Couscous met groentes, dadels en vega schnitzel

Hoi allemaal! Waar tijdens m’n studententijd de couscous niet aan te slepen was, eet ik het tegenwoordig echt nog amper. Terwijl het zo’n makkelijk en vaak lekker maaltje is… Afgelopen week dook ik toch maar weer eens de keuken in voor een makkelijk couscous recept. Vooral omdat ik behoefte had aan gezond, groentes, vega en makkelijk. En dus bedacht ik het volgende recept:

Nodig voor twee personen: 2x Oosterse schijf – parelcouscous – 1 avocado – 10cm komkommer – 10 dadels – 1 zakje pompoenstukjes (400gr denk ik?) – paar zongedroogde tomaten – blokjes feta – beetje spinazie

Bak de Oosterse schijven in olie aan beide kanten knapperig en maak ondertussen de couscous. De couscous laat je wellen in evenveel kokend water als couscous. Na een paar minuutjes is dat klaar. Chill!

Snijd dan ook alle groentes; avocado, spinazie, komkommer, dadels en zongedroogde tomaten in stukken. Meng dit in een kom met elkaar. Roer de couscous erdoor, doe er feta doorheen en kruid het met wat peper en zout. Serveer de schnitzel on top en klaar is je maal! Eet smakelijk!

zoucouc

Prima maaltijd! Niet het lekkerste dat ik ooit gegeten heb, maar wel gewoon echt een lekker maaltje. En soms staat gemak even voorop, en dat was bij dit maaltje wel echt helemaal in orde. Zó simpel! Mjam. Overigens is die Oosterse schijf wel echt een van de lekkerste vleesvervangers ooit. Wat een lekker ding.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

 

6 reacties op “Couscous met groentes, dadels en vega schnitzel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *