Alles wat je moet weten over het eten op Lowlands 2022

Hallo leuke mensen! Over minder dan twee weken is het zo ver en kunnen we na twee jaar stilte eindelijk weer helemaal los in de Alpha, Bravo en Heineken. Over precies 10 dagen vind je mij in het vrijdagmiddagzonnetje bij Balthazar, meezingend bij de Arctic Monkey’s, heerlijk dansend bij Goldkimono en intens genietend bij Stromae. M’n eerste festival in twee jaar tijd. Ik kan niet wachten.

In alle eerlijkheid is de kans overigens groter dat je me tegen gaat komen in de rij bij Hans Worst (de beste hotdog van ’t land), in foodcoma in Asia Street (nadat ik Ramen heb gegeten, waarschijnlijk midden in de nacht) of ’s ochtends vroeg bij de pannenkoekenkraam, voor het enige échte Lowlands ontbijt (lees: de Prijzige Pannenkoek). Ik verheug me in ieder geval enorm op Lowlands 2022 en met de blog die ik vandaag ga schrijven over alles wat je moet weten over het eten op Lowlands 2022, hoop ik dat ik ook een beetje kan bijdragen aan jouw Lowlands-voorpret.

eten op lowlands

Zoals ieder jaar heb ik ook dit jaar met de horecabaas van Lowlands gebeld om alvast alles te horen over het eten op Lowlands. Want naast geweldige muziek en entertainment, is Lowlands ook een waar paradijs als het gaat om lekker en gevarieerd eten. In deze blog vind je mijn aanraders, de aanraders van Lowlands-Martine, tips voor vegetariërs en veganisten, prijs-kwaliteit-tips en een overzicht van wat er allemaal nieuw is dit jaar. Zit je klaar voor watertandend lekkere content? Let’s go!

Eten op Lowlands – wat te verwachten?
Voor een compleet overzicht van alle eettentjes die je op Lowlands 2022 kunt vinden, raad ik je aan om de gratis Lowlands app te downloaden. Onder het kopje ‘eten en drinken’ vind je alle eetgelegenheden op alfabetische volgorde, mét locatie waar je deze eettent kan vinden op het immense Lowlands-terrein. TIP!

eten op lowlands

Nieuw dit jaar:
Als fervent Lowlands-ganger viel mij meteen in de app op dat er een aantal nieuwe adresjes te bezoeken zijn. Zo vind je bij Crushi (Armadillow) gefrituurde sushi – ik herhaal gefrituurde sushi in een krokant jasje (!) -, vind je op Asia street nu naast de Vietnamees (probeer de Bang Xeo), Koreaan en Ramen (neem die met buikspek!!) voor het eerst ooit een Authentieke Chinees! En met authentiek bedoelen we dan: Authentiek Nederlands-Chinees. Babi Pangang en Tjap Tjoy dus. En laat ik daar nou dól op zijn :D.

Over Aziatisch eten gesproken; ik ben ook erg nieuwsgierig geworden naar de Okonomiyaki, oftewel: de hartige Japanse koolpannenkoek. Deze vind je in het sauna-gebied; omdat ze dit jaar voor het eerst op Lowlands staan, staan ze niet meteen in de drukte van Asia Street. Maar hoe Lowlands-horecabaas Martine over deze Japanse snack spreekt, is het zéker het wandelingetje naar de uithoek bij Lake Lowlands waard.

Verder kijk ik zeer uit naar de foodtruck van Lekker Fred (De Jeugd Van Tegenwoordig-Freddy Tratlehner) die pulled paddo’s serveert; oftewel: oesterzwammenshoarma. Op een pita, lekker gekruid. Geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt (dus ook voor veganisten). Mennn hier heb ik zin in. En met een beetje geluk kruipt Vjeze Fur zelf ook nog even achter het fornuis om jouw maaltje klaar te maken. ZIN IN!

Eén van de aanraders van horecabaas Martine is het mosselrestaurant bij de visafslag. Je weet wel: Zijpe Stijl waar je normaal naartoe gaat voor de lekkerste pokébowl van het terrein en heerlijke fish & chips. Nieuw dit jaar zijn de mosselen, vers uit de zee en zo op jouw bord. Bestel ze klassiek met friet of ga voor de Thaise variant. Stroop je mouwen op en mosselen maar!

Must visit volgens Leo:
Naast deze nieuwe pareltjes, zijn er ook een aantal klassiekers die ik je graag nog even wil tippen. Voor de ervaren Lowlands-bezoeker om je geheugen op te frissen, voor de Lowlands-maagd om je voor te bereiden op heel veel lekkers.

Ontbijten
…doe je met pannenkoeken (bij de grote pannenkoekenstand) en koffie bij La Terraza. De pannenkoeken zijn flink aan de prijs, maar ook wel gewoon geweldig lekker en echt een goed begin van je dag. En m’n ochtendkoffie scoor ik bij La Terraza by Nespresso. Niet alleen omdat de decaf koffie (ik drink alleen decaf) gewoon goed is, óók omdat het een fijne plek is om te chillen tussen planten op een terras. Gewoon een lekker rustig begin van je dag. Love it!

eten op lowlands

Hans Worst
Ik noemde ‘m al even in de intro en dit begrip op Lowlands kan niet ontbreken in mijn favorieten-lijstje. Bij Hans Worst scoor je de rotdog: een hotdog met kaas en biersaus opgerold in spek. Een caloriebom van hier tot Tokyo en werkelijk het aller vetste voedsel dat je gaat eten tijdens 4 dagen Lowlands. God, wat lekker. Ik scoor er meestal 3 :D.

eten op lowlands

De Worsterij
Over goede worsten gesproken: bij De Worsterij scoor je echt heerlijke hotdogs ook. Van een heel ander kaliber, maar ontzettend lekker. Aanrader!

Ramen
Zoals in de intro omschreven eet ik mezelf tenminste een keer per Lowlands-editie in foodcoma door naar de Ramen stand te gaan in Asia Street. Zowel de vega als de vleesvariant (Ramen met buikspek) is verrukkelijk en ik kan je echt ten zeerste aanraden om deze eettent niet over te slaan.

eten op lowlands

Old Scuola Pizza en Rotisserie
Voor een ordinaire pizza zou ik een bezoekje brengen aan Old Scuola, die écht lekkere pizza’s serveert en voor een fijn bordje kip van ’t spit kan je prima terecht bij de Rotisserie. In het verleden kon je bij de Rotisserie ook terecht voor een potje Jeu de Boules. Topcombi!

Pokébowls bij de Visafslag
Wanneer ik horecabaas Martine vraag naar welk eten zij het meeste uitkijkt tijdens Lowlands, dan begint ze meteen over de Pokébowls van de Visafslag. Die zijn er al jaren en zijn al jaren goed – kan ook ik beamen. Dus daar moet je zeker even naartoe – ook met de huidige weersvoorspellingen is een Pokébowl een lekker maaltje. En als je dan toch daar bent…

eten op lowlands

Mosselen bij de Visafslag
… bestel dan meteen een portie mosselen, want ook die zijn volgens Lowlands-Martine een dikke aanrader. En ik moet zeggen: ik ben hier wel voor in. Eén keer de Thaise variant alstublieft! Zie ik je daar?

Okonomiyaki
Als laatste noemde Martine de Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek) als absolute must visit op Lowlands. Op festival Down The Rabbit Hole was deze foodtruck al een enorme hit en de verwachting is dat dat op Lowlands dit jaar niet anders zal zijn. Mij heeft ze in ieder geval overtuigd dat ik deze snack of hele maaltijd (je kan een halve of hele pannenkoek bestellen) zeker even ga proberen. Tijdens mijn reis door Japan was ik er in ieder geval gék op, dus ik kijk er naar uit om de variant van deze Japanse kok uit te proberen.

Voor flexitariërs, vegetariërs & veganisten
Op Lowlands is er enorm veel keuze voor vegetariërs en veganisten, of flexitariërs zoals ikzelf. Wist je dat er zelfs vanuit Lowlands aan cateraars wordt aangeraden om minimaal één vegetarische optie op het menu te zetten? Op veel plekken is dit het geval en dus kan je op veel plekken terecht. Maar een paar adresjes wil ik er nog even uitlichten:

  • Vegan kapsalon bij Friethoes
  • Karma Kebab (vega en vegan opties)
  • Vegan Republiq: scoor een goed bord vol vegan heerlijkheden
  • Lekker Fred voor vegan pulled paddo’s (ik verwacht pita’s met oesterzwammenshoarma)
  • Watson’s heeft een 100% plantaardige menukaart met allerlllllei opties
  • Asian Vegan – van tofu tot tempeh tot lekker veel groenten!
  • The Feeders pita’s zijn heerlijke pita’s en ze bieden ook een vega en vegan optie
  • Libanees van traiteur Peperwortel is een aanrader en heeft ook vega en vegan opties

Nou ja, en zo zijn er nog ontelbaar veel andere plekken waar je óók terecht kan met een knorrende maag :D.

Wat kost het?
De gemiddelde prijs van een maaltijd is 4 munten en een muntje kost €3,30.

Waar scoor ik qua eten de beste prijs-kwantiteit-verhouding?
Doe je Lowlands on a budget? Dan zou ik qua eten – naast zelf meegebrachte couscoussalades , wraps en knakworsten – een bezoekje brengen aan de Indo, Indiase curry offff toch ook dat stukje omlopen naar Okonomiyaki. Deze drie plekken hebben volgens horecabaas Martine de beste prijs-kwantiteit-verhouding ;-).

Het zal je niet verbazen dat ik met deze hele voedselstudie vooraf aan het festival ongeveer een blokkenschema nodig heb om op al deze plekjes te kunnen eten (gelukkig neem ik Jan mee; zodat hij ook dingen kan proeven en met mij kan delen :D), maar ik hoop dat ik je ook heb weten te enthousiasmeren om uit te kijken naar een weekend vol lekker eten.

Bonustip: download de Lowlands app
Als afsluiter wil ik je nog even de tip meegeven om de Lowlands app te downloaden, zodat je ook zelf nog ff al deze adresjes kan opzoeken in de app én kan zien waar je ze op het Lowlands terrein kan vinden.

Voor nu rest mij alleen nog te zeggen: EET SMAKELIJK en heel veel plezier op Lowlands 2022. Als ik je tegenkom, kom gerust even hallo zeggen, dan vind ik alleen maar gezellig. Oh en laat me voorál weten als je ergens heerlijk hebt gegeten.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Alles wat je moet weten over het eten op Lowlands 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *