Ik begon met een autoritje naar Rotterdam Zuid, waar ik langsging bij Alwin van het YouTube-kanaal Vet gezellig. Hij woont daar met kat Freek en ik interviewde ze beide (;-)) voor De Poezen Podcast. En dat was ZO gezellig.

Best wel spannend van te voren, want ik had Alwin nog niet eerder ontmoet (ja ooit 2 seconden), maar doordat we dan gewoon samen over katten gaan praten, is de spanning meteen weg en wordt ‘t al gauw vet gezellig.

Deze aflevering komt denk ik 5 september online.

Daarna sjeesde ik verder in m’n Ford Fiesta naar Marte, want die is eindelijk bevallen van haar kleine baby! Ze was 42 weken zwanger en nu is ‘ie er eindelijk: Merijn! ZOOOOO’N SCHATJE!

Kijk nou wat een frummel <3
Kijk nou wat een frummel <3

Ik vond het zo fijn om ze eindelijk te zien en het was echt mega gezellig en liefdevol. POEPSIE!

Ook ff buurten bij deze eindbaas. Heb je trouwens de tweede aflevering van De Poezen Podcast al geluisterd? Daar hebben we het vooral over deze awesome poes. Luisteren kan hier!
Ook ff buurten bij deze eindbaas. Heb je trouwens de tweede aflevering van De Poezen Podcast al geluisterd? Daar hebben we het vooral over deze awesome poes. Luisteren kan hier!

Aan het einde van de middag was ik behoorlijk moe. Ik had twee keer echt aan gestaan vandaag en ook nog 2 uur auto gereden (wat ik altijd best slopend vind) en dus deed ik lekker ff een dutje thuis op de bank. Om me weer op te laden voor een totaal sociale avond…

Via Instagram had ik namelijk een paar weken geleden een oproep geplaatst dat ik opzoek ben naar een eetclub in Haarlem. En daar reageerden ongeveer 80 Haarlemmers op, haha. Nu zitten we met z’n allen in een facebookgroep en had ik voorgesteld om elkaar op woensdagavond in het park te meeten, om elkaar een beetje te leren kennen. Daar kwamen ongeveer 30 meiden op af en dat was MEGA gezellig.

Echt hilarisch, want iedereen vindt het net zo ongemakkelijk, maar iedereen was er ook met hetzelfde doel; gelijkgestemden vinden en nieuwe vrienden maken. En ik denk dat dat behoorlijk goed gelukt is. Ik heb in ieder geval een eetclubje gevormd en we gaan binnenkort voor het eerst samen afspreken. En het is mega chill dat er nu sowieso een groep van 80 mensen is met wie je eens kan afspreken als je zin hebt in een kop koffie, een borrel of een spelletjesavond :D. VET nice!

IMG_6694

Donderdag: podcasten & supyoga
Op donderdag ging ik lekker aan de slag met De Poezen Podcast. Ik zette de aflevering met Marte online, werkte alle social media bij en de podcast staat eindelijk fatsoenlijk online op verschillende platforms (Spotify, soundcloud, google podcasts en nog wat andere. Nog niet in de Itunes library helaas…).

23D57DA0-C4EE-4076-9A72-A27252FCEF85

‘s Avonds deed ik weer mee aan een lesje supyoga, georganiseerd door Glow yogastudio in Haarlem en dat was weer SUPER leuk. Echt, I love dit!

Lesje supyoga met Glow yogastudio in Haarlem. Dit is ZO lekker.
Dit ziet er toch te gezellig uit?!
Dit ziet er toch te gezellig uit?!

Vrijdag: thuiswerken & barbecuen
Op vrijdag werkten Jan en ik allebei thuis. Ik begon m’n dag met werken vanuit bed, echt al lekker vroeg. En daarna dook ik wederom de sportschool in voor een lesje Small Group Training.

‘s Middags was ik bezig met de blogpost FOODPOST en zette ik weer heel veel pakketjes op de foto (deze blog komt nog online) ennnn ik ging aan de slag met… OMAPOST!

FullSizeRender

Kennen jullie Omapost al? Ik vind het zo ontzettend het sympathiekste bedrijfje dat ik ken. Het is de liefste kaartenservice ooit, waarbij je een online foto aan je offline oma, opa of ander lief mens kan sturen. Heel makkelijk, heel goedkoop en héél sympathiek.

Ik stuurde een kaartje aan Sas met een uitnodiging dat ze echt ff het huis moet komen bekijken, nu het af is. En een kaartje aan Beppe, om te laten zien hoe het huis nu geworden is. En ik kreeg echt twee keer zo’n leuke reactie:

15ffc846-7db0-499c-b1ff-7a8306bb220b
Ik vind dit dus echt fantastisch 😀 Ga Beppe zeker vaker een kaartje sturen!
ec1e2473-0bd7-4d7d-b0e5-d9b122ef9948
De uitnodiging heeft gewerkt! Sas komt hier a.s. zaterdag met de boys. VET gezellig 😀

Je plukt gewoon heel makkelijk een foto van je insta (of gewoon van je foto’s op je telefoon of computer), upload die naar Omapost.nl, schrijft een kort tekstje en verstuurt de kaart. Klein gebaar, groot geluk. Want zeg nou zelf, iedereen vindt het toch leuk om een kaartje te ontvangen? <3

‘s Avonds kwam vriend Reinout bij ons eten en besloten we dat dit een mooi moment was om de Flank steak die we nog in de vriezer hadden klaar te maken.

We hadden nog een mooi stuk vlees over van butchery.nl; een flank steak. En mannnn, wat was dit goed. Jan maakte 'm op de BGE klaar met de reversed grill methode (waarbij je 'm eerst gaart in een soort van oven en daarna afbakt op de grill) en het was ZO lekker. Echt lekker vlees én goed vlees, voor zover dat kan.

We hadden nog een mooi stuk vlees over van butchery.nl, nog van de housewarming. En mannnn, wat was dit goed. Jan maakte ‘m op de BGE klaar met de reverse grilling methode (waarbij je ‘m eerst gaart in een soort van oven (BGE met confeggtor) en daarna afbakt op de grill) en het was ZO lekker. Echt lekker vlees én goed vlees, voor zover dat kan.

Beste dessert in de zomer: affogato! Een espresso met een bolletje vanille-ijs. Mjam!
Beste dessert in de zomer: affogato! Een espresso met een bolletje vanille-ijs. Mjam!

Zaterdag: favoriete dag van de week
En dan mijn favoriete dag van de week: onze zaterdag was echt zo fijn. Dit is het eerste weekend dat we niets in huis hoefden te doen. De housewarming was geweest en dat was onze deadline voor de grootste dingen. Natuurlijk kan er hier en daar nog wel iets gedaan worden (plintjes op de slaapkamer, de vensterbank schilderen, een stukje in de badkamer witten), maar er zijn geen dingen die écht nu moeten en dat is ZO chill. We zijn vrij! De weekenden zijn vrij! En we hadden ook nog eens geen plannen. Heerlijk!

We begonnen onze dag op ‘t terras in de schaduw bij een leuk cafeetje in Haarlem Noord:

Zó chill; ontbijtje bij Cleeff
Lekker ontbijten bij Cleeff
Fucking lekker ontbijt bij Cleeff en vetttt lekkere decaf haver ijskoffie
Fucking lekker ontbijt bij Cleeff en vetttt lekkere decaf haver ijskoffie

Daarna stapten we op de fiets naar het strand. We gingen nog nooit zo voorbereid op pad; parasol mee, Sri Lanka boek mee om dingen uit te zoeken, picknickmand met eten mee. En man, wat hebben we een heerlijke middag op ‘t strand gehad. Ik zeg het wel vaker: op het strand ben ik echt de beste en gelukkigste versie van mezelf <3.

Hier kwam ik tot de conclusie dat we 5 maanden naar Sri lanka meoten, in plaats van 2 weken, hahaha
Hier kwam ik tot de conclusie dat we 5 maanden naar Sri Lanka moeten, in plaats van 2 weken, hahaha

En ‘s avonds tuften we nog ff met de auto naar Amsterdam voor een housewarming van vrienden van Jan.

We waren weer ff in de oude buurt waar Jan jarenlang in Amsterdam heeft gewoond en werden getrakteerd op deze mooie lucht <3
We waren weer ff in de oude buurt waar Jan jarenlang in Amsterdam heeft gewoond en werden getrakteerd op deze mooie lucht <3

Zondag: werken, inpakken & parkchillings
Ik begon m’n zondag met ff een werksessie in bed. Omdat ik deze week in Lapland vertoef, moest ik ff wat dingen vooruit schrijven. Waaronder dit dagboek, maar dat had je tot nu toe nog niet door, toch? ;-).

‘s Middags vond ik het warm en zocht ik de koelte op bij de Veerplas. Als lunch scoorde ik sushi bij de grote Appie bij mij in de buurt en dat was tóp. Wederom een lekker moment om me te verdiepen in Sri Lanka!

IMG_6881

Jan was de hele dag aan het fietsen en kwam pas aan het einde van de middag terug. Toen hebben we samen ein-de-lijk de tickets naar Sri Lanka geboekt! Ik had inmiddels een hele route uitgestippeld (ja, ik ben er zo één) en het wordt echt een topppp reis <3.

‘s Avonds gingen we ff een hapje eten bij Proefpark Haarlem, wat echt een leuk opgezet foodfestival was. Het was er al een paar dagen en er stonden een stuk of 20-30 foodtrucks in het park met lekkere hapjes.

BC9A5315-3930-4D88-94E6-24B745E32C82

Hoewel… lekkere hapjes? Ik vond de bun die ik bestelde behoorlijk tegenvallen, de lamsrack hebben we niet opgegeten omdat ‘ie vrij slecht bereid was en eigenlijk vonden we allebei alleen de worst op een broodje heel erg lekker. Super jammer vind ik dat; ga dan niet op een festival staan, als de kwaliteit van je eten daardoor niet optimaal is. Maar goed; misschien ben ik te kritisch.

IMG_6886

We hadden in ieder geval wel een leuke avond en gingen op tijd weer naar huis.

En dat was mijn week! Zoals gezegd zit ik dus de helft van déze week in Lapland. En man, dat is echt GEWELDIG. Ik vertel je er volgende week woensdag over. En ja, dan gewoon op woensdag :D. Tot dan!!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *