Loaded zoete aardappel met aubergine in sojasaus, vega kip & peterselie

Hoi allemaal! Ooooh ik heb alweer zo’n chill recept voor jullie. Ik ben weer de keuken in gedoken voor loaded zoete aardappel. Dat komt omdat ik zoete aardappelen vaak wel in huis heb en sinds kort heb ik dus ontdekt dat je hier prima van alles op kunt gooien dat je óók nog in huis hebt en dan noem je het loaded zoete aardappel en dan is het helemaal de bom. Zo ook dit recept.

Dit keer lagen er in mijn koelkast nog aubergines, boontjes, vega kipstukjes en meer en maakte ik dus… loaded zoete aardappel met aubergine in sojasaus (MJAM), kipstukjes met kipkruiden, vegan mayo erbij, peterselie erbij, sesamzaadjes… Oh mensen, dit is LEKKER!

Aan de slag!

Nodig voor één persoon: ongeveer 4 kleine, lange zoete aardappelen – 1/2 aubergine – scheut sojasaus – beetje sesamzaadjes – handje sperziebonen (alleen als je dit al in huis hebt, dit ingrediënt is geen must) – vegan mayo – verse peterselie – 1 bak vega kipstukjes

Snijd de zoete aardappelen in dikke frieten. Meng met een beetje olijfolie en wat cayennepeper en eventueel de sperziebonen, mocht je die ook gebruiken. Doe dit in de Airfryer en bak 15-20 minuten af op 180C.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak in een pan met lekker veel olijfolie. Zodra ze er gebakken uitzien en smaakvol zijn, doe je er een scheutje sojasaus bij. Roer het lekker door elkaar en haal het dan uit de pan en laat het even apart staan.

Maak de pan schoon en bak vervolgens in een nieuwe laag olie de kipstukjes, met kipkruiden. Doe dit op hoog vuur, dan blijven ze zacht van binnen en knapperig aan de buitenkant. Wederom: gebruik lekker veel olijfolie.

Serveer de zoete aardappelen en de gebakken boontjes op je bord. Top af met gebakken kipstukjes en daar overheen de aubergine met sojasaus. Strooi er dan wat sesamzaadjes over en verse peterselie en serveer er vegan mayonaise bij. Eet smakelijk!

loaded_zoete_aardappell

Jaaaaa, dit is LEKKER man! Ik vind zoete aardappel zo’n tof ingrediënt omdat je er vet veel kanten mee op kunt en dus ook met deze ietwat Aziatische twist, is het vet lekker.

Al met al echt een behoorlijke maaltijd, super lekker, super vullend en ook nog hartstikke vegan! 😀 Ik vind het tof. Nu jij nog!

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

 

2 reacties op “Loaded zoete aardappel met aubergine in sojasaus, vega kip & peterselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *