Lobster rolls

Goedemorgen leuke mensen! Gisteravond was ik op een borrel van Adfactor, samen met andere foodies die ook door Adfactor vertegenwoordigd worden naar merken toe. O.a. Sabine van Ohmyfoodness.nl was er ook en dat zette me aan het denken over m’n avondmaaltje. Sabine heeft een tijd geleden een vet mooi kookboek over reizen uitgebracht, met gerechten van al haar bestemmingen. Ik heb nog nooit iets uit dit boek gemaakt, maar er al wel vaak doorheen gebladerd en zo zijn de Lobster Rolls van Sabine me bij gebleven.

En toen was het gisteravond en had ik zin in een lekker maaltje en zag ik Sabine en dacht ik: LOBSTER ROLLS.

Je kunt het recept van Sabine hier vinden of in het boek REISHONGER, maar je kunt ook voor mijn iets aangepaste variant gaan. Met geweldige zelfgemaakte whisky cocktailsaus. You ready for this? Let’s lobster!

Nodig voor één persoon: 100gr rivierkreeftjes – 1 eetlepel mayonaise – 1 eetlepel ketchup – 1 scheut whisky – 2 wraps – klein zakje gesneden ijsbergsla – beetje zout – paar sprietjes verse bieslook

De rivierkreeftjes zijn al klaar zoals ze zijn, dus daar hoef je niets meer mee te doen. Je maakt je eigen whisky cocktailsaus door mayonaise, ketchup en whisky met elkaar te mengen. Proef even of je het lekker vindt en voeg dan eventueel nog iets toe van een van de ingrediënten. Verwarm in de tussentijd de wraps in een droge koekenpan totdat ze een beetje verkleuren. Meng de rivierkreeftjes met de whisky cocktailsaus en de helft van de ijsbergsla. Doe een klein beetje verse ijsbergsla nog op je wrap en drapeer de saus met kreeftjes en sla er overheen. Oprollen en klaar! Onee: nog even wat verse bieslook er overheen en dan is ‘ie echt klaar.

Oh oh oh, wat vond ik dit HEERLIJK. Die zelfgemaakte whisky cocktailsaus is echt beyond geniaal en bijzonder lekker. Omnomnom!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Lobster rolls

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *