Lowlands 2022: de hoogtepunten nabeleven

Hallo leuke mensen! Het is de woensdag na Lowlands 2022 en ik vind het hoog tijd om nog héél even het heerlijke weekend na te beleven. Ik hoop dat je inmiddels een beetje bent bijgekomen van een weekend lang HEEL ERG feesten, dansen, springen – veel lekker eten in mijn geval – en met héél veel mensen zijn. Oh mensen, wat heb ik ge-no-ten.

Mijn absolute hoogtepunt
Van te voren had ik de line-up goed bestudeerd en zat er niet ontzettend veel tussen wat ik heel graag wilde zien. Maar dat maakte m’n weekend zó chill en zó zonder FOMO. Ik belandde bij allerlei bandjes en heb echt een TOP tijd gehad. Een van m’n hoogtepunten vond ik Goldkimono in de Lima. Ze zetten de tent he-le-maal op z’n kop en ik heb echt zoooo lekker staan dansen en springen.

Een heel onverwacht hoogtepunt beleefde ik tijdens de Arctic Monkey’s, maar niet in de Alpha waar zij speelden. Doordat half Lowlands was uitgelopen naar de Alpha, was er ein-de-lijk eens plek in de Juliet; het theater van Lowlands. In de 7 of 8 jaar dat ik op dit festival kom is het me nog nooit gelukt om binnen te komen en dit jaar was het eindelijk raak. En mensen wat was dat geweldig!

Een kwartier voor de show van Kasper van der Laan mochten we naar binnen in de tent en daar stond een DJ echt meesterlijke goede en harde platen te draaien. Zo goed zelfs dat de héle tent helemaal LOS ging. Jan stond op de stoelen te headbangen, Yorick trok z’n blouse open, iedereen zong mee, danste mee en maakte de hele boel kapot op Rage Against the Machine. Het duurde 15 minuten en het was GEWELDIG.

En na deze geweldige opwarmer betrad Kasper van der Laan het podium om echt een ziek grappige show neer te zetten. In een uur tijd nam hij ons mee in een masterclass SuccesGeluk vinden en het was echt zo zo zo grappig. Ik had nooit verwacht dat een theatershow op Lowlands, een van m’n hoogtepunten van het hele festivalweekend zou zijn. Man, wat was dit vet.

Verder kan ik natuurlijk het optreden van Goldband niet niet noemen; ook ik was erbij, net als de rest van het Lowlands publiek. Ik stond aan de zijkant op de heuvel bij de Alpha, waar we een prachtig uitzicht hadden over een immens grote mensenmassa die helemaal LOS ging. Jan en ik hadden ons een week van te voren verdiept in de muziek van Goldband en waren wel echt een beetje fan geworden. De hype is real. En het optreden was gewelllldig. Humoristisch, keihard feesten, soms emo – met 40.000 mensen zingen “dit is mijn kinderwens” doet wat met een mens in een fertiliteitstraject – en ik heb er echt iedere seconde van genoten.

Een heel ander optreden dat ik ook geweldig vond was Froukje in de Bravo, de sing a long met Meau en Sophie Straat in de Alpha en natuurlijk de Opposites op vrijdagavond. Mennnnn wat heb ik hard gedanst. En weetje wat het grappige is? Al deze hoogtepunten zijn Nederlandse artiesten. BIZAR!

Sidi Wacho was ook eeeeecht geweldig. Nooit van gehoord, maar dit ga ik zeker vaker luisteren. Wat een gezellige muziek!
Ja en natúúrlijk was het optreden van Stromae ook echt geweldig. We stonden recht achter de Alpha en hadden daardoor echt een geweldig uitzicht op de hele show. En die zat zoooo goed in elkaar. Vond het echt zo’n vette afsluiter en heb er intens van genoten.

Wat was jouw Lowlands hoogtepunt dit jaar?

Heel veel lekker eten
Naast vette bands en optredens heb ik me echt uitstekend vermaakt met het eten op Lowlands 2022. Waar ik op dag één vooral verviel in de klassiekers: ik scoorde bij binnenkomst meteen een rotdog en als afsluiter van dag één een pannenkoek, heb ik op dag twee en drie echt veel lekkere nieuwe dingen ontdekt.

Rotdog: altijd lekker vet en goed en juicy en het einde.

Zo vond ik de gefrituurde sushi echttttttt een HIT. Véél lekkerder dan ik had verwacht. Ook was de kimchi burger van Mr Watson’s echt VET lekker. En de Ramen met paddenstoelen was ook echttt goed. Ik was een beetje teleurgesteld dat ze de ramen met buikspek niet hadden, maar dat werd helemaal goedgemaakt door hoe lekker die met shiitake was.

Zeer blije meid met gefrituurde sushi

Ik kan wel toegeven dat ik echt knetterveel heb gegeten tijdens het weekend en het was echt het einde. Loved it.

Verder heb ik natuurlijk intens genoten van de rotdog (die wat pittiger leek dan voorgaande jaren, maar misschien ben ik meer pussy geworden) en smaakte de Lowlands pannenkoek met kaas, spek en stroop ook weer uitstekend. Maar het absolute hoogtepunt van wat eten betreft was de Birria Taco van Smokey Goodness. Echt oh mijn gód ik heb in tijden niet zoiets lekkers gehad. Met stipt op nummer één het allerlekkerste dat ik heb gegeten op Lowlands. Zo veel smaak, zooooooo’n lekkere maistaco en zowel de variant van varkensvlees als de variant van rund was HEERLIJK. Echt ge-wel-dig.

En de okonomiyaki die ik zo graag wilde proeven omdat die flink werd aangeraden door de horecabaas van Lowlands? DAT IS GEWOON NIET GELUKT. Het was steeds zó druk bij die tent dat ik er niet in de rij wilde gaan staan. Echt sad, maar wel echt een goed teken want ik hoorde er alleen maar goede verhalen over. En dat betekent vast dat ze er volgend jaar weer zijn.

Over goede verhalen gesproken: ik heb echt zooooooo veeel van jullie gesproken en vond dat echt ONTZETTEND leuk. Zo veel hadden de blog over het eten op Lowlands voorafgaand aan het festival gelezen en ik heb met zo veel van jullie uitgebreid gekletst over wat er allemaal te eten was en wat echt aanraders waren. Echt zó leuk vond ik dat :D.

Verder was de sfeer op Lowlands 2022 echt weer he-le-maal top. Je bent er met zo veel mensen en het voelt zooo gemoedelijk en vriendelijk en vrolijk allemaal. Iedereen is in een goed humeur, ondanks dat je moe bent en slecht slaapt. Ik vond het zó gezellig met m’n verschillende vrienden op Lowlands, vond het zó gezellig met Jan en Yorick en Peter (met wie we de meeste tijd doorbrachten), vond het zoooo fijn om weer in een grote mensenmassa mee te zingen met geweldige muziek. Ja ja ja: ik heb er ZO van genoten.

Ik wil nooit meer anders dan de camper camping
Mijn Lowlands was dit jaar luxer dan ooit, want we sliepen op de camper camping. Helaas zelf niet in een camper, maar je mag op een camperplek één tentje erbij zetten en mijn zwager Yorick ging met zijn camper. En dus konden we daar lekker aansluiten. Wat réte chill was, want het is er rustig (op die éne camper na die twee plekken verder stond en om 8 uur ‘s ochtends hele harde rock begon te draaien), je hebt lekkerzittende campingstoelen waar je op kan chillen (je onderschat hoe CHILL dit is), er is een toilet waar je kunt plassen, er is een KOELKAST voor koud bier en eieren zodat je lekker kan ontbijten, er is bergruimte voor je kleding. He-le-maal chill dit. Ik wil nooit meer anders.

Een kritische noot: het zou wel echt chill zijn als er volgend jaar meer toiletten zijn, zowel op de camping als op het terrein. In het geval van toiletten kan je er toch beter te veel dan te weinig hebben?! Man, wat waren de rijen lang. Oók op de campercamping. Maar verder: een festival om door een ringetje te halen 😀 <3

Heb je ook intens genoten van Lowlands? Laat het hieronder horen! Ik ben benieuwd wat jouw hoogtepunt was qua band en qua eten.

Kan je geen genoeg krijgen van Lowlands 2022? Kijk dan hier alle vette beelden terug.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Lowlands 2022: de hoogtepunten nabeleven

  • Het was FANTASTISCH! En mede door jou artikel heb ik echt mega lekker gegeten. De okonomiyaki was wel echt mijn hoogtepunt qua eten, dus die moet je volgend jaar zeker gaan eten!

  • anoniem zegt:

    oh man, ik ging deze blog lezen omdat ik echt bog niet uit mn LL-bubbel wil (helaas wel weer aan het werk) maar dit is zeker even nagenieten.
    qua eten echt totaaaal andere dingen op: zoals vegan burgers naast de bravo: die met “kip” en srirachamayo was echt goeie, en ik ga ook altijd voor de indonesiche nasi!
    dit jaar was mn eerste keer glamping en inderdaad: nooit meer iets anders!
    en de toiletten: 100% eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *